Πρόεδρος της Google: "Το Internet θα εξαφανιστεί"

Πρόεδρος της Google: "Το Internet θα εξαφανιστεί" Facebook Twitter
O Eric Schmidt κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νταβός
7

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, σχετικά με το μέλλον του διαδικτύου, ο Πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt αποκρίθηκε: "Θα σας απαντήσω απλά ότι το internet θα εξαφανιστεί".

Και συμπλήρωσε τη φράση του λέγοντας: "θα υπάρχουν τόσες πολλές μοναδικές IP διευθύνσεις ... θα υπάρχει σε συσκευές, σε σένσορες, σε πράγματα που θα φοράμε, σε πράγματα με τα οποία θα αλληλεπιδρούμε, ώστε δεν θα αισθανόμαστε καν την παρουσία του. Θα βρίσκεται παντού δίπλα μας, ανά πάσα στιγμή. Φανταστείτε ότι θα μπαίνετε σε ένα δωμάτιο και ο χώρος θα αντιδρά δυναμικά. Και με μια εντολή σας, θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με όλα όσα συμβαίνουν στο δωμάτιο".

Όπως επισημαίνει το Business Insider, ο πρόεδρος της Google αναφέρεται στο λεγόμενο 'Internet of Things', όπου όλες οι συσκευές του σπιτιού, από τα τηλέφωνα και τους λαμπτήρες ως τους θερμαστάτες θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα συνεργάζονται αποτελεσματικά και θα επιτρέπουν την αρμονική αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο.

Στη διάρκεια της συζήτησης με θέμα "το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας" που έγινε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τη συμμετοχή του CEO της Microsoft και της αντιπροέδρου του Facebook, ο Schmidt αναφέρθηκε στην κυριαρχία της Google στο χώρο των μηχανών αναζήτησης, ενώ ανέφερε ότι όλα είναι ρευστά στο χώρο των κατασκευαστών smartphones, με τόσους πολλούς νέους παίκτες να συμμετέχουν στον ανταγωνισμό.

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οφέλη και κίνδυνοι από τα «φαντάσματα» των εκλιπόντων οικείων μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ζωντανέψει» τους νεκρούς μας;

Μια νέα μελέτη της Google εξετάζει τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία μετενσάρκωσης που θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον οι μηχανισμοί της τεχνητής νοημοσύνης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η τάση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή έχει ήδη ξεκινήσει με το wearable technology. Το επόμενο βήμα να είναι αυτό που περιγράφει ο Eric Schmidt με την τοποθέτηση chip στο σώμα μας για να αλληλεπιδρούμε άμεσα με τις συσκευές.
Συμφωνώ, αναπόφευκτα θα συμβεί. Και θα καταστήσει τον άνθρωπο ικάνότερο και ποιό δημιουργηκό-παραγωγικό από ποτέ. Θα χαθεί όμως η ατομικότητα, οι προσωπικές ελεθυερίες, η ιδιοτικότητα.Εμείς σήμερα μπορούμε να ζήσουμε (ενδεχομένως) χωρίς smartphone,και Internet. Ο άνθρωπος στο μελλον, εμεις οι ίδιοι πιθανόν, χωρίς αυτήν την ενσωματομένη στις αισθήσεις μας τεχνολογία όχι!Και τότε είσαι μέσο της και όχι χρήστης της...