Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
10

Ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια επέλεξε να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

 

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter

 

Εκεί, σε μια συμβολική κίνηση και προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες κατά την Κατοχή απόθεσε στο μνημείο μερικά λουλούδια ενώ πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο του σκοπευτηρίου τον επευφημούσε. Πρώτες ερμηνείες της κίνησης αυτής θέλουν τον Πρωθυπουργό να υπενθυμίζει στη Γερμανία τις οφειλές της προς το Ελληνικό κράτος καθώς επίσης και να τονίσει στον ελληνικό λαό πως οι θυσίες του ενάντια στον φασισμό δεν πήγαν χαμένες.

 

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι κ.κ. Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Απλα δεν καταλαβαινω τη βιασυνη.Αναμεσα στην ορκομωσια και τον Θεοδωρακη ειπε να πεταχτει για ενα στεφανι στα γρηγορα? Και αυριο μερα ειναι!
Δυνατή, συγκινητική και συμβολική πρώτη κίνηση Έλληνα Πρωθυπουργού. Συμβολισμός με πολλούς αποδέκτες..Μακάρι να δείξει την ίδια ακεραιότητα σταθερότητα στις θέσεις και απόψεις του, και στο μέλλον στις όντως δύσκολες επιλογές που έχει να κάνει.
οι συμβολικές κινήσεις είναιί μέρος της πραγματικότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα παραπάνω για την συνέχεια , ο πολιτικός όρκος και η επίσκεψη στο σκοπευτήριο ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους και της δημοκρατίας.
Αδυνατώ να κατανοήσω την λογική μιας τέτοιας κίνησης!!! Τι υποτίθεται ότι συμβολίζει; -"Τώρα δικαιώνονται οι αγωνες των αντιστασιακών της κατοχής;"-"Έτσι θα αντισταθεί και ο Τσίπρας κατά των Γερμανών;"Ρε τι πάθαμε!!!!