Θεοδωράκης: Ο Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές απόψεις

Θεοδωράκης: Ο Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές απόψεις Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
24

«Για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Δεν μπορώ να ξέρω για ποιους λόγους επελέγη αυτή η τακτική αλλά υπάρχει και ένα ζήτημα ουσίας. Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές απόψεις στην Ελλάδα, εκπροσωπεί αντιευρωπαϊκές απόψεις και αναρωτιόμαστε και νομίζω όχι μόνο εμείς αλλά και χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη του κ. Καμμένου με τον κ. Τσίπρα», είπε.

Ανέφερε επίσης πως το Ποτάμι θα εκτιμά κάθε φορά ποιες κυβερνητικές προτάσεις μπορεί να στηρίξει και ποιες όχι. Πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 19.00 σήμερα.

Σε ερώτηση αν θα δώσει ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης, απάντησε πως πρώτα θα ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι, αλλά εδώ που τα λέμε, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και αν ήθελε. Με ποιον να έκανε κυβέρνηση; Από τη στιγμή που ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ δεν πήγαιναν μαζί, έπρεπε να επιλέξει έναν από τους δυο (για ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να συζητάμε).Αν η πρώτη του επιλογή ήταν το ΠΟΤΑΜΙ πως θα φαινόταν; Ότι ακόμα δεν ξεκίνησαν και κάνουν υποχωρήσεις. Γιατί το ΠΟΤΑΜΙ δεν επρόκειτο να συμφωνήσει στις γραμμές που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακολουθήσει και γενικά στα οικονομικά θέματα έχει εκφράσει άλλες απόψεις.Αντίθετα, οι ΑΝΕΛ στα οικονομικά θέματα δεν έχουν ζήτημα με την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, θα την στηρίξουν αφού αυτή είναι η επιθυμητή γραμμή και για αυτούς.Και επειδή τα οικονομικά αυτή τη στιγμή είναι το φλέγον και στα οικονομικά είναι επικεντρωμένη η προσοχή (αν δεν ήταν τα οικονομικά, στα υπόλοιπα θα "ταίριαζε" πιο πολύ με το Ποτάμι), μόνο με τους ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να κάνουν την κυβέρνηση, χωρίς να φανεί ότι κάνουν κωλοτούμπα.Για μένα δεν είναι καθόλου προβληματικό να συνεργαστεί ένα δεξιό κόμμα με ένα αριστερό κόμμα... ίσα ίσα είναι ελπιδοφόρο. Δεν αφορούν όμως στην διαφορά ιδεολογίας οι ενστάσεις, αλλά στην σοβαρότητα πολλών (και στα δυο κόμματα).
πες τε βρε σταυρο. ενω η μιραντα ξαφα, η αντιγονη λυμπερακη και οι αλλοι της δρασης (που ειχαν φαει φουμο και τωρα βγαινουν βουλευτες με ελαχιστους ψηφους)εινια κεντρωοι!αληθεια. τον νοεμβριο ειχες πει οτι εαν παρετε 6% θα ειστε το σκυλακι του συστηματος. ισχυει?
Παρακαλώ τον κ. Θεοδωράκη να λάβει υπόψη τα εξης:1. Στις επόμενες εκλογές να βγάλει το "Σταυρος Θεοδωράκης" από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού. Συγχίστηκα και παραλίγο να μην το ρίξω. 2. Ακροδεξιά είναι η ΧΑ. Οι Ανελ είναι ενα σωρό άλλα, δεξιοί και ψεκασμένοι σίγουρα, αλλά αλλο ο Μαριάς, άλλο ο Καιάδας. Αλλο ο Κουίκ, άλλο ο Μιχαλολιάκος. Αλλο ο Χαϊκάλης, άλλο ο Κασσιδιάρης, τι να κάνουμε δηλαδή. 3. Αν ο Συριζα συνεργαζόταν με το αντιευρωπαϊκο ΚΚΕ θα τον πείραζε το αντιευρωπαϊκο του πράγματος;;
Δεν χάρηκα με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, και η πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν χάρηκε. Αλλά από την άλλη το ΠΟΤΑΜΙ...εδώ και εκεί και ολούθε...Ειδικά στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Το ΠΟΤΑΜΙ δεν έχει θέση. Ας δείτε το βίντρεο μετά το 3:30......εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και άλλα αστεία...ποδοσφαιρικά! ΘΕΣΗ??? Please!http://youtu.be/6N2qlMb6z-E
Ο Τσίπρας δεν νομίζω να μη γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει... άσε που έχει εμπειρία στην διάλυση μικρών κομμάτων, βλέπε ΔΗΜΑΡ! θα τον βοηθήσει και η Ραχήλ που ψάχνει την εκδίκηση της...
ειναι καιρος να σταματησετε τις ηλιθιοτητες περι δεξιας και αριστερας....αριστερη αλλαγη και ιστοριες....για τον τυπα που λεει οτι ο καμμενος ηταν εναντιον τη καταδικης της ΧΑ,γιατι οχι?η δημοκρατια αφορα τους παντες οπως και η δικαιοσυνη,ακομα και εκεινους που τη βλαπτουν.Επειδη καποιοι ονομασαν το 3ο κομμα της Ελλαδας εγκληματικη οργανωση δεν σημαινει οτι ειναι κιολας...πιο σωστα,δεν σημαινει οτι μπορει να υποστηριχτει και νομικα.ειναι τυχαιο που θεωρηθηκε εγκληματικη οργανωση οταν εφτασε στο 15%?αρχισε να αποτελει απειλη και το ξαποστειλανε με συνοπτικες διαδικασιες.ολο το σοου που στηθηκε στις καμερες μετα,πρεπει να εισαι ανοητος για να πιστευεις οτι ειχε και την παραμικρη βαση.ηταν απλως ενα σχεδιο διασυρμου.μεχρι και τη 17 νοεμβρη την ειχαν βγαλει απο τις πισω πορτες χωρις καμερες.εκει παιχτηκε μεγαλο παιχνιδι.μπραβο του λοιπον που ενω δεν το συνεφερε υποστηριξε κατι τετοιο.δεν θυσιασε τη δημοκρατια για να λαικισει καταδικαζοντας τους "κακους" χρυασαυγιτες...αν πρεπει να απελπιστεις με κατι lastly,αυτο ειναι η ανοησια σου.κοντευουν 18 μηνες χωρις δικη...δεν ξερω αν σου λεει κατι αυτο.περα απο αυτο ο καμμενος υπηρξε παντα αντιμνημονιακος και υποστηριζε μια ενωτικη ελληνικη πολιτικη προσεγγιση καταδικαζοντας τους τραπεζιτες,τα μεγαλα συμφεροντα και την προπαγανδα και φθορα που τεινει να επηρεαζει τοσο οικονομικα οσο και γεωγραφικα τη χωρα μας.....σε περιπτωση που δεν το εχετε παρει χαμπαρι,εδω ειναι Ελλαδα.ωραια η κουβεντουλα περι ομονοιας,αλλα αυτο ειναι κατι που πρεπει να γινεται παντου και λιγο-πολυ ταυτοχρονα.οταν εσυ το παιζεις ανθρωπιστης και υπερανω και ο αλλος εξαγοραζει τη χωρα σου και διεκδικει τη γη σου,μαντεψε ποιος δεν θα εχει στον ηλιο μοιρα αυριο....αν ασχολιομασταν ολοι περισσοτερο με το καλο της χωρας απ'οτι με το δικιο δεξιας και αριστερας σημερα θα ημασταν λιγο καλυτερα.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπήρξε άλλος σύμμαχος απο την αριστερά για να τον επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ είναι στον κόσμο του, για το μνημονιακό Ποτάμι δεν το συζητάμε καν εεε και ξέμεινε με την ΑΝΕΛ που τουλάχιστον είναι στο αντιμνημονιακό τόξο. Ουσιατικά αν δεν έκανε συμφωνία με τον Καμμένο δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση και μετά τι; Ξανά πάμε σε εκλογές; Με το ρίσκο οτι οι Μνημινιακοί Πασοκ -ΝΔ - ΓΑΠ θα συγκεντρώσουν τις έδρες για κυβέρνηση και θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ; Στην τελική 16 έδρες έχει ο Καμμένος , τον πρώτο λόγο τον έχει ο Σύριζα...για να δούμε.
O Παναγιώτης Κωστούλας, δικηγόρος, σημειώνει πως:''Οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα, το οποίο:- ¨Εχει καταψηφίσει σταθερα τις άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.- Ο πρόεδρός του είχε επί χρόνια διευθυντή στο πολιτικό του γραφείο τον υπ΄αριθμόν 1 προπαγανδιστή της χούντας των συνταγματαρχών Γεωργαλά.- Ο προεδρός του έχει γράψει σύγγραμα υποστηρίζοντας ότι αρχηγός της 17Ν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου.-Ο πρόεδρός του έχει δημόσια παρακινήσει κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον Πάχτα.- Ανέδειξε στην πολιτική στελέχη όπως η Ραχήλ Μακρή, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Σταυρούλα Ξουλίδου και βέβαια ο Νίκος Νικολόπουλος της "Ευρώπης των πουσταριών".-Είναι σταθερά προσανατολισμένο σε συνεργασία με την γνωστή για τον φιλελεύθερο προοδευτισμό της Ρωσία του Πούτιν.- Λατρεύει την "εθνική κυριαρχία" και την εκκλησία.''
Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο αν ο Καμμένος θελήσει περισσότερα απ' ό,τι τον παίρνει. Αν περιοριστεί στο υπουργειάκι που θα του δώσουν και σε καμιά παραχωρησούλα του τύπου "όχι τζαμί στην Αθήνα επί του παρόντος", μικρό το κακό.Υπενθυμίζω, επίσης, ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν εξισορρόπησε στο ελάχιστο τις ακροδεξιές τάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν βλέπω λοιπόν γιατί θα πάει ο Τσίπρας με τα νερά του Καμμένου και όχι το αντίστροφο.
Για να μην ξεχνάμε το αντι-Ευρωπαϊστής μέχρι το κόκαλο. Σε μια κυβέρνηση που υποτίθεται είναι υπέρ της Ε.Ε και του ευρώ. Και να πω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επιλογές; Μακάρι να έβγαινε αυτοδύναμος παρά αυτό το αίσχος.
πολυ χομπιτ βλεπεις φιλε μου και τα χεις παιξει....απο ποτε ειναι ο συριζα υπερ εε και ευρω?ειναι η πρωτη κυβερνηση απο εποχης γερου παπανδρεου που βγαινει με το μοτο της μεγαλης αλλαγης και ελπιδας χωρις κανενα προγραμμα....αλλοι λενε θα κοψουν δις,αλλοι επιστροφη στο ευρω,αλλοι εξω η τροικα και αλλοι διαπραγματευση του χρεους....μαλλον δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας,ειδικα αν σκεφτεις ποσο πολεμηθηκε ο τσιπρας απο την ευρωπη....οσο για το αντι ευρωπαιστης,τι εχει κανει η ευρωπη για την Ελλαδα?δεν μας αναγνωριζει ως το νοτιοανατολικο συνορο της,αδιαφορει για τις τουρκικες προκλησεις και μας φορτωνε επι χρονια με υπερογκα ποσα με σκοπο να γονατισουμε,λεφτα που δεν πηρες εσυ και εγω...λεφτα που πηγαν σε κυριους παγκαλους και καρατζαφερηδες.τα τελευταια 200 χρονια εχουμε αποπληρωσει στην ευρωπη απιστευτα λεφτα αν σκεφτεις οτι μονο απο το 94 εχουν φυγει πανω απο πεντακοσια δις απο τη χωρα μας....
Ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει άπειρες φόρες πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ευρώ και της Ε.Ε. Πλέον μονο η αριστερή πτέρυγα (Λαφαζάνη) αμφισβητεί το ευρω άλλα ακόμα και αυτοί δεν λένε πια εκτός ευρώ. Σήμερα κιόλας όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν σε όλα τα ξένα ΜΜΕ πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό την ρήξη με την Ένωση.Όταν λες πως μας φόρτωναν με υπέρογκα ποσά εννοείς τα λεφτά που εμείς ζητάγαμε και αυτοί μας έδιναν; Γιατί οκ να δεχτώ πως κακώς μας έδιναν λεφτά, εμείς γιατί τα παίρναμε; Φυσικά και μας αναγνωρίζει ως το νοτιότερο άκρο της, γι αυτό υπάρχουν τα καράβια της Frontex εδώ και γι αυτό παίρνουμε τα κέρατα μας σε επιδοτήσεις για τους μετανάστες. Τώρα αν θεωρείς πως αυτό δεν είναι αρκετό δεν φταίει η Ε.Ε. Ξέρεις στις διαπραγματεύσεις για το Δουβλίνο 2 είμασταν και εμείς εκει, δεν μας το επέβαλαν. Δεν θα σχολίασω το τι έχει κάνει η Ευρώπη για μας. Κάνω πως παραβλέπω τα αμέτρητα ΕΣΠΑ που έχουμε λάβει απο το 1981 και θα σου πω απλά πως όλα τα προγράμματα που τρέχουν σήμερα είναι με την χρηματοδότηση της Ε.Ε. Χωρίς αυτά ούτε επίδομα ανεργίας δεν είχαμε να πληρώσουμε. Προφανώς αντιλαμβάνεσαι τις οικονομικές συναλλαγές με κάποιου είδους αθεράπευτου ρομαντισμού. Επίτρεψε μου να σου πω πως στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.
Ακροδεξιές,άκρως συντηρητικές,θρησκόληπτες,εκτός τόπου και χρόνου.Το μόρφωμα δεν επιδέχεται καν σοβαρής κριτικής,οι άνθρωποι που το στελεχώνουν κινούνται μεταξύ του φαιδρού και του γραφικού.Με τις υγείες μας!!
Κατηγορούν τον Θεοδωράκη ως συνεργάτη του Μπόμπολα (χεχε) και ταυτόχρονα λένε ότι η επιλογή του Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ είναι σωστή. Ο πιο δεξιός απ'την ακροδεξιά "ορθόδοξος" λαικιστής Πάνος Καμμένος λοιπόν ανακοίνωσε μόλις τη νέα κυβέρνηση. Ξεχάσετε κιόλας ότι ο Καμμένος καταψήφισε τη καταδίκη της ΧΑ πριν από μερικούς μήνες;Για να καταλάβω, ο κόσμος είναι okay με το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος αποτελεί κομμάτι της νέα "αριστερής" αλλαγής της χώρας; Δεν ξέρω αν απελπίζομαι ή δέχομαι πλέον το γεγονός ότι η χώρα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ούτε σε 100 χρόνια.
Ότι τον συμφέρει λέει ο καθένας. Τάσσονται τόσο φανατικά υπέρ κάποιου κόμματος που εθελοτυφλούν σε τέτοιο βαθμό, λες και έχουν προσωπικό όφελος. Δεν βγάζω άκρη και δεν θα βγάλω ποτέ.
Τα πράγματα είναι απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές.Έχει δυο ουσιαστικές επιλογές για συνεργασία. Το Ποτάμι που (έστω οτι δεχόμαστε πως δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, οτι έχει ουσιαστικές και ικανοποιητικές θέσεις και δεν είναι αυστηρα αρχηγοκεντρικό) αναφέρει πως θα εξετάζει κάθε μέτρο ξεχωριστά και έχει τις ίδιες θέσεις με την συγκυβέρνηση όσο αφορά την διαπραγμάτευση, οπότε α)μπορεί να αποσύρει την στήριξη ανά πάσα στιγμή και β) δεν πετυχαίνεις σε μια σκληρή διαπραγμάτευση όταν η άλλη πλευρά ξέρει πως την κυβέρνηση σου στηρίζει κάποιος που δεν θέλει διαπραγμάτευση και θα αποσύρει την στήριξη αν σε πιέσει.και τους ΑΝΕΛ, που (έστω οτι δεχόμαστε στο 100% ότι είναι ψεκασμένοι, ακροδεξιοί κτλ.) αναφέρει πως έχει θέληση να συνεργαστεί και είναι θετικό και σε στηρίζει σε σκληρή διαπραγμάτευση και οι κόκκινες γραμμές του δεν σε βρίσκουν σύμφωνο σε καμμία περίπτωση, αλλά δεν σου επηρρεάζουν την άμεση βασική πολιτική.Δεν σου φαίνεται λογική η επιλογή των ΑΝΕΛ;Στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ ποια θα ήταν η επιλογή σου, θα επέλεγες να εξαρτάσαι από κάποιον που ήταν επιθετικός μέχρι τώρα απέναντι σου και έχει αντίθετες απόψεις από εσένα, ή μήπως θα έδινες διερευνητική εντολή σε ΧΑ και θα ξαναπήγαινες σε εκλογές;