ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τη μάχη στο διαδίκτυο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τη μάχη στο διαδίκτυο Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει εξοικειωθεί περισσότερο με τους όρους του διαδικτύου, σε σχέση με τα άλλα κόμματα, καθώς οι σχετικές αναφορές, τόσο στα ειδησεογραφικά σάιτ όσο και στα social media, είναι συγκριτικά αυξημένες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ματθαίου Τσιμιτάκη στην Αυγή, τα στοιχεία του λογισμικού brandwatch, το οποίο κατέγραψε τις αναφορές στα κόμματα από την προκήρυξη των εκλογών έως και σήμερα, δείχνουν πως μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί σε περισσότερα από 85.000 tweets, 10.000 δημοσιεύσεις στο facebook, 18.300 αναφορές σε ειδησεογραφικά σάιτ και 15.500 blog posts.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τη μάχη στο διαδίκτυο Facebook Twitter
Πηγή: Αυγή

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία παρουσίαζε 36.500 αναφορές στο twitter, 5.000 αναφορές στο facebook, 11.300 αναφορές σε ειδησεογραφικά σάιτ και 10.000 blog posts.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, σε διαμόρφωση της παραπάνω εικόνας έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η διαδικτυακή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, η οποία καταγράφηκε ως το πιο διαδραστικό γεγονός των εκλογών.

3

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τσίπρα και Καρυστιανού: Εμφανίστηκαν δύο νέα κόμματα και η ΝΔ τσιμπά στις δημοσκοπήσεις

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας, είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΗΤΕΡΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος, αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα», γράφει στα social media - Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Βάλε και την άρνηση του Σαμαρά για ντιμπέιτ, κάτι που έδειξε ανικανότητα να ανταγωνιστεί σοβαρά τον Τσίπρα. Συν το τόσο κουραστικό 'άμα βγει ο Σύριζα θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας', μότο όλων των υποψηφίων της ΝΔ, που το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μας θυμίζει διαρκώς πόσα άσχημα μας έκαναν οι ίδιοι. Λογικό να πηγαίνει για αυτοδυναμία ο Σύριζα.Το μόνο που δεν είπε ο Σαμαράς ήταν 'άμα βγει ο Τσίπρας θα καταργηθεί η καλύτερη ώρα για σεξ.'
Δεν είναι θεμά μεγαλύτερης εξοικείωσης με το διαδίκτυο, είναι παντού, γενικά στην τελική ευθεία του αγώνα το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ τρέχει πιο γρήγορα, πάει για αυτοδυναμία...Σημαντικότερο ρόλο παίξαν η πολύ κακή προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ., ο Σαμαράς ήταν σε όλες τις εμφανίσεις του αστείος και "ο από κάτω", η συμμετοχή του Βαρουφάκη, όλος ο κόσμος και όσοι δεν ταυτιζόμαστε μαζί του καλωσορίσαμε την είσοδό του, και η εμφάνιση του Τσίπρα στο Τουίτερ.