Νεκροί και βία στο Νίγηρα για τα σκίτσα της Charlie Hebdo

Νεκροί και βία στο Νίγηρα για τα σκίτσα της Charlie Hebdo Facebook Twitter
3
Νεκροί και βία στο Νίγηρα για τα σκίτσα της Charlie Hebdo Facebook Twitter

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νίγηρα μέσα σε δύο ημέρες βίας και ταραχών που ξέσπασαν στη διάρκεια διαδηλώσεων για τα σκίτσα του Μωάμεθ στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών πυρπολήθηκε εκκλησία με αποτέλεσμα να βρεθούν απανθρακωμένα δύο πτώματα ενώ το πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε ένα ποτοπωλείο.

Νεκροί και βία στο Νίγηρα για τα σκίτσα της Charlie Hebdo Facebook Twitter

Στη Νιαμέι, πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής χώρας πυρπολήθηκαν χθες Σάββατο τρείς εκκλησίες ενώ ζημιές υπέστησαν επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Η πρεσβεία της Γαλλίας κάλεσε τους γάλλους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω.

Νεκροί και βία στο Νίγηρα για τα σκίτσα της Charlie Hebdo Facebook Twitter
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το CHARLIE-HEBDO δεν ήξερε τάχα ότι ο προχτεσινός Αλλάχ ως σκίτσο πρωτοσέλιδο θα εξαγρίωνε τις ορδές των μουσουλμάνων με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τόσους νεκρούς χριστιανούς στη Νιγηρία και όσον ούπω εκατόμβες παντού στον κόσμο; Ποιος λογικά σκεπτόμενος δεν περίμενε την αιματοχυσία; Όλα αυτά οδηγούν πλέον σε έναν κηρυγμένο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο σε επίπεδο μαζών! Φοβάμαι ότι σύντομα η 11η Σεπτεμβρίου θα μας φαίνεται χολυγουντιανό ανέκδοτο μπροστά σε όσα μας περιμένουν... Όχι άλλο λάδι στη φωτιά! Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, ναι, είναι ιερό, αρκεί να σέβεται τα ιερά και τα όσια του άλλου. Κι αν δεν θέλει να σεβαστεί θρησκευτικά σύμβολα, ας σεβαστεί τις ζωές των χιλιάδων αθώων της Αφρικής, της Ασίας κι αργότερα του κόσμου όλου, που θα σφαγιαστούν ανελέητα στον βωμό μιας καπριτσιόζικης ελευθεροτυπίας της κακομαθημένης Δύσης, η οποία, μετά από αιώνες άγριων αποικιοκρατικών πολέμων, φτύνει τώρα κατάμουτρα και τους θεούς αλλοτινών ή σημερινών υποτελών της που αποδεκάτισε... Αν είναι να καίγονται ζωντανοί μέσα στις εκκλησίες τους αθώοι για το χατήρι του κάθε Charlie που χέστηκε για τις εκατόμβες, αφού τον νοιάζει αποκλειστικά και μόνον να "εκφράζεται ελεύθερα", τότε θα το ξανασκεφτώ και θα πω: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΌΧΙ ΣΕ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, αλλά και JE NE SUIS PAS CHARLIE! (αντιγραφή χθεσινού μου post σε άλλο άρθρο)
...σωστά! Δημοσιεύεται μια γελοιογραφία-ο ισλαμικός όχλος σφάζει.Ποιος φταίει; Μα το Charlie Hebdo, ποιος άλλος; Βεβαίως την Ισλαμική οργή δεν την πιάνεις απο πουθενά. Σήμερα είναι μια γελοιογραφία, χθες μια ταινία, προχθες μια δήλωση του Πάπα. Οτιδήποτε μπορει να εκληφθεί ως βλασφημία, όπως για παράδειγμα, μια ιστορικη κρίση για τον Μωάμεθ. Μπορούμε βεβαίως να προσαρμόσουμε τους ποινικούς κώδικες της Ευρώπης με την Σαρία. Συγκρουση πολιτισμών; Μπα ιδέα σου...Υγ:Je suis Charlie