To συγκινητικό βίντεο με τα δίδυμα αδέρφια που εξομολογούνται στον πατέρα τους πως είναι gay

To συγκινητικό βίντεο με τα δίδυμα αδέρφια που εξομολογούνται στον πατέρα τους πως είναι gay Facebook Twitter
15

Ο Austin και Aaron Rhodes αποφάσισαν πως με την έλευση του 2015 όφειλαν να κάνουν κάτι που τους δυσκόλευε καιρό, αλλά έπρεπε να γίνει. Τα δίδυμα αδέρφια είναι ομοφυλόφιλοι και ενώ όλοι οι φίλοι και η οικογένειά τους το γνώριζαν, το είχαν κρατήσει μυστικό από τον πατέρα τους. Aποφάσισαν πως θα του το έλεγαν και πως θα κατέγραφαν την κλήση για να την προβάλουν στο Youtube.

"Το 2015 πιστεύουμε ότι είναι πια καιρός να είμαστε ο εαυτός μας. Ελπίζουμε πως με αυτό που κάνουμε θα σας ενθαρρύνουμε και θα σας εμπνεύσουμε. Σας αγαπάμε και σας ευχαριστούμε όλους για την συμπαράστασή σας" ανέφεραν στο βίντεο.

Ο Austin και ο Aaron Rhodes είναι στημένοι μπροστά σε μια κάμερα και τηλεφωνούν στον πατέρα τους. Η στιγμή είναι φορτισμένη και όταν το σηκώνει τα δύο αγόρια ξεσπάνε σε κλάματα. Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ο πατέρας τους προσπαθεί να τους ακούσει και να καταλάβει αν και τι του λένε. Περνάνε μερικά λεπτά και έπειτα από την αμηχανία και την συγκίνηση ο Αaron λέει στον πατέρα του πως ο λόγος που τον κάλεσαν στο τηλέφωνο είναι επειδή θέλουν να του εξομολογηθούν πως είναι ομοφυλόφιλοι, πως δεν θέλουν να το κρύβουν πια και πως τον αγαπούν.

Η αντίδραση του πατέρα και τα στοργικά του λόγια είναι ίσως ο λόγος που αυτό το βίντεο μεταδίδεται από σχεδόν όλα τα μέσα και έχει καταφέρει σε 24 ώρες συγκεντρώσει χιλιάδες views.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πατέρας δεν ήταν ήδη προειδοποιημένος από τους υπόλοιπους συγγενείς, χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά (γιατί δεν θέλω να υποστηρίξω ότι το βίντεο είναι όλο στημένο). Και το λέω γιατί όταν στην αρχή τα παιδιά κάνουν πολλή ώρα να μιλήσουν επειδή τους πιάνουν τα κλάματα κλπ., ο πατέρας περιμένει υπομονετικά αρκετή ώρα στην άλλη άκρη του τηλεφώνου χωρίς να λέει τίποτα, ενώ φυσιολογικά θα άρχιζε να λέει: "τι έγινε;" "τι συμβαίνει;" κλπ.
Εχετε δίκιο. Πιο πάνω κάτι λέω σχετικά με το ότι θα έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί ο πατέρας ότι μαγνητοσκοπείται. Αλλά ταυτόχρονα κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί περίμενε τόση ώρα, χωρίς να λέει τίποτε, ενώ οι δύο νέοι προσπαθούσαν να βρουν το θάρρος να του το πουν.
εγω να ρωτησω κατι ρε παιδια.. πως ειναι δυνατον να ειναι και οι δυο? δηλ αυτο δε θα ηταν ενα τρανο παραδειγμα μιμητισμου του ανθρωπου? ολοι οι διδυμοι σε καποια πραγματα μοιαζουν αλλα ειναι κυριως ασημαντα πραγματα, σαν χαρακτηρες και επιλογες συνηθως ειναι εντελως διαφορετικοι.. (και μην αρχισετε τις μ@λακιες περι ομοφοβιας και ρατσισμου, ελεος, το ζω κι εγω το θεμα)
Ο σεξουαλικος προσανατολισμος ειναι μια τοσο προσωπικη υποθεση που κανενας δν θα επρεπε να εκφερει την αποψη του για καποιον. Εχει να κανει ξεκαθαρα με το ποιος εισαι και ειναι πολυ βασικο αυτος ο σεξουαλικος προσανατολισμος να προστατευεται γιατι οι ισοροπιες με τον εαυτο μας ειναι αμεσα συνδεδεμενες με αυτον.. Συγχαρητηρια στον πατερα και επισης, ευτυχως που τα διδυμα ειναι τυχερα να εχουν ο ενας τον αλλο και να συμπαραστεκονται μεταξυ τους. Κανεναν μας δεν θα επρεπε να αφορα με ποιον διαλεγει να ειναι ο διπλανος μας!
Το μόνο που μου φαίνεται παράξενο στο βίντεο και σε παρόμοια βίντεο, είναι αυτή η τάση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια να κάνουμε οι ίδιοι reality τη ζωή μας. Καταλαβαίνω πως αυτό το βίντεο είναι ειδικού σκοπού και μπορεί να δώσει θάρρος σε ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα (που δυσκολεύονται να κάνουν το coming out εννοώ-όχι την ομοφυλοφιλία) αλλά συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργη αυτή η οικειοθελής παραχώρηση της προσωπικής ζωής.
Συμφωνώ. Και επίσης, μήπως θα έπρεπε να ξέρει ο πατέρας τους ότι τον μαγνητοφωνούν και ότι θα το δημοσιοποιήσουν τον διάλογο; Λεπτομέρεια, θα μου πειτε (και ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα το βίντεο μέχρι το τέλος, ίσως να του λένε κάποια στιγμή...).
"I can't undo being your dad".Πόση αλήθεια και δίδαγμα ζωής χωρά σε μιαν αράδα.Γονέας, δεν είσαι κατά περίστασημ ούτε το ρόλο παίρνεις πίσω.Το βλέμμα των διδύμων στο τέλος... :-)
Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες. Χωρίς αίσια κατάληξη. Και στην ηλικία των 20-30 είναι διαχειρίσιμο. Πόσα παιδακια όμως 13, 14, 15 κλπ δεν εχουν διωχτεί απ το σπιτι με το χειροτερο τρόπο. Σε μια τρυφερη και δυσκολη ηλικια ετσι κι αλλιως....να ακουσεις απ το μπαμπα και τη μαμα σου οτι δε σε αγαπανε, δε σε θελουν, τους ντροπιασες, απογοητευσες κλπΚαι μετά εχουμε πολλες αυτοκτονίες, παιδια χαμενα και σε εκμεταλλευση ή ριγμενα στα ναρκωτικά...Χρειαζεται ενδυναμωση των γκει παιδιων και απο την εκπαιδευση, που συχνα τα αρνειται πεισματικαπεριορισμος του ρολου της θρησκειας που οδηγει σε πολλα τετοια φαινόμεναΚαι "εκπαιδευση" των πολιτών και των μεσων, για αλλαγη στάσης....ωστε κανενας γονιός να μην αισθανεται ντροπιασμενος και απογοητευμένος (και γειτονας, φιλος, εργοδότης, συνεργάτης κλπ)Είναι καιρός αυτα να προχωρησουν τάχιστα...μιλαμε για ανθρώπινες ζωές, και όχι οπως πολλοι αντιτείνουν "για το κρεβατι"....
Πολύ όμορφο :)Πάντα το είχα απορία: πώς και τα viral coming out εμπλέκουν στο 95% κάποιον γκέι που να είναι κούκλος? Μήπως παίζει και λίγο πρότυπο ομορφιάς στο αν κάτι είναι δυνατό και συγκινητικό τελικά?...
Eύχομαι σε κάποια χρόνια οι άνθρωποι να σταματήσουν να νιώθουν ενοχή γι αυτό που είναι. Ειδικά αν αυτή έχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση και την εκ γενετής επιθυμία κάποιου να αγαπά και να ερωτεύεται άτομα του ιδίου φύλλου.