ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά ανατινάχτηκαν σε αγορά της Νιγηρίας

Παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά ανατινάχτηκαν σε αγορά της Νιγηρίας Facebook Twitter
6

Μία μόλις ημέρα μετά την ανατίναξη 10χρονης καμικάζι σε αγορά της Νιγηρίας, δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που πιστεύεται ότι ήταν παιδιά, σκόρπισαν τον θάνατο στη μικρή πόλη Ποτίσκουμ. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε σε μία πολυσύχναστη αγορά την Κυριακή, "κλείνοντας" μία αιματηρή εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από κλιμάκωση της βίας και άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς.

Κατά την επίθεση στην Ποτίσκουμ σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν 26, ενώ στην επίθεση του Σαββάτου στη γειτονική πόλη Μαϊντουγκούρι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16.

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, η εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αυξήσει τα χτυπήματα στη χώρα. Σε επιθέσεις εναντίον απομακρυσμένων χωριών την περασμένη εβδομάδα υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

6

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διεθνή / Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή Ερντογάν σε Τραμπ - «Εξετάζουμε την πώληση F-35 στην Τουρκία»

Η άφιξη Τραμπ στην Τουρκία και ο τρόπος υποδοχής του αναδεικνύουν το ιδιαίτερα στενό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον, όπως επισημαίνουν αμερικανικά μέσα
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝ ΛΕ ΠΕΝ

Διεθνή / Μαρίν Λε Πεν: Δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη της - Στον «αέρα» η υποψηφιότητά της για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών. Από αυτά, τα δύο έτη έχουν ανασταλεί, ενώ για τον έναν χρόνο που απομένει η Λε Πεν θα εκτίσει την ποινή της φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι
THE LIFO TEAM
Άγγελοι και δαίμονες στην Αμερική του Τραμπ: Η σκοτεινή όψη της 4ης Ιουλίου μέσα στο μετρό της Ουάσινγκτον

Διεθνή / Άγγελοι και δαίμονες στην Αμερική του Τραμπ: Η σκοτεινή όψη της 4ης Ιουλίου μέσα στο μετρό της Ουάσινγκτον

Την 4η Ιουλίου, ο Ρόσγουελ Ενσίνα, γκέι Φιλιππινοαμερικανός, βρέθηκε στο μετρό της Ουάσινγκτον περικυκλωμένος από μασκοφόρους λευκούς εθνικιστές. Οι εικόνες έγιναν ένα σκοτεινό πορτρέτο της Αμερικής του Τραμπ: μιας χώρας που γιορτάζει την ελευθερία της ενώ οι παλιοί της δαίμονες επιστρέφουν στον δημόσιο χώρο.
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Εντοπίστηκαν 200.000 μη ελεγμένα και μη ασφαλή προφυλακτικά στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αποκάλυψε δίκτυο διακίνησης μέσω του οποίου διανέμονταν πλαστά προφυλακτικά στην Ευρώπη, με το όνομα και το λογότυπο γνωστής μάρκας
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι πραγματικά άξιον απορίας το γεγονός πως δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου τα διεθνή μέσα με το θάντο 2000 αφρικανών(!!!) αλλά όλος ο πλανήτης ασχολείται με το θάνατο 12 μόνο λευκών. Θα μου πεις, ήταν πιασάρικο το θέμα με το Charlie Hebdo (που όλοι οι hipsters έμαθαν μετά τη δολοφονία των δημοσιογράφων του), είχε κι ένα όμορφο σλόγκαν, θα βοήθησε πολλούς πιστεύω να πάρουν like στο facebook, κανένα retweet στο twitter, η ακόμα καλύτερα να βρουν καμμιά γκόμενα ή γκόμενο. Πραγματική παρακμή αξιών παγκοσμίως. Δε ξέρω τι μας σώζει πλέον.
11.000 νεκροί μόνο πέρσι και χιλιάδες εκτοπισμένοι.Μην πέφτουμε, όμως, από τα σύννεφα. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, ποτέ δεν ήταν:http://www.bbc.co.uk/blogs/legacy/thereporters/soutikbiswas/2010/10/how_churchill_starved_india.html
Συμφωνώ σε όλα οσα είπες απλά θεωρώ πως σοκάρει πιο πολύ μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδία μιας Ευρωπαικής χώρας απο οτι σε ενα χωρίο στην Νιγηρία. Όχι γιατί αυτό που έγινε στο Παρίσι είναι πιο σημαντικό αλλά γιατί πλέον τέτοιου είδους φαινόμενα σε αυτές τις χώρες είναι συνηθισμένα.