Επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζητά η Λεπέν

Επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζητά η Λεπέν Facebook Twitter
11

Την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζήτησε η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Τόνισε ότι, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017, θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι"πιστεύω προσωπικά ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο". "Πάντα έλεγα ότι θα προσέφερα στους Γάλλους πολίτες τη δυνατότητα να εκφραστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα μέσω ενός δημοψηφίσματος" πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της έρχονται μόλις ένα 24ωρο μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.

Σημειώνεται ότι η θανατική ποινή εφαρμοζόταν στη Γαλλία από τον Μεσαίωνα μέχρι το 1977, όταν εκτελέστηκε ο τελευταίος θανατοποινίτης Χαμόντα Τζαντουμπί. Η γκιλοτίνα αποτελούσε το μόνο νόμιμο μέσο εκτέλεσης.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Μια σημείωση..Η ακριβής μετάφραση είναι: "Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η δυνατότητα πρέπει να υπάρχει", και όχι "...θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο"
"πιστεύω προσωπικά ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ" τα λέει όλα μόνη της...τι να σχολιάσεις μετά από αυτό?
Μισή μέρα πέρασε μόνο μέχρι ο πρώτος εξτρεμιστής καπηλευτεί μια τραγωδία που προκάλεσαν εξτρεμιστές για να προωθήσει τα σκατά που έχει στο κεφάλι του. Όλοι εσείς μπαλίτσα μαζί παίζετε, θανατολάγνοι και πολεμολάγνοι. Το ένα και το αυτό είστε, σκουπίδια, είναι γελοίο που κρύβεστε πίσω από διαφορετικές ταμπέλες.
Γιατί οι φανατικοί που σκοτώνουν και σκοτώνονται ως μάρτυρες για τον Αλάχ για πιλάφια και παρθένες στον παράδεισο, θα κλάσουν μέντες με την θανατική ποινή.