Επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζητά η Λεπέν

Επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζητά η Λεπέν Facebook Twitter
11

Την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζήτησε η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Τόνισε ότι, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017, θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι"πιστεύω προσωπικά ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο". "Πάντα έλεγα ότι θα προσέφερα στους Γάλλους πολίτες τη δυνατότητα να εκφραστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα μέσω ενός δημοψηφίσματος" πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της έρχονται μόλις ένα 24ωρο μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.

Σημειώνεται ότι η θανατική ποινή εφαρμοζόταν στη Γαλλία από τον Μεσαίωνα μέχρι το 1977, όταν εκτελέστηκε ο τελευταίος θανατοποινίτης Χαμόντα Τζαντουμπί. Η γκιλοτίνα αποτελούσε το μόνο νόμιμο μέσο εκτέλεσης.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Μια σημείωση..Η ακριβής μετάφραση είναι: "Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η δυνατότητα πρέπει να υπάρχει", και όχι "...θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο"
"πιστεύω προσωπικά ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ" τα λέει όλα μόνη της...τι να σχολιάσεις μετά από αυτό?
Μισή μέρα πέρασε μόνο μέχρι ο πρώτος εξτρεμιστής καπηλευτεί μια τραγωδία που προκάλεσαν εξτρεμιστές για να προωθήσει τα σκατά που έχει στο κεφάλι του. Όλοι εσείς μπαλίτσα μαζί παίζετε, θανατολάγνοι και πολεμολάγνοι. Το ένα και το αυτό είστε, σκουπίδια, είναι γελοίο που κρύβεστε πίσω από διαφορετικές ταμπέλες.
Γιατί οι φανατικοί που σκοτώνουν και σκοτώνονται ως μάρτυρες για τον Αλάχ για πιλάφια και παρθένες στον παράδεισο, θα κλάσουν μέντες με την θανατική ποινή.