Google: 345 εκατομμύρια αιτήματα διαγραφής 'πειρατικών' link μέσα στο 2014

Google: 345 εκατομμύρια αιτήματα διαγραφής 'πειρατικών' link μέσα στο 2014 Facebook Twitter
1

345 εκατομμύρα αιτήματα για τη διαγραφή ισάριθμων link προς "πειρατικό" περιεχόμενο, έλαβε η Google από τους νόμιμους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων μέσα στο 2014, σύμφωνα με τις εκθέσεις διαφάνειάς της, που συγκέντρωσε το TorrentFreak. Αριθμός που, όπως αναφέρει το site, αποτελεί το μεγαλύτερο όλων των εποχών και είναι αυξημένος κατά 75% σε σχέση με πέρυσι.

Στο στόχαστρο των νoμίμων κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, ταινιών και λοιπού περιεχομένου, μπήκαν τα site διαμοιρασμού αρχείων 4shared.com, Rapidgator.com και Uploaded.net που το καθένα τους συγκέντρωσε πάνω από 5 εκατομμύρια αιτήματα για διαγραφή συνδέσμων της Google προς αυτά.

Ενδεικτικά, πίσω από το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων προς την Google για την απαλοιφή συνδέσμων προς "πειρατικά" links, βρίσκεται o Όμιλος BPI, που εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν της Βρετανικής Μουσικής βιομηχανίας, με πάνω από 60 εκατομμύρια αιτήματα μέσα στο 2014.

Η Google, παρόλο που δεν ικανοποίησε το σύνολο των 345.169.134 αιτημάτων που δέχτηκε, άλλαξε τον αλγόριθμό της ώστε να "κρύβει" τα πειρατικά αποτελέσματα σε βάθος των σελίδων της.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΨΥΓΕΙΟ ΧΑΚΕΡ ΡΩΣΙΑ ΔΙΚΤΥΟ

Τech & Science / Μπορούν οι χάκερ να μπουν στο ψυγείο μας; Ποιες συσκευές κινδυνεύουν από κυβερνοεπιθέσεις

Η κυβερνοεπίθεση στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ανέδειξε τους κινδύνους για τις συνδεδεμένες συσκευές – Τι μπορούν να κάνουν οι χάκερ και ποια μέτρα προστασίας προτείνουν οι ειδικοί
THE LIFO TEAM
Grindr: Πρόστιμο-ρεκόρ 8,6 εκατ. ευρώ για προσωπικά δεδομένα χρηστών που έφταναν σε διαφημιστικές εταιρείες

Τech & Science / Grindr: Πρόστιμο-ρεκόρ 8,6 εκατ. ευρώ για προσωπικά δεδομένα χρηστών που έφταναν σε διαφημιστικές εταιρείες

Η Νορβηγία επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων της, αποκαλύπτοντας πώς ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών του Grindr μπορούσαν να φτάσουν σε χιλιάδες διαφημιστικές εταιρείες.
THE LIFO TEAM
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΣΙΓΚΕΛΑ ΣΕΞΟΑΥΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ

Τech & Science / Εξάπλωση γαστρεντερίτιδας από Shigella: Μεταδίδεται και από σεξουαλική επαφή - Αρκετά έντονα τα συμπτώματα

«Το συγκεκριμένο μικρόβιο μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα» - Τι εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ένα κλείνουν και δέκα ανοίγουν. Το copy είναι αθάνατο! Και με τις κασσέτες έτσι γινόταν από όταν εφευρέθηκαν. "Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική" μας έλεγαν οι εταιρίες αλλά τελικά όχι μόνο δεν την σκοτώνει αλλά και την προάγει. Από τότε που το διαδίκτυο απλώθηκε, τα cd από 20€ το φθηνότερο, Ω του θαύματος, έφθασαν στις πραγματικές τους τιμές (1€, 2€, 5€ μέχρι 10€).