Google: 345 εκατομμύρια αιτήματα διαγραφής 'πειρατικών' link μέσα στο 2014

Google: 345 εκατομμύρια αιτήματα διαγραφής 'πειρατικών' link μέσα στο 2014 Facebook Twitter
1

345 εκατομμύρα αιτήματα για τη διαγραφή ισάριθμων link προς "πειρατικό" περιεχόμενο, έλαβε η Google από τους νόμιμους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων μέσα στο 2014, σύμφωνα με τις εκθέσεις διαφάνειάς της, που συγκέντρωσε το TorrentFreak. Αριθμός που, όπως αναφέρει το site, αποτελεί το μεγαλύτερο όλων των εποχών και είναι αυξημένος κατά 75% σε σχέση με πέρυσι.

Στο στόχαστρο των νoμίμων κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, ταινιών και λοιπού περιεχομένου, μπήκαν τα site διαμοιρασμού αρχείων 4shared.com, Rapidgator.com και Uploaded.net που το καθένα τους συγκέντρωσε πάνω από 5 εκατομμύρια αιτήματα για διαγραφή συνδέσμων της Google προς αυτά.

Ενδεικτικά, πίσω από το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων προς την Google για την απαλοιφή συνδέσμων προς "πειρατικά" links, βρίσκεται o Όμιλος BPI, που εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν της Βρετανικής Μουσικής βιομηχανίας, με πάνω από 60 εκατομμύρια αιτήματα μέσα στο 2014.

Η Google, παρόλο που δεν ικανοποίησε το σύνολο των 345.169.134 αιτημάτων που δέχτηκε, άλλαξε τον αλγόριθμό της ώστε να "κρύβει" τα πειρατικά αποτελέσματα σε βάθος των σελίδων της.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ένα κλείνουν και δέκα ανοίγουν. Το copy είναι αθάνατο! Και με τις κασσέτες έτσι γινόταν από όταν εφευρέθηκαν. "Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική" μας έλεγαν οι εταιρίες αλλά τελικά όχι μόνο δεν την σκοτώνει αλλά και την προάγει. Από τότε που το διαδίκτυο απλώθηκε, τα cd από 20€ το φθηνότερο, Ω του θαύματος, έφθασαν στις πραγματικές τους τιμές (1€, 2€, 5€ μέχρι 10€).