ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τσίπρας: Αυτά θα είναι τα 10 πρώτα κυβερνητικά μέτρα

Τσίπρας: Αυτά θα είναι τα 10 πρώτα κυβερνητικά μέτρα Facebook Twitter
50

Τα πρώτα άμεσα κυβερνητικά μέτρα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να πείσει όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και αναποφάσιστοι εν όψει της κάλπης.

Οι υποσχέσεις αυτές είναι:

    -Δέκα μόνο υπουργεία και κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών οργάνων

    -Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας

    -Επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά» απολυμένων

    -Αναστολή των πλειστηριασμών Α' κατοικίας

    -Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

    -Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

    -Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

    -Παροχή 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους

    -Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για 300.000 νοικοκυριά

-Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει μια αποφασιστική και ειλικρινή διαπραγμάτευση με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού αλλά και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε η χώρα να μπει σε ανάπτυξη.

50

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει επίσης είναι να ζητήσει από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να πληρώσουν όσα χρωστάνε ΑΜΕΣΑ και να τα πληρώσουν ή να κλείσουν οριστικά.Και εκ νέου διανομή συχνοτήτων με την ανάλογη καταβολή για την ενοικίασή τους.Αρκετοί πρετεντέρηδες και λοιπά σιχάματα.
ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι δαγκωτο συριζα!και οσους προσελαβε ο καραμανλης και εφτασε το ελλειμμα στο 15%.1.αν δεν μειωσουμε τις δαπανες δημοσιου,πως θα μειωθει το ελλειμμα?2που θα βρεθουν τα λεφτα για παροχες?
Αλέξη μου, θέλω πολύ να σε πιστέψω αγόρι μου... ειλικρινά. Διαβάζω όμως και ξένο τύπο... που λέει ότι ακόμα και με 2% ανάπτυξη ΚΑΘΕ χρόνο, θα χρειαστούμε 13 χρόνια για να επιστρέψει η οικονομία μας στα επίπεδα προ-κρίσης, εκεί που έχει γκρεμοτσακιστεί (με αριθμούς επίσημους καλέ μου, δες εδώ: http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11324916/Euro-crashes-to-nine-year-low-on-Grexit-fears.html).Γι' αυτό στο λέω καλέ μου, μη με ξεσηκώνεις άδικα... Πού θα τα ρημαδο-βρεις τα λεφτά βρε καμάρι μου; Αυτό θέλω να μου πεις συγκεκριμένα και αποδεδειγμένα και ειλικρινά θα σε ψηφίσω!
φιλε μου τα πραγματα ειναι απλα οποιος θελει να ελπιζει σε κατι τον ψηφιζει και περιμενει να δει αν θα του βγουν αυτα που λεει οποιος δεν θελει ψηφιζει τους αλλους που εχουν το προγραμμα που εχουν 5 χρονια και δεν ελπιζει παρα μονο σε κανα τζοκερ.τοσο απλα ειναι τα πραγματα και δεν χρειαζονται παραπανω αναλυση και οχι δεν μου αρεσει ο συριζα για πολλους λογους αλλα δεν αντεχω αλλο νδ πασοκ ουτε για μια μερα.τελος το να ζηταμε απο ενα κομμα να ισιωσει τα στραβα δεκαετιων πριν καν γινει κυβερνηση ειναι υπερβολικο.
Το πρόγραμμα των τελευταίων 5 χρόνων σε τούρμπο έκδοση σου προτείνει ο Τσιπρας. Δεν το χεις καταλάβει;Οι φόροι είναι λίγοι σου λέει, χρειάζονται περισσότεροι!Τώρα το μαθαίνεις;
ενταξει ρε Dimitris Kakogirou εσυ που το καταλαβες ψηφισε νδπασοκ η οτι αλλο γουσταρεις και ασε εμας τους χαζους που δεν καταλαβαινουμε τι μασ γινεται να ψηφισουμε οτι θελουμε .Κανεις δεν υποχρεωνει κανεναν και μην μου πεις οτι οι αποφασεις οι δικες μου δεσμευουν και σενα γιατι τοσα χρονια που συμβαινει το αντιστροφο δεν ειπε κανεις τιιποτα
Καλή φάση. Όταν καταργήσει τα "υπεράριθμα κυβερνητικά όργανα" και τα υπόλοιπα υπουργεία, τον κόσμο που απασχολείται εκεί τι θα τον κάνει ακριβώς; Θα τον στήλει στα αζήτητα μαζί με τις κολλητές τους τις καθαρίστριες ή θα τον μεταθέσει χωρίς αντικείμενο εργασίας σε άλλους κρατικούς οργανισμούς.
Εύλογη η απορία σου που είναι και δική μου. Όμως η πλειονόττα των εργαζομένων στα υπουργεία είναι ούτως ή άλλως χωρίς αντικείμενο εργασίας. Το ίδιο και πολλά άχρηστα υπουργεία. Σε άλλους, δε, τομείς του δημοσίου υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Είναι και αυτή μία ακόμα εύλογη απορία.
στείλει φιλε μου ειναι το σωστο...εχουμε δει τι εχει κανει η κυβερνηση με τις κολλητες στις καθαριστριες στα πανεπιστημια ,οπου μπορω μεσω βιωματος να εκφερω αποψη ,και ειναι ολα μες στη βρωμα ή με τη γραμματεια που δε φτανει για να εξυπηρετησει παρα ελαχιστα ατομα..αλλα οταν μιλαμε για εξυγιανση και καταργηση αχρηστων θεσεων καποιοι νιωθουν την καρεκλα τους να τρεμει...και ναι υπαρχουν κρατικοι μηχανισμοι που εχουν πολυ μεγαλυτερη αναγκη απο τα βραδεως κινουμενακαι ψηφαλεως συγκροτουμενα υπουργεια..