ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το 2015 ξεκίνησε με ρεσιτάλ σαχλαμάρας

Το 2015 ξεκίνησε με ρεσιτάλ σαχλαμάρας Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
16

Όταν ο Άδωνις μιλά γεννά ταυτόχρονα συναισθήματα απόλαυσης αλλά και ενόχλησης. Αν πρόκειται για θέμα όμως που κατέχει καλά μπορεί ακόμα και να αποστομώσει τον κάθε συνομιλητή.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές νιώθει την ανάγκη να μιλά τόσο πολύ, ίσως απλώς και για να ακούει την ίδια του τη φωνή, που ξεφεύγει πέρα απ' τη λογική και μοιάζει απλώς να θέλει να ρεζιλέψει τους αντιπάλους του.

Σήμερα εγκαλεί τη Δούρου επειδή δεν πήγε στη δοξολογία. 

Το 2015 ξεκίνησε με ρεσιτάλ σαχλαμάρας Facebook Twitter

Κι αν δεν της αρέσει η εκκλησία; Κι αν θεωρεί εθιμοτυπικό χάσιμο χρόνου το να πρέπει να πηγαίνει εκεί στην αρχή του χρόνου για να πάρει "ευλογία" ή τι άλλο δίνουν σήμερα; Κι αν είναι ένα έθιμο το οποίο θέλει να αλλάξει;

Τι τον κόφτει τον Άδωνη; Δεν πήγε η Δούρου στην εκκλησία και αυτό είναι 'εξευτελισμός'; (Όπως διαβάζω η Περιφερειάρχης μπορεί να μην πήγε στον ναό αλλά έκανε κάτι μάλλον καλύτερο χθες: επισκέφτηκε το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης.) 

Στην πραγματικότητα δε νομίζω ότι νοιάστηκε καν ο ίδιος: Τα λέει της νύφης για να τα ακούει η πεθερά - και η πεθερά είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι που θα πείθονταν να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν κάποιον ανάλογα με το αν πήγε εκκλησία κι όχι ανάλογα με το τι κάνει (ή δεν κάνει) για τους πολίτες.

Το χαρτί της εκκλησίας παιζόταν πάντα πριν τις εκλογές. Ο χειρότερος σε αυτά ήταν ο Χριστόδουλος, αλλά και άλλοι ιεράρχες που τύπωναν ακόμα και φυλλάδια ή ψηφοδέλτια και τα έδιναν στους θαμώνες των ναών τους. (Στις δε εκλογές του 2004, η εκκλησία, προκειμένου να βγάλει τον Καραμανλή έκανε κανονική κατήχηση. Υβριστικά φυλλάδια μάλιστα εναντίον του ΓΑΠ μοιράζονταν σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, μαζί με φυλλάδια του υποψήφιου βουλευτή Σωτήρη Κούβελα...)

Αν παλιά είχαμε τέτοιους grassroots τρόπους προσπάθειας επηρεασμού ψήφου, πλέον έχουμε πιο χάι-τεκ και ηλεκτρονικούς. 

Καλή, εκλογική, χρονιά!

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Αι ντου νοτ γκιβ ε σιτ αμπαουτ Δουρου εντ Αδωνις.Αι μ ε χαπι περσον Υγ. Και οι δυο παιζουν πολυ καλα το παιχνιδι της σκοπιμοτητας που εξυπηρετει το φιλοθεαμον κοινο της εκαστης παραταξης.Απλα να πω, θεσμικα, οπως ακυρωνεις διαγωνισμους, καπως ετσι πρεπει και να συμμετεχεις σε 1-2 "παρτακια" ετησιως που πιθανα να μην πολυγουσταρεις να εμφανιστεις!
Το ρεσιτάλ σαχλαμάρας δεν ξεκίνησε φέτος, είναι συνέχεια από το προηγούμενο (επεισόδιο, έτος, γουατέβερ).Ο Σαμαράς και οι ακροδεξιοί συμπαρατρεχάμενοί του έχουν κάνει την ΝΔ επίπεδο-δάπεδο. Είναι αυτό συντηρητικό κόμμα, που αντιπροσωπεύει με οποιοδήποτε τρόπο τις αξίες της αστικής δημοκρατίας;Θα πει κανείς, δεν είχε πάντοτε η ΝΔ τέτοια στοιχεία; Βεβαίως είχε, αλλά δεν είχε μόνο τέτοια. Είχε και πρόσωπα που κρατούσαν κάποιο επίπεδο, έστω για τα προσχήματα. Τώρα η λαϊκιστική ακροδεξιά δεν είναι απλώς μια τάση (παραγκωνισμένη) αλλά δίνει το στίγμα.
Είναι μία ακόμη μικρή ψηφίδα για να συνειδητοποιήσει ο κόμσος ότι πρόκειται για κομμουνιστές με προβιά ...προοδευτικών. Εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ αν εξαιρέσεις τον Τσίπρα βλέπω γέρασμένα πρόσωπα, που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα εφηβικά οράματά τους και θα μας πάρουν στο λαιμό τους. Κανένας δεν θα δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε, δεν κατάλαβε κλπ
Καλά αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία να είσαι σίγουρος πως θα γίνει αμέσως αντιληπτό από όλους .Ο Σύριζα έχει όση σχέση με τον κομμουνισμό ,όση και ο Άδωνις με τον Περικλή. Αν ξανακούσω άνθρωπο να λέει τους Συριζαίους μπολσεβίκους ,θα τον σφάξω με κονσερβοκούτι.
Η επιλογή της κ. Δούρου είναι απολύτως σεβαστή, ιδίως εάν θεωρεί για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων ότι δεν θέλει να εκκλησιαστεί. Θα θεωρούσα όμως πιο συνεπή τη στάση της να μην ''προσκαλέσει'' κιόλας κάποιον στη Δοξολογία, εάν είναι κάτι με το οποίο διαφωνεί προσωπικά για τους δικούς της λόγους. Και μπορεί να διαφωνώ με τον κ. Γεωργιάδη, πλην όμως το να ''καλώ'' (γιατί έτσι πρέπει) αλλά να ''μην πηγαίνω'' (γιατί έχω αντίθετη πεποίθηση) είναι αν μη τι άλλο αντιφατικό, και θα θεωρούσα πλέον συνεπή την άποψη της κ. Δούρου εάν δεν ''καλούσε'' κανέναν. Και για να μη βιαστούν να ''σταυρώσουν'' ορισμένοι την άποψή μου, προσωπικά είμαι από τους θερμούς θιασώτες του χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, αλλά στην πράξη και όχι στο ''περίπου''.
Γιατί δε ρωτάει και τη γνώμη του πρώην προέδρου του (του εκκλησιαζόμενου) για το ποιόν των ανθρώπων της εκκλησίας; Θα έχει 6,6 εκατομμύρια λόγους να την πει.
Το χαρτι της εκκλησιας η Δεξια το εχει ριξει παρα πολλες φορες στο τραπεζι για να καθαρισει την παρτιδα. Το κακο ειναι οτι πιανει. Μου κανει εντυπωση που υπαρχουν θρησκευομενοι που οχι μονο δεν εξοργιζονται, αλλα το καταπινουν και αμασητο ολο αυτο το κολπακι. Ο Αδωνις εχει το απολυτο θρησκειομετρο και τους μετραει ολους και μετα μας ανακοινωνει ποιος την εχει μεγαλυτερη. Τη θρησκευττκοτητα.
Νομιζω πως η δημοσιευση του κυριου Γεωργιαδη αναφερεται στο γεγονος οτι η κυρια Δουρου,ως περιφεριαρχης,εστω και τυπικα προσκαλεσε τους "επισημους" στην εκκλησια χωρις να παει η ιδια. Επαναλαμβανω,εστω και αν αυτο εγινε τυπικα απο το γραφειο της στη Περιφερεια. Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με την επιλογη της να εκκλησιαζεται ή οχι. Καλο θα ηταν σε προεκλογικη περιοδο και ειδικα σε μια κρισιμη εποχη σαν αυτη,να μην προσπαθουμε να βγαζουμε(πολιτικοι,πολιτες,δημοσιογραφοι) απο τη μυγα ξυγκι...Υγ:ΔΕΝ εχω καμια προθεση να υπερασπιστω τον εν λογο υποψηφιο βουλευτη ουτε το κομμα του!
Και εγώ αυτό κατάλαβα ότι η Δούρου κάλεσε τους επισήμους να υπομείνουν τον εκκλησιασμό ως μια κοινωνική εκδήλωση στην οποία πρέπει να παρεβρίσκονται με την ιδιότητα τους και για εθιμοτυπικούς λόγους ενώ η ίδια την έκανε για αλλού. Έχει ένα point, ειδικά αν η Δούρου έβαλε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αλλά καλό είναι να μην κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα τέτοιες μικροπολιτικές.
Το ότι πήγαν οι άλλοι ενώ δεν πήγε η Δουρου που τους κάλεσε, είναι το τελευταίο που σκέφτεται ο Γεωργιάδης...απλώς για άλλη μια φορά η θρησκεία των αδαών Ελλήνων χρησιμοποιείται για χειραγώγηση...και πάλι χτες σε ορκομωσίες σταυροκοπιόντουσαν όλοι on camera.... Δεν είναι τυχαίο ότι η άλλοι βγήκαν απ τα μνημόνια... Κι εμείς όχι. Το πρόβλημα είναι βαθύ και συντηρείται...