O δήμαρχος με τα τατουάζ είναι φάρος ελπίδας για την Ελλάδα

O δήμαρχος με τα τατουάζ είναι φάρος ελπίδας για την Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
14

"Οι ευρωκράτες δεν έχουν πολλά καλά να πουν για τους Έλληνες πολιτικούς, από τότε που η χώρα γονάτισε από την οικονομική κρίση. Όμως αξιωματούχος της Κομισιόν περιέγραψε τον Γιάννη Μπουτάρη ως ''φάρο'' ελπίδας. Και άλλοι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ έχουν αναφέρει πως χάρη στον Γιάννη Μπουτάρη η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε νησί ελπίδας και πόλη-μοντέλο για όλη την Ελλάδα", αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian που αφιερώνει ένα άρθρο - ύμνο στον Έλληνα δήμαρχο.

"Ο Μπουτάρης όμως, δεν είναι ένας τυπικός έλληνας πολιτικός", αναφέρει στην συνέχεια η εφημερίδα η οποία κάνει λόγο στην πορεία του από την επιτυχημένη δυναστεία οινοποιίας μέχρι την πολιτική. Όπως αναφέρεται ο Μπουτάρης δεν βλέπει τον εαυτό του ως πολιτικό, αλλά σαν επιχειρηματία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει επιτυχώς ένα πρότζεκτ.

"Οι πολιτικές του Μπουτάρη επέδειξαν μια προοδευτική στάση απέναντι στις παλιές μνησικακίες που κρατούν την πόλη πίσω. Για να ενισχύσει την οικονομία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη ώστε να ενθαρρύνει τις Τουρκικές Αερογραμμές να ξεκινήσουν δρομολόγια πτήσεων μεταξύ των δύο πόλεων. Τώρα 100.000 Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη ετησίως και ο ίδιος αναφέρει πως "Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας", αναφέρει το άρθρο.

O δήμαρχος με τα τατουάζ είναι φάρος ελπίδας για την Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά αναφορά στην αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από το Ισραήλ, χάρη στις παρεμβάσεις του Μπουτάρη που έχει χαρακτηρίσει την «πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας», την περίοδο που 56.000 Εβραίοι από τη Θεσσαλονίκη εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί και το 450 ετών εβραϊκό νεκροταφείο καταστράφηκε. Ειδική αναφορά γίνεται και στην κίνησή του να φορέσει το Αστρο του Δαβίδ στην ορκωμοσία του ως δήμαρχος σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την θέση που κέρδισε η Χρυσή Αυγή στο δημοτικό συμβούλιο.

Στις φετινές αρετές του Μπουτάρη συγκαταλέγεται επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα η σημαντική υποστήριξή του στο gay pride της πόλης, αλλά και το γεγονός πως έχει μιλήσει ανοιχτά για την μάχη του με τον αλκοολισμό ενώ δεν διστάζει να δείξει πόσο προοδευτικός είναι και δεν κρύβει τα τατουάζ του.

Ο Γιάννης Μπουτάρης διεκδικεί φέτος το βραβείο του δημάρχου της χρονιάς από το City Mayor Foundation. Ο 72χρονος πολιτικός είναι υποψήφιος μαζί με ακόμη 8 δημάρχους από την Ευρώπη και 19 ακόμη από όλο τον κόσμο.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2015 ένας από τους παρακάτω θα κερδίσει τον τίτλο World Mayor Prize:

B. Αμερική
Naheed Nenshi, Calgary, Καναδάς
Annise Parker, Houston, ΗΠΑ
Mick Cornett, Oklahoma City, ΗΠΑ
Kevin Johnson, Sacramento, ΗΠΑ

Λατινική Αμερική
Marcio Lacerda, Belo Horizonte, Bραζιλία
Álvaro Arzú, Guatemala City, Γουατεμάλα
Carlos Eduardo Correa, Monteria, Κολομβία
Carlos Ocariz, Sucre, Βενεζουέλα

Ευρώπη
Daniel Termont, Ghent, Bέλγιο
Alain Juppé, Bordeaux, Γαλλία
Albrecht Schröter, Jena, Γερμανία
Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Giusy Nicolini, Lampedusa, Ιταλία
Nils Usakovs, Riga, Λετονία
José Ramón García, Ribera de Arriba, Ισπανία
George Ferguson, Bristol, UK
Joe Anderson, Liverpool, UK

Ασία
Tri Rismaharini (Risma), Surabaya, Ινδονησία
Yona Yahav, Haifa, Iσραήλ
Jed Patrick Mabilog, Iloilo City, Φιλιππίνες
Hani Mohammad Aburas, Jeddah, Σαουδική Αραβία
Park Won-soon, Seoul, Ν. Κορέα
Aziz Kocaoglu, Izmir, Tουρκία

Αυστραλία
Clover Moore, Sydney, Αυστραλία

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Χρόνια πολλά σε όλους!Αν σκεφτείτε τι έχει περάσει από αυτή την πόλη (Κούβελας -μας έμεινε η τρύπα από Συντριβάνι έως 424, όπου θα έκανε το μεtρό με χρηματοδότηση TV100(!!)- Κοσμόπουλος, Ατσαλάκωτος) ο Μπουτάρης είναι μια αποζημίωση για εμάς τους Θεσσαλονικείς.Έγιναν πράγματα που δεν φαίνονται, όπως η τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου (λόγω της δουλειάς μου -δικηγόρος- γνωρίζω ότι δεν καθυστερεί, πλέον, στις υποχρεώσεις του), ενώ πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι δεν τον ευνοεί η γενική κατάσταση (έλλειψη χρηματοδότησης, δημοτικής αστυνομίας κλπ.).Δεν φαίνεται, επίσης, αλλά αισθάνομαι μια αλλαγή στον αέρα -σαν να ζωντάνεψε μια ημιθανής πόλη.Τέλος, η υπεράσπιση των αρχαίων της Εγνατίας δεν δείχει έναν μάνατζερ που απλώς υπολογίζει .....
Δεν βλέπω κάποια βελτίωση στην πόλη τα τελευταία χρόνια που να δικαιολογεί τις θριαμβολογίες.Οι περισσότεροι θαυμαστές του βρίσκονται εκτός Θεσ/νίκης.
Κι όμως! Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του ήταν αυτοί που τον ψήφισαν και για δεύτερη τετραετία, στην οποία κέρδισε τον αντίπαλό του με 20% διαφορά!Κανείς δεν λέει ότι μεταμορφώθηκε μαγικά η πόλη (πώς θα μπορούσε, σε τέτοια περίοδο κρίσης!), όμως μη νομίζετε ότι οι Αθηναίοι τον αγαπούν ενώ εμείς οι Θεσσαλονικείς όχι!Με ποσοστό 60% τον επανεκλέξαμε. :)
οσο ασχημο κι αν ακουγεται ειναι αληθεια πως οσο περναει ο καιρος τα πραγματα χειροτερευουν, τα χρηματα λιγοστευουν και οι αναγκες μια πολης καλυπτονται μονο στα αναγκαια.. οταν λοιπον ξερουμε οτι κατι θα πηγαινε μονο χειροτερα ή θα εμενε στασιμο, το να παει 10 βηματα παρακατω ειναι αθλος στις μερες μας. το να παιρνει ενα περιορισμενο μπατζετ και να το διαχειριζεται σωστα οπως πρεπει ή να μην βαζει στην τσεπη του (γιατι ειναι στην συνομοταξια ψινακη: λεφτα εχουμε απειρα, δεν εχουμε αναγκη να κλεψουμε, οποτε ας κανουμε κανα εργο!) ειναι μεγαλο πραγμα. οπως το να τσαλακωνεσαι για το παρελθον σου και να αναγνωριζεις τα λαθη σου και να θελεις να κανεις πραγματα για να ειναι μελλοντικα (γιατι ειναι και 72 ο κ. μπουταρης) μια σωστη βαση στρωμενη ΜΠΑΣ ΚΑΙ αναλαβει κανενας μετα απο αυτον που θα θελησει να κανει ακομα πιο σωστες κινησεις.
Ναι, εχεις δικιο. Ειναι το τσιφλικι του εκαστοτε αρχοντα να βολευει τους δικους του και να βγαζει και κατι επιπλεον πριν μεταπηδησει στην βουλη. Σοβαρα τωρα θα εκπλαγεις πιστευω με τον τροπο που διοικουνται οι μεγαλες (και σωστες) επιχειρησεις. Μακαρί ολοι οι δημαρχοι να ακολουθουσαν την ιδια τακτικη.
Trust me και ξέρω πως λειτουργούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και ΔΕΝ θα έπρεπε οι κοινωνίες και οι δήμοι να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Σίγουρα χρειάζονται ορισμένα managment skills σε τομείς του δήμου, αλλά όχι μια καθολική λειτουργία σαν επιχείρηση. Είναι διαφορετική η στόχευση που έχει μια επιχείρηση από αυτήν που θα έπρεπε να έχει ένας δήμος ή μια κοινωνία. Και αλλοίμονο αν οι δήμοι αρχίσουν να τρέχουν πίσω από στόχους επιχειρηματικούς...
Κι επίσης γιατί κάνεις αυτήν την αηδία όπου με κατηγορείς ότι θεωρώ σωστό ο δήμος να είναι τσιφλίκι του εκάστοτε άρχοντα; Είπα ποτέ τέτοιο πράγμα; Αυτό κατάλαβες εσύ;Μερικοί δεν έχουν ιδέα πως να διαλέγονται εδώ μέσα...
Θα ήθελες δηλαδή ξαφνικά να δεις την Αθήνα να βρωμίζει, να πήζει στην κίνηση και γενικά να κάνει κάθε τί δυνατό για να καταστεί αφιλόξενη προς κατοίκηση; Ε... τι να πω...
Ο Μπουτάρης ευθυνεται για την κινηση; Μαλλόν το μετρό που δεν εγινε ποτε φταιεί, αλλα oh shit, εμεις εχουμε μετρο οποτε δεν νομιζω να εχουμε τετοιο θεμα. Ενω τώρα το μεσημεριανο μου το τρωω στο δρόμο τόσο καθαρά που ειναι εδω στην Αθηνα. Ας σοβαρευτουμε λίγο. Επισης θα ηθελα να μου αναλυσεις το περι αφιλοξενης πολης. Τι ακριβως εκανε ο Μπουταρης που σε χαλασε;
Όπως αναφέρεται ο Μπουτάρης δεν βλέπει τον εαυτό του ως πολιτικό, αλλά σαν επιχειρηματία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει επιτυχώς ένα πρότζεκτ. Πηγή: www.lifo.grOh really?Κι εγώ που νόμιζα ότι κάνει ό,τι κάνει από την καλή του την καρδιά και με τεράστια κοινωνική ευαισθησία.Θα σας έλεγα που θα πήγαινε η στήριξη του προς τους gay,αν αυτό δεν έφερνε φράγκα.