Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης Facebook Twitter
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης μιλάει κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και του Κυριακάτικου Ε» στον πολυχώρο της μουσικής βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 . ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
4

Πέθανε στις 9 το βράδυ των Χριστουγέννων από καρδιολογικά προβλήματα ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της Ελευθεροτυπίας.

Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης Facebook Twitter
Με τη Βάσω Παπανδρέου. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ισως ο πλεον χαρισματικος "εφημεριδανθρωπος"μετα την μεταπολιτευση.Η πληρεστερη,κατα γενικην ομολογια,ακομη και των "αντιθετου αποψεως" δημοσιογραφων ,"πολιτικη"εφημεριδα των τελευταιων δεκαετιων ηταν "εργο χειρων του".Αφησε το ονομα του καταγεραμμενο στην κορυφη των "κιταπιων"της ελληνικης δημοσιογραφιας,μαζι με καποιους αλλους "μεγαλους διευθυντες εφημεριδων",οπως ο Αγγελος Βλαχος,ο Λεων Καραπαναγιωτης και μερικοι αλλοι.Ας ειναι ελαφρθυ το χωμα που θα τον σκεπασει.