«Θα ήθελα να φωνάξω σε όλες ότι είναι ο άνδρας μου. Είναι δικός μου».

«Θα ήθελα να φωνάξω σε όλες ότι είναι ο άνδρας μου. Είναι δικός μου». Facebook Twitter
36

«Ο Νίκος είναι πολύ δυνατός. Όταν ξεκινήσει κάτι, το πάει μέχρι το τέλος».

Αυτά ήταν τα λόγια της Βιργινίας, της γυναίκας του Νίκου Ρωμανού, για την απεργία πείνας του συντρόφου της, λίγο πριν την ψήφιση της τροπολογίας για την φοίτηση κρατουμένων από την ελληνική βουλή.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου. Έξω από το δωμάτιο του «Γεωργίου Γεννηματάς», η εφημερίδα Έθνος συναντά τη σύζυγο του Ν. Ρωμανού: «Θέλω να ζήσει ο Νίκος, αλλά φοβάμαι τι θα αποφασίσουν στη Βουλή», ανέφερε στη δημοσιογράφο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας του 21χρονου η Βιργινία βρισκόταν δίπλα του. «Έχω συμπληρώσει το χρόνο που επιτρέπεται. Μπήκα νωρίς το πρωί για 20 λεπτά. Εάν με άφηναν δεν θα έφευγα καθόλου από εδώ», σημειώνει.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν παντρεύτηκαν για να μπορούν να βλέπονται στο επισκεπτήριο, η Βιργινία είναι κατηγορηματική: «Όχι. Παντρευτήκαμε γιατί το θέλαμε».

Όπως μάλιστα αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο ο Νίκος δέχθηκε πολλά γράμματα συμπαράστασης, και μάλιστα από κοπέλες.

Του γράφουν διάφορα, αναφέρει, «έρχονται εδώ στο Νοσοκομείο. Με φωνάζουν στην πόρτα πάω και τα παίρνω και εγώ. Και ενώ τους λέω ότι είμαι η γυναίκα του, παρ' όλα αυτά του γράφουν. Θα ήθελα να φωνάξω σε όλες ότι είναι ο άνδρας μου. Είναι δικός μου».

Ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας που έκανε για 31 μέρες, μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας του υπουργείο δικαιοσύνης για τη φοίτηση κρατουμένων.

36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
1. Απο το "να βαλουμε φωτιες στους δρομους για να φωτιστει το μελλον" στο "μωρη τι θελεις με τον αντρα μου"...ολα χωρανε2. Αν πραγματικα πιστευεις οτι το τερματισαμε...μαλλον αισιοδοξο σε βρισκω..εχει και αλλο φοβαμαι3. Σε μια δευτερη αναγνωση βεβαια, η εκφρασμενη κτητικοτητα της δειχνει πιο αυθεντικη απο την φιλομαθεια του συζυγου της4. Αν κανει καμια κουτσουκελα ο συζυγος τωρα που θα βγαινει με το βραχιολακι, προβλεπω και δευτερη απεργια πεινας. Απο τη συζυγο αυτη τη φορα με ακριβως αντιθετο αιτημα: Αθανασιου κοψε τις εξοδους του Νικου μου γιατι αλλιως θα πεθανω