ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
62

Όπως ενημέρωσε λίγο νωρίτερα ο διευθυντής του νοσοκομείου Γεννηματάς, ο Νίκος Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας, αμέσως μετά την είδηση της τροπολογίας που θα του επιτρέπει την φοίτηση με το βραχιολάκι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ εξασθενημένος, ωστόσο αναμένεται να κάνει ανακοίνωση εντός της ημέρας. Η σίτισή του γίνεται υπό την επίβλεψη των γιατρών του.

Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλά αυτή την ώρα σε ραδιοφωνικό σταθμό και ανέφερε πως πρέπει μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας να ακολουθηθεί προσεκτική αγωγή ώστε να μην υπάρξουν βλάβες.

Η βελτιωμένη τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που κατέθεσε στη βουλή θέτει ως προϋπόθεση
για την παραχώρηση άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση να έχει παρακολουθηθεί το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο μέσα από τις φυλακές.

Ελλάδα
62

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Α ρε Αθανασίου!! Ένα κράτος που υποκύπτει στους εκβιασμούς ενός εγκληματία!! Τελικά όποιος φωνάζει πιο δυνατά έχει και δίκιο στην Ελλάδα!! Γιατί να μην εκπλήσσομαι;;
μην εκπλησσεσαι,την επομενη φορα που θα καταπατηθουν τα δικαιωματα σου,απλα φερε σε περας κι εσυ μια 31ημερη απεργια πεινας για να εκβιασεις την προσοχη των θεσμων να σου παρεχουν τα αυτονοητα
@ cathy...Όχι δεν τα λες καλά στην/ον mcoopie!!!Την ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ που θα καταπατηθούν τα δικαιωμάτα σου mcoopie , ΠΑΡΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ και τράβα για ληστεία με ομήρους!!!Και εγώ μαζί σου γιατί βαριέμαι!!Έχουμε σαλέψει τελειώς μου φαίνεται!!!
Ααααααααααα!Φωνη κραυγης κι ελπιδας!Πραγματικα ομως να δω Ρωμανο να διοικει επιχειρηση!Θα ειναι στα λογιστικα προτυπα της 17Ν , ολοι ειχαν τον, επαναστατικο και αλλοτριωμενο, μισθο τους!
H τροπολογία, άσχετα με το Ρωμανό και τις διεκδικήσεις του, δίνει τη δυνατότητα και σε άλλους κρατουμένους να σπουδάζουν εξ αποστάσεως ή με βραχιολάκι και κατά τη γνώμη μου είναι σωστή. Βέβαια το σωστό θα ήταν να μην ήταν προιόν εκβιασμού αλλά στην Ελλάδα ζούμε...
Ωραία και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε την ζωή μας, μέχρι την επόμενη φορά!!!! Αύριο ξεκινάω και εγώ απεργία πείνας για να γίνει και η δική μου ζωή καλύτερη, ή μαλλον ακόμα καλύτερα θα κάνω μία ληστεία με ομηρεία μπας και καταφέρω του χρόνου και κάνω εκείνο το μεταπτυχιακό που ήθελα!!!!!
Σώπα ρε! Αυτά κατάλαβες εσύ;1ον: ο Ρωμανός είναι μέσα για ληστεία και μόνο. Ούτε για τρομοκρατία, ούτε για ανθρωποκτονία! 2ον: Αν δε συμφωνείς με το να έχουν δικαιώματα οι φυλακισμένοι, πήγαινε σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ όπου ισχύει η θανατική ποινή3ον: Τους εμπόρους ναρκωτικών που τους έβγαζαν στο 1/5 της ποινής τους έξω κάτι υπουργοί και κάτι εισαγγελείς, σε ένοιαξε; Έδωσε εξετάσεις και πέρασε σε σχολή. Αυτό δεν ήταν χάρη στο Ρωμανό, προβλέπεται απ'το νόμο. Το κράτος λοιπόν δίνει τη δυνατότητα των εισαγωγικών εξετάσεων στους κρατουμένους. Το ίδιο το κράτος αποφάσισε σε "πολιτικούς εχθρούς" του όμως να μη δίνει άδειες εκπαιδευτικές προκειμένου να παρακολουθούν τη σχολή τους. Περί αυτού πρόκειται.
@parasavμε γεγονότα και μόνο:1ον: ο Ρωμανός είναι μέσα για ληστεία και όχι μόνο αλλά και ως προφυλακισμένος για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση πυρήνες της φωτιάς (βρέθηκαν αποτυπώματά του σε γιάφκες)2ον: Αποδίδεις άλλα λόγια στον συνομιλητή, και λέγοντας ότι είναι υπέρ της θανατικής ποινής(!) τον δαιμονοποιείς. Πιστεύω πως η eleni.pana κι αυτή συμφωνεί πως οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα - άλλα πράγματα έθιξε.3ον: Άρθρο 40 Εκτιση ποινών εμπόρων ναρκωτικών:«...εφόσον έχουν εκτίσει προκειμένου για πρόσκαιρη κάθειρξη τα τέσσερα πέμπτα (4/5) της ποινής τους και προκειμένου για ισόβια κάθειρξη τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) έτη.». Άρα 3 στα 3 ψέμματα.
Αν και με κάλυψε ο TexM θα σου πω και εγώ ότι οτιδήποτε έχει να κανει με την δικαιοσύνη και με τα συστήματα σωφρονισμου στην χώρα μας το θεωρώ παράλογο και ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα!!! Το κράτος του έδωσε την δυνατότητα να δώσει εξετάσεις, ενώ ήξερε ότι όντας υπόδικος δεν μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα, αν δεν το ήξερε...μέγα σφάλμα του Ραγκούση που δεν το ενημέρωσε το παιδί!!! Τώρα για το αν θα έπρεπε να φεύγουν από το σωφρονιστικό ίδρυμα με άδειες για να παρακολουθούν, υπάρχουν πολλές λύσεις για να αποφευχθεί αυτό το μέτρο με τα βραχιολάκια...Είναι και αυτό μέσα στα πλαίσια της βελτίωσης των νόμων....Όσο για την θανατική ποινή...δεν είναι του γούστου μου, ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως όλα εδώ πληρώνονται!!!
@ eleni.pana.87Έχεις απόλυτο δίκιο! Προφανώς και ο Ρωμανός επέλεξε την απεργία πείνας, ή μάλλον ακόμα καλύτερα τη ληστεία με ομηρεία, μ'αυτή τη λογική που περιγράφεις. Προφανώς,δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει από τότε που η αστυνομία δολοφόνησε τον ανήλικο φίλο του εν ψυχρώ. Αντί να κάτσει να ψάχνει για μεταπτυχιακά,να τα σπάει στα μπουζούκια και γενικότερα να ζει τη ζωή του ρε παιδί μου, όπως εσύ, δε λέει να το ξεπεράσει και αγωνίζεται εκεί πέρα για δικαιώματα και λοιπά περίεργα ο αλήτης! Αυτά τα ανεγκέφαλα πλάσματα έχουν φέρει τη χώρα στην άθλια κατάσταση που είναι. Όχι εσύ. Όχι όλοι όσοι σκέφτονται όπως εσύ. Προς θεού...
Θα ήθελα πολύ να τα ρίξω και εγώ σε αυτά τα ανεγκέφαλα πλάσματα που λες, αλλά έχω άλλη άποψη...Φυσικά και είχε καλύτερα πράγματα να κάνει!! Μιλάμε για ένα παιδί 15 χρονών που η οικογένειά του το άφησε απροστάτευτο σε μία περίοδο που έπρεπε να τον θωρακίσουν ώστε να μην ξεφύγει, και να του κατευνάσουν τον θυμό που είχε μέσα του!!!Αντί αυτού η οικογένεια απλά παρακολουθούσε την εξέλιξή του σε αυτό που είναι σήμερα!!! υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν βιώσει την κοινωνική αδικία, αλλά δεν έπιασαν παρτίδες με πυρήνες της φωτιάς και άλλες παρόμοιες οργανώσεις για να χτυπήσουν το κατεστημένο!! Παλεύουν για τα δικαιώματα τους καθημερινά με νόμιμους τρόπους!!! Αν με θεωρείς λάθος, δικαίωμά σου!!!
@ eleni.pana.87 Μιλάμε για ένα παιδί 15 χρονών που η οικογένειά του το άφησε απροστάτευτο σε μία περίοδο που έπρεπε να τον θωρακίσουν ώστε να μην ξεφύγει, και να του κατευνάσουν τον θυμό που είχε μέσα του!!!Αντί αυτού η οικογένεια απλά παρακολουθούσε την εξέλιξή του σε αυτό που είναι σήμερα!!! "Έπρεπε" αυτό κι "έπρεπε" το άλλο...Εσύ πού το ξέρεις; Ήσουνα μπροστά στις παιδαγωγικές τους μεθόδους;Λες και δεν υπάρχει αυτόνομη βούληση στους νέους ή λες και πατάς, ως γονέας, το μαγικό κουμπί και διορθώνεις το οτιδήποτε ...Αμ δε!
Εγώ από την άλλη θέλω να κάνω μια αποτοξίνωση κάνα δίμηνο από λέξεις που ξεκινάνε από ρωμ.Ρωμαίος,ρωμαλέος,ρώμη,ρωμιός,ρόμαν,μέχρι και ρομπότ.
μάλιστα. Δεν μπορώ να πείσω όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να έχω την δική μου: είχε άραγε δώσει εξετάσεις για να μπει σε σχολή ΠΡΙΝ την καταδίκη του; Αν όχι δεν είναι σωστό να σκέφτομαι ότι χρησιμοποιεί την δυνατότητα που του έδωσε το κράτος που ο ίδιος απορρίπτει για να περάσει χρονικό διάστημα της ποινής του πιο ελαφριά και άνετα; Αν πάλι απορρίπτει για λόγους των δικών του πιστεύω το κράτος αυτό γιατί ζητά την ευνοϊκή μεταχείριση του από αυτό;
από τη στιγμή που δε μπορεί να αποδράσει (ή να κάνει οποιαδήποτε ανοησία) χωρίς να εντοπιστεί τι πειράζει άμα περάσει την ποινή του άνετα και ξελαμπικάρει και λίγο το μυαλό του; Όπως το βλέπω εγώ όλοι κερδίζουν και αυτό δεν είναι κακό. ΥΓ Και στο στρατό έχεις εξόδους, αν είσαι τυχερός μάλιστα μπορεί να είσαι έξω πάνω από το μισό διάστημα της θητείας, για πήγαινε όμως κάνε στρατό 10 χρόνια να δεις τι ωραία που είναι και πόσο ελεύθερος νιώθεις.
έκανα 30 μήνες στρατό και ξέρω πάρα πολύ καλά την αξία της άδειας. Η σύγκριση του φαντάρου που υπηρετεί με εγκληματία δεν νομίζω ότι αρμόζει. Πειράζει γιατί πρέπει να επεκταθεί το μέτρο σε όλους όσους δίνουν εξετάσεις όχι γιατί το πιστεύουν ή το χρειάζονται αλλά εκμεταλλεύονται την ανοχή ενός κράτους που δεν το αναγνωρίζουν για να παίρνουν άδειες σπουδάζοντας στα "συμπαθή" ΤΕΙ ιχθυοτρόφων Μεσολογγίου.
Δεν υπορχει λογος πια να ψειριζουμε τη μαϊμου - η ιστορια φαινεται να τελειωνει με εναν τροπο που ικανοποιει ολες τις πλευρες και δεν υπαρχει λογος για αλλη γκρινια.
Λάθος,η ιστορία τελειώνει έχοντας νικήσει αυτός και δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους σαν του λόγου του μια μεγάλη πόρτα.Έτσι λοιπόν ξεκινάω και έγω 2ωρη απεργία πείνας να πάρω την επιστροφή φόρου που ποτέ δεν επιστρέφει.Και μην μου πεις ότι είναι πιο σοβαρή η απαίτηση του πιτσιρίκου γιατί θα γελάμε γοερά.
Δε νικησε μονο ο Ρωμανος. Ο Σαμαρας μπορει πλεον να κομπαζει για το "ανθρωπιστικο" (μη χεσω) προσωπο της κυβερνησης σε αντιπαλους και ψηφοφορους με αποδειξεις.Αν κανεις απεργια πεινας για την επιστροφη του φορου σου, μαζι σου ειμαι. Την προβολη που ειχε ο Ρωμανος μην περιμενεις να την εχεις παντως.
Το βλέπω γαμώτο 14:17 καμιά 50αριά το είδαν και οι μισοί δεν με υποστηρίζουν κιόλας,δεν έχω καμία ελπίδα.Άσε που πέρασε και το 2ωρο και ήδη έπεσε ο αιματοκρίτης,πίεση,ζάχαρο οι μυς υπολειτουργούν και η υπογλυκαιμία προ των πυλών.