Πέσαμε να φάμε τον Κωστή Μαραβέγια

 

Ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας έγραψε χτες κάτι στο facebook του και προκλήθηκαν φοβερές αντιδράσεις (οι περισσότερες, δυστυχώς, χυδαίες) και κανιβαλισμός άνευ προηγουμένου. 

 

Να το status update του:

 

 

Αγαπημένε μου συνάνθρωπε,

 

πόση βία ν' αντέξεις πια σ' αυτό τον τόπο; Βία "κρατική", βία "αντιεξουσιαστική", βία "χρυσαυγίτικη", όλες βίες φασίζουσες και εν τέλει βαθιά εξουσιαστικές. Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους της καρδιάς μας η μη βία.


Κι αφού μου ζητάς να πάρω θέση επίμονα κι αφού σου πω το προφανές Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους, θα σου τραγουδήσω το υπόλοιπο.
(Σε Μι Ματζόρε )


Καμία αλληλεγγύη στον κανιβαλισμό της απόγνωσης και σε όποιον εκφραστή και εμπνευστή της με οποιαδήποτε ψυχογενή "ιδεολογικά" προσχήματα.


Καμία συμμετοχή στον πιθηκισμό της ιδιοτελούς συμπαράστασης σε άδικα "δίκαιους αγώνες" που φέρουν όπλα φωτιές και δακρυγόνα.


Τέλος,


η ομορφιά θα μας σώσει αγαπημένοι.

 

Κι αν η φωτιά σου φαίνεται όμορφη, βούτα στα μέσα σου να πιεις λίγο νερό αγάπης. Κάπου θα 'χεις κι εσύ συνάνθρωπε. Θα ξεδιψάσεις.


ΥΓ. Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που 'ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι.

 

Με αγάπη
Κ. Μαραβέγιας

 

 

****

 

 

Το τι άκουσε δεν λέγεται, ειδικά απ' όσους πήραν το υστερόγραφο του κυριολεκτικά. Να όμως κι ένα σχόλιο για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Το διάβασα σ' ένα status του Αλέξανδρου.

 

Αλίμονο. Πέσαμε απόψε να φάμε τον Μαραβέγια επειδή τόλμησε να μιλήσει εύγλωττα, λυρικά και καθόλου στρατευμένα -αυτό πρεσβεύει, αυτό κάνει καλά- για το μπούχτισμα που έχουμε νιώσει ορισμένοι απέναντι στην αγιοποιημένη καθημερινότητα της βίας.
Να θυμηθώ να υψώσω πανό "νυν υπέρ πάντων ο αγών" ενώ θα πίνω μπίρες αύριο βράδυ κάπου στο εμπορικό τρίγωνο - είναι must (και σιχαίνομαι τις μπίρες).