Ρωμανός: Δεν δέχομαι εξ αποστάσεως σπουδές

Ρωμανός: Δεν δέχομαι εξ αποστάσεως σπουδές Facebook Twitter
66

 

Κείμενο του Νίκου Ρωμανού στο οποίο αναφέρεται στην πρόταση Αθανασίου για εξ αποστάσεως σπουδές, αναρτήθηκε στη σελίδα του idymedia. Στο κείμενο αυτό ο απεργός πείνας απορρίπτει την πρόταση ενώ χαρακτηρίζει «βιασμό» την εντολή για αναγκαστική σίτιση του. Παράλληλα καταγγέλλει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβαση του χθες στην υπόθεση έδωσε ουσιαστικά εντολή στο συμβούλιο των δικαστών να απορρίψει την αίτηση του. «Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου», σημειώνει στο κείμενο του.

Το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:

Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.

Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.

Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή.
Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Η εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».

Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.


Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει.

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

 

Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.
Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.
Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα.

Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !
ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.

ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.

Νίκος Ρωμανός

 

Ελλάδα
66

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Όταν κάποιος έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί για ένοπλη ληστεία, το να βγαίνει έξω για κάποιες ώρες και μάλιστα σχεδόν καθημερινά, όποιος κι αν είναι ο λόγος του, αναιρεί ουσιαστικά την ποινή του.Το λέω με όλο το σεβασμό που έχω στην ιερότητα της εκπαίδευσης και πιστεύοντας ότι πολλοί -εάν όχι όλοι-, επωφελούνται από αυτήν, και σε επίπεδο γνώσεων και σε χαρακτήρα. Ίσως μία καλύτερη "παιδεία" να λείπει από το Ρωμανό, αυτή για την οποία ευθύνονται οι γονείς κατά κύριο λόγο.Γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από το θέμα. Αν εξαρχής δεν είχε αντίκρυσμα η διαμαρτυρία του, τότε θα ήταν ευκολότερο να σταματήσει την απεργία πείνας του. Όμως ο τρόπος που ασχολούμαστε όλοι μαζί του, είναι τροφή για το πείσμα του. Δε λέω πως δεν έχει ιδεολογίες αλλά όσο σκ@τοκράτος κι αν έχουμε αποδειχθεί, δεν μπορεί να εκβιαστεί η αλλαγή του Νόμου από ένα άτομο που αρνείται να φάει. Το έχουν κάνει κι άλλοι. Κι από τη στιγμη που έχουν πεθάνει άνθρωποι στο παρελθόν από απεργία πείνας, πρώτον, γιατί δεν ακούσαμε τόσα γι αυτούς; Δεύτερον, τι μπορεί να κάνει αυτόν το συγκεκριμένο τόσο σημαντικό; Τρίτον, πόσο βλάκες και πρόβατα είμαστε, να τρέχουμε πίσω από το Ρωμανό, την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που μετά χαράς δίνουν τεράστιες διαστάσεις στο ζήτημα;Ναι, εντάξει. Κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή. Αν όμως είμαστε κράτος δικαίου, θα έπρεπε κι η κυβέρνηση να φροντίσει χωρίς διακρίσεις για την περίθαλψη πασχόντων (αστέγων, φτωχών ανθρωπων που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ για να φάνε...κάτι τέτοιοι που αν περάσουν μπροστά από τηλεόραση ή διαβάσουν εφημερίδα, θα οργιστούν και με το δίκιο τους.) Πόσοι από αυτούς δε θα έδειχναν ευγνωμοσύνη για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ ο δήθεν αναρχικός φίλος μας εκβιάζει την προσοχή και της κυβέρνησης και του λαού.Προς το λαό: Θέλετε να βοηθήσετε; Θέλετε να το κάνετε ΣΗΜΕΡΑ; Γίνετε εθελοντές σε έναν εκ των πολλών υπαρχοντων οργανισμών που προσπαθούν να προσφέρουν στους μη έχοντες. Κι αν όχι, τότε μοιράστε κανένα ψιλό στους αστέγους της πόλης σας.Μεγάλο ιδανικό η Εκπαίδευση, επαναλαμβάνω... Αλλά είναι ύβρις να υπάρχει κόσμος που πεθαίνει από την πείνα και το κρύο σε ένα πεζοδρόμιο χωρίς να "αξίζει" την προσοχή μας, ενώ έχουμε πέσει όλοι ασυνείδητα πάνω στην υπόθεση του Ρωμανού, με τα μούτρα!
Κραξτε οσο θελετε. Αυτος τουλαχιστον παλευει για τα πιστευω του. Εσεις καθιστε μπροστα απο τις οθονες σας και γραψτε αμπελοφιλοσοφιες ενω το κρατος σας ξεζουμιζει. Ειμαστε μαζι σου Ρωμανε!
"Δυστυχώς" ο Ρωμανός είναι πολιτικός κρατούμενος για κάποιους!! Για αυτούς που δεν φοβούνται την ελευθερία και δεν υποτάσσονται στους μηχανισμούς ενός οργανισμού ή κράτους Α-δικαίου και κυρίως για αυτούς που είναι εγκληματίες, ποινικά- πολιτικά, αλλά όμως ελεύθεροι..
2-3 πράγματα στους φίλους σχολιαστές:οι άλλοι κρατούμενοι, πως ακολουθούν τα μαθήματα; με τηλεδιάσκεψη; όχι. Καταρχήν, είμαι φανατικά εναντίον στον ένοπλο αγώνα και δεν έχω καμιά συμπάθεια για αυτούς τους αγωνιστές. Όμως στην ζωή σέβομαι τον πόνο. Αυτό το παιδί, που τον ανεβάζετε τρελό και τον κατεβάζετε καλόπαιδο, 15χρονων είδε δίπλα του τον καλύτερο του φίλο να πυροβολείται και να ξεψυχάει. Εσείς πως θα βγαίνατε βλέποντας τον Κορκονέα να παίρνει ακόμα μέρος του μισθού του, με ειδική μεταχείριση και μάλιστα σχεδόν σίγουρα να βγαίνει, έχοντας σκοτώσει, πριν τον Ρωμανό; δεν θα τα βάζατε με όλο το σύστημά; Εγώ θα τα έβαζα και πολύ χειρότερα,με τι μυαλά; δεν ξέρω σίγουρα όχι στην καλύτερη κατάστασή. Με τα άλλα παιδιά (ήταν δεν ήταν 20), τον πιάνουν και τα ίδια ανώμαλα του ίδιου είδους που σκότωσαν τον φίλο του χωρίς λόγο, κάνουν την μούρη τριών παιδιών κρέας πάλι χωρίς λόγο, επειδή έτσι ξεδίνουν. Παρόλο την Γκάρντιαν και κάποιους φρικαρισμένους πολίτες,το κράτος χαϊδεύει τα κτήνη που ικανοποιούν τα κατώτερα ένστικτα τους,άλλοι βγαίνουν δηλώνοντας περήφανοι φασίστες! χωρίς καμία συνέπεια. Απολυτή αυθαιρεσία Σκηνές Σαλό Παζολίνι να σκίζουν εφήβους. Τώρα είστε φυλακή σε ένα κελί 365/24/7, δικαιούστε να πάτε να σπουδάσετε εκτός φυλακής όπως οι υπόλοιποι, να γνωρίσετε κόσμο; να μάθετε,,να ερωτευθεί ίσως; να κάνετε ότι δικαιούται να κάνει κάθε 20χρονος στην ζωή του, κάθε φυλακισμένος. Θα δεχόσασταν να μείνετε μέσα; Γιατί; ποιες αποδράσεις και εξυπνάδες; Απλή λογική,πόσες ευκαιρίες έχεις να βγεις; δικαίωμά σου είναι, γιατί να το αφήσεις; Έχουμε ένα κράτος που φοβάται, μικροπρεπή, δεν υπερασπίζεται τον πολιτισμό και τα δικαιώματα που απορρέουν απ'αυτό, εκδικείται,συγκαλύπτει χυδαία. Με τις τηλεκατευθυνόμενες αποφάσεις, όλη η κρατική μηχανή σε βάρος ενός παιδιού χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι αθώος. Έναν Δαυίδ με την τόσο τραγική ιστορία ενάντιων ενός χυδαίου, κουτοπόνηρου κράτος-Γολιάθ. Ευκολάκι.
Αγαπητέ φίλε, δέχομαι πως το να ζείς την δολοφονία του φίλου σου είναι ενα πραγματικά τραγικό γεγονός. Παρόλα αυτα δεν μπορεί να χρησιμοποιείτε σαν ελαφραντικό για τις εγκληματικές πράξεις του Ρωμανού. Ξέρεις πόσος κόσμος χάνει παιδία/φίλους/γονείς απο δολοφονίες; Όλοι αυτοι τι πρέπει να κάνουν, να πάρουν τα όπλα και να ενταχθουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις; Δεν θα υπήρχε, για μένα, πρόβλημα να βγαίνει ο Ρωμανός απο την φυλακή για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του αμά είχε δείξει έστω και ένα ελάχιστο σημάδι μεταμέλειας. Αντίθετα, ο Ρωμανός όχι μόνο δεν δείχνει να μετανίωνει για αυτά που έκανε αλλά επιδίδεται σε ένα απίστευτο παραλήρημα μίσους καλώντας τον κόσμο να ενωθεί μαζί με αυτον και τους συντρόφους του σε ένοπλο αγώνα. Μπορείς εσυ σαν πολιτεία να εμπιστευτείς 100% έναν τέτοιο άνθρωπο; Ειδικά όταν θα βρίσκεται σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο 5 φορές την βδομάδα; Το είχα πεί και σε παλαιότερο σχόλιο αλλά θα το πώ και πάλι. Άμα ο Ρωμανός αποφασίσει να το σκάσει και στήνεται ένα σκηνικό αλα Μοναστηράκι, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν θα έχουμε θύματα; Τι φταίνε οι απλοί φοιτήτες να πληρώσουν την τρέλα του Ρωμανού; Και μην μου πείς πως το παράδειγμα μου είναι ακραίο γιατί άμα έχεις διαβάσει κατα καιρούς τις αναρτήσεις του Ρωμανού θα έχεις καταλάβει πως ο τύπος δεν αστειευεται.
Όπα.Μα δεν κατηγορείται για φόνο,δεν είναι δα δολοφόνος! Μια απόπειρα ληστείας είναι, 19 ετών με αυτή την προϊστορία και του ρίχνουν 16 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά??? Το κράτος τότε που ήταν; έδωσε αποζημίωση ως όφειλε; Ενδιαφέρθηκε ; καμία ευθύνη; Έγινε δίκη όπου έλεγαν μήνες τι αλήτες ήταν, αναρχικοί κλπ...Αποτέλεσμα: ο άλλος είναι ελεύθερος ο Κορκονέας παίρνει ακόμα μισθό από την υπηρεσία, μάλιστα, και ανέβαλε το εφετείο ένα χρόνο να ξεθυμάνουν τα πράγματα. Θα βγει πολύ πριν ο δολοφόνος, φοβερή δικαιοσύνη. Τους πιάσανε και έκαναν 3 19χρονά την μούρη-κρέας beyond photoshop λες και έβλεπες βασανιστήρια σε Μπανανία, αυτά χωρίς την παραμικρή επίπληξη η αυτοκριτική για την ξεφτίλα του φωτοσόπ και η Γκαρντιαν αποσβολωμένη. Μόνο για μετάνοια δεν εμπνέουν αυτά. Τώρα, για τις σπουδές, δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, είναι πολύ κρατούμενοι και σίγουρα επικίνδυνα άτομα ανάμεσά τους, όλοι το δικαιούνται, δεν είναι μέτρο α λα καρτ, δεν παίρνει αποφάσεις ο δικαστής η μάλλον ο Αθανασίου επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφει ο Ρωμανός η επειδή φοβάται. Αν φοβάται, να πάρει τα μέτρα του. Εκτός αν θέλουν αλλού την προσοχή εκεί, όχι στην τρόικα και το τραβάνε επίτηδες.
Από τη στιγμή που παίρνεις όπλο στα χέρια σου, ακόμα κι αν δεν έχεις πρόθεση να σκοτώσεις κανέναν, διατρέχεις τον κίνδυνο να το κάνεις επειδή ακριβώς αυτό το πράγμα είναι φτιαγμένο για να σκοτώνει και εσύ (και δεν εννοώ εσένα προσωπικά) θες να κάνεις κάποια παράνομη πράξη (ληστεία, διαφυγή κτλ.) που προκαλεί σίγουρα πολύ άγχος. Και ο αγχωμένος/απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα που δεν μπορεί καν να τα διαννοηθεί. (αυτό ως απάντηση στην απάντησή σου)
Είπα πουθενά πως ο Ρωμανός καταδικάστηκε για δολοφονία; Καταδικάστηκε για ένοπλη ληστια και εκρεμουν εις βάρος κατηγορίες για τρομοκρατία. Ο Ρωμανός μπορεί να μην είναι δολοφόνος (ακομα) είναι σίγουρα όμως εν δυνάμει δολοφόνος. Οποισδήποτε κυκλοφορεί με ένα καλάσνικοφ στους δρόμους θεωρείται εν δυνάμει δολοφονός και θέτει σε κίνδυνο τους γύρω του. Τέλος τελευταία φόρα που τσέκαρα ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου ήταν ισόβια στην φυλάκη. Τώρα αν ξέρεις κατί παραπάνω παρέθεσε το με στοιχεία και το ξανασυζητάμε.
τα ψέματά σου smaug είναι χειρότερης κοπής και απ'τα ψέματα του Σταύρου Θεοδωράκη ότι είναι με το "νέο" την ώρα που τον στηρίζει όλο το "παλιό". Έγραψες ή όχι : "Ξέρεις πόσος κόσμος χάνει παιδία/φίλους/γονείς απο δολοφονίες;" (αλλά κατά τ' άλλα "που είπα εγώ ότι ήταν δολοφόνος;"). Επίσης από που και ως που είναι "εν δυνάμει δολοφόνος" ; Έχεις ικανότητες να διαβάζεις τη σκέψη του αλλου ; Και γιατί κάποιος άλλος να μην ισχυριστεί το ίδιο και για εσένα ; Επίσης που το είδες να αναφέρεται ότι "χρησιμοποιούμε ελαφρυντικό για τις εγκληματικές πράξεις του Ρωμανού ;" Οϋτε ο ίδιος δεν το κάνει αυτό. Αυτό που λέμε όλοι είναι το αυτονόητο, να σωθεί η ζωή του και να του δωθεί αυτό που ζητάει, να μπορεί να σπουδάσει σαν άνθρωπος, όπως και βάσει νόμου δικαιούται. Όσον τα περί "επικίνδυνου" καταρχάς ποτέ δεν πείραξε άνθρωπο, ούτε και τέτοιο στόχο έχει, αφού, ακόμη και αν προσωπικά διαφωνώ με την ιδεολογία του, ουσιαστικά για τον απλό άνθρωπο θεωρεί ότι αγωνίζεται και το δίκιο των φτωχών, (ξέρω ξενερώνεις, αλλά υπάρχουν κ' αυτοί), αλλά, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΙ θα μπορέσει να κάνει αφού θα επισκέπτεται τη σχολή του ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ από πάνοπλους αστυνομικούς; Θα ήταν πολύ πιο τίμιο αν όλοι εσείς που τόσο πολύ "εξεγείρεστε" εναντίων του 20χρονου αυτού παιδιού, να λέγατε τους πραγματικούς λόγους που το κάνετε, και όχι να ξεστομίζετε παραμύθια όπως πχ το ότι δήθεν "μπορεί να κάνει μαθήματα εξ αποστάσεως" (ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ζήτησε να τα κάνει ΕΚΕΙ, εφόσον κάτι το "εξ αποστάσεως" είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ) ή το ότι αν μπει φρουρούμενος σε μία αίθουσα θα κάνει βουντού και θα τα ανατινάξει όλα. Λίγη σοβαρότητα.
Κωστάκη ο Smaug εκεί που λέει "Ξέρεις πόσος κόσμος χάνει παιδία/φίλους/γονείς απο δολοφονίες;" ΔΕΝ εννοεί ότι ο Ρωμανός είναι δολοφόνος, αλλά ότι έχασε φίλο από δολοφονία. Διάβασε το άλλη μία. Επίσης. Ο Ρωμανός βάσει του νόμου ΔΕΝ δικαιούται εκπαιδευτική άδεια. Οκ;Επίσης. Είναι εν δυνάμει δολοφόνος από κει που πιάνει στα χέρια του ένα Καλάζνικοφ κι ως εκεί που το αφήνει από τα χέρια του. Όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Δε χρειάζεται να διαβάζεις τη σκέψη. Κρατάς όπλο; Εν δυνάμει δολοφόνος. Δεν κρατάς; Όχι εν δυνάμει δολοφόνος. Εύκολο;
MeBeast, μάθε ότι ο Κορκονέας εφαγε ισόβια και ειναι στη φυλακή. Επίσης το "μια απόπειρα ληστείας είναι" το λες, σας να μη τρέχει μωρέ. Δηλαδή εσενα αν σε απειλήσουν με όπλο θα είσαι cool.
Κώστα αγόρι μου μάθε να διαβάζεις. Πάμε ένα ένα να στα εξηγήσω.1) . Έγραψες ή όχι : "Ξέρεις πόσος κόσμος χάνει παιδία/φίλους/γονείς απο δολοφονίες;" (αλλά κατά τ' άλλα "που είπα εγώ ότι ήταν δολοφόνος;") Δολοφόνο χαρακτήρισα τον αστυνομικό που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο. Ο Ρωμανός όπως λέτε είδε τον φίλο του να πεθαίνει και πήρε τα όπλα. Αντιστοιχώς εγω διερωτώμαι, όσοι άνθρωποι έχουν χάσει κάποιο κοντινο τους πρόσωπο απο δολοφονία πρέπει να πάρουν και αυτοι τα όπλα; Είναι αρκετα σαφές αυτο;2) Εν δυνάμει δολοφονός μπορεί να χαρακτηρίστεί ο οποιοσδήποτε κυκλοφορεί με ενα καλάσνικοφ και παίρνει ομήρους. Η Hypatia απάντησε αναλυτικότατα γιατί ο Ρωμανός, και ο κάθε Ρωμανος σε μια αντίστοιχη περίπτωση, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει το λάθος. Επίσης αν με δείς να κυκλοφορώ στο δρόμο μα οποιοδήποτε είδους όπλο μπορείς να με χαρακτηρίσεις εν δυνάμει δολοφονο. 3) Όταν σε κάθε ποστ λές εσύ, όπως και αρκετοί άλλοι, πως κρίνουμε τον Ρωμανό αυστηρά και δεν λαμβάνουμε υπόψην μας πως είδε τον φίλο του να πεθαίνει μπροστα στα μάτια του τότε χρησιμοποιείς (αθελά σου;) αυτο το τραγικο γεγονός για να δικαιολογησεις τις πράξεις του. Άρα το χρησιμοποιείς ως ελαφρυντικο. 4) Σου απάντησα γιατί ο Ρωμανός είναι επικίνδυνος στο #2. Επίσης με τι άνεση λές πως ο Ρωμανός δεν έχει σκοπο να πειράξει άνθρωπο; Οι αστυνομικοί που ορκίζεται πως θα καθαρίσει αν μπούν στο δρόμο του τι είναι; Εξωγηίνοι;5) Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ειναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις διατάξεις που θα ψηφιστουν (ελπίζω πως θα ψηφιστουν). Αν το υπουργειο πεί πως πρέπει όλα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας να φτίαξουν ειδικό πρόγραμμα για τους κρατούμενους που δεν πληρουν τα κριτήρια για εκπαιδευτικές άδειες τότε ο πρόεδρος του ΤΕΙ είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί. Αν δεν το κάνει θα πάρει πόδι.6) Δεν θα ανοίξω κάν κουβέντα πέρι σκοτεινων συμφερόντων που θέλουν εμένα και άλλους σχολιαστές τον θάνατο του Ρωμανού. Το έχω πεί άπειρες φορές και θα το ξαναπώ. Εύχομαι απο καρδίας ο Ρωμανός να λογικευτεί και να σταματήσει αυτή την ανούσια πράξη. Με θλίβει αφάνταστα να βλέπω εναν συνάνθρωπο μου, σχεδον συνομηλικο μου, να αργοπεθαίνει για μια ψευτοιδεολογία. Απο εκεί και πέρα θεωρώ πως αυτός ο ωμός εκβιασμός είναι ανεπύτρεπτος, είδικα όταν η πολιτεία έχει δώσει εναλλακτικές. Ελπίζω πως στο τελός ο Ρωμανός θα επιλέξει να ζήσει.7) Που στο -μπιμπ- κολλάει το ποτάμι;
Ο Θεοδωράκης κολλάει ως παράδειγμα υποκρισίας, και αναφέρθηκε κυρίως επειδή νομίζω ότι είχες υπονοήσει σε ένα άλλο σχόλιό σου ότι ανήκεις στο βούρκο του. ΑΠό εκει και πέρα , το αν θα πειράξει μπάτσο ή όχι έχει να κάνει με τις συνθήκες στις οποιες θα βρίσκεται. Αν τον φρουρούν πάνοπλοι μπασκίνες, πως διάολο θα τους "μπουμπουνίσει" ; Ο Spiderman είναι ; Διακρίνω λίγο εκνευρισμό με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, που δηλώνει ότι να σπουδάσει εξ αποστάσεως είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ αδύνατον. ΑΚόμη και αν η κυβέρνησή σου ψηφίσει 500 νομοθετήματα, ούτε υποδομές υπάρχουν ούτε συστήματα ούτε προσωπικό για να το στηρίξει αυτό. Αλλά παρόλ' αυτά, εδώ ξαφνικά βρίσκεις τη λύση (αν δεν υπάρχει νόμος, να τον φτιάξουν, και όποιος δεν τον εφαρμόσει να πάρει πόδι) που δεν μπορείς με τίποτα να βρεις στο δικαίωμά του στην εκπαιδευτική άδεια. Αν υπάρχει παραθυράκι στον νόμο περί εκπαιδευτικών αδειών κρατουμένων και μπορούν να του ρίξουν άκυρο, όπως και κάνουν, τότε πολύ απλά , πρέπει να αλλάξει και αυτό με ένα απλό νομοθέτημα. Δεν είναι δα και δύσκολο. Αλλά ξαφνικά εκεί δεν υπάρχει τέτοια λύση παρά : "ο νόμος είναι νόμος και να εφαρμοστεί αδιάφορο αν πεθάνει". Ένας λόγος παραπάνω να στηρίξει κανείς τον αγώνα του Ρωμανού λοιπόν γιατί μέσω αυτού οι κρατούμενοι αποκτούν ξανά ένα επιπλέον δικαίωμα, την ώρα που τους στερούνται τα πάντα, σε τέτοιο βαθμό που η τιμωρία τους γίνεται βασανισμός, ανεξαρτήτως "παραπτώματος" Τα δε "σκοτεινά συμφέροντα" που λένε ψέματα ότι οι γλυκύτατοι φασίστες οννεδίτες θέλουν να πεθάνει ο Ρωμανός , ενώ στην πραγματικότητα δεν θέλουν κάτι τέτοιο, είναι τόσο "σκοτεινά και συμφέροντα" όσο τα ίδια τα σχόλια των δεκάδων κανίβαλων που ξεσπαθώνουν εδώ πέρα. Μία γρήγορα ματιά και τα περισσότερα σχόλια είναι του στυλ : "τι μας νοιάζει για το βλαμμένο" "ψόφος" "να πάει να βρει το φίλο του στον άλλον κόσμο κλπ" (αν δεν σου φτάνουν τα σχόλια εδώ, δες τι γράφεται στα σχόλια της ανάρτησης της Lifo στο facebook. Κάτω από τη φωτογραφία της μητέρας του, μίας μητέρας που βλέπει το γιο της να αργοπεθαίνει για τα πολιτικά τερτίπια μιας παραπαίουσας κυβέρνησης, την βρίζουν χυδαία και εύχονται να πεθάνει γρήγορα το παιδί της το οποιο το στολίζουν με απίστευτες λέξεις) . Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που έχουν και επιχειρήματα για το ίδιο συμπέρασμα όπως του λόγου σου. Εάν τώρα επιμένεις να λες ότι δήθεν "θέλεις να ζήσει" (με τις δικές σου προϋποθέσεις βέβαια όπως πχ να εγκαταλείψει την ιδεολογία του - μετεμφυλιακό κράτος μου θυμίζει και ξερονήσια η οπτική σου) τότε γιατί τα σχόλιά σου είναι εναντίων των ανθρώπων που θέλουν ακριβώς αυτό, το να ζήσει αυτό το παιδί, και όχι εναντίων των υπολοίπων που θέλουν να πεθάνει ; Και που μάλιστα τους δικαιολογείς λέγοντας ότι τους κατηγορούν "σκοτεινά συμφέροντα" ;Και τέλος, όσον αφορά την ιδεολογία του, μπορεί να την θεωρώ αθεράπευτα ρομαντική γιατί θέλει έτσι εύκολα να γίνει γύρω μας ένας κόσμος χωρίς σύνορα τάξεις και εκμετάλλευση, ενώ αυτό είναι μια πολύ πιο σύνθετη υπόθεση για να γίνει πράξη, όμως απ' τη δική σας μισανθρωπική, βάρβαρη και κτηνώδη οπτική, την θεωρώ έτη φωτός καλύτερη. Επομένως το κήρυγμά σου άστο καλύτερα. Και αν ψάχνεις για "ωμούς εκβιασμούς" ψάξε βρέστους σε ένα ολόκληρο σύστημα που σκοτώνει χιλιάδες και έχει οδηγήσει εκατομμύρια στην εξαθλίωση.
Αυτο που μαλλον κανενας απο σας δεν ξερει ειναι οτι ο Νικος Ρωμανος ειδε τον κολλητο του, Αλεξανδρο Γρηγοροπουλο, να δολοφονειται απο τον κρατικο μηχανισμο. Ψαχνετε να βρειτε κατι και μολις βρειτε πεφτεται πανω του να το κατασπαραξετε αυτοι ειστε στην τελικη. Σαφως και δεν θα κανει καμια υποχωριση ακομα και αν φαινεται να χανει το δικιο του. Κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος.
Στη ζωή μου κάποια στιγμή ήμουν πολύ ευάλωτη και ήταν το σύστημα αυτό που με προστάτευσε και με φρόντισε. Ο άνθρωπος που σκότωσε το Γρηγορόπουλο ήταν εκπρόσωπος του συστήματος που καταχράστηκε την εξουσία του και για αυτό πήγε φυλακή. Στο ίδιο σύστημα όμως ανήκουν και χιλιάδες άνθρωποι που το υπηρετούν για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ούτε εγώ είμαι 100% υποστηρίκτρια του τρόπου λειτουργίας κάποιων δομών και των επιλογών κάποιων ανθρώπων εξουσίας, ούτε όμως ο Ρωμανός δικαιούται carte blanche λόγω βιωμάτων.
Νομίζω ότι ο συγχωρεμένος ο Γρηγορόπουλος σκοτώθηκε από κάποιον ειδικό φρουρό ονόματι Κορκονέα, δεν νομίζω ότι επρόκειτο για δολοφονία από κάποιον ''κρατικό μηχανισμό'' που δεν είχε τίποτε άλλο να ασχοληθεί παρά με την εξόντωση ενός 15χρονου... Και ο Κορκονέας είναι στη φυλακή ακριβώς γιατί ο νόμος προβλέπει κάτι τέτοιο στην περίπτωση ανθρωποκτονίας, και είναι στη φυλακή ακριβώς λόγω του ''κρατικού μηχανισμού'' εναντίον του οποίου καταφέρεσαι...
Ρε τον φουκαρά τον πιτσιρικά. Την έχει ακούσει άσχημα. Πραγματικά τον λυπάμαι γιατί έχει φάει τόσο ψευτοριστερό και καλά αναρχικό κουτόχορτο που δεν του είναι δυνατόν να σκεφτεί μόνος του. Και στην πλάτη του πλακώνονται κάθε λογής οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων. Θα πεθάνει, είμαι σίγουρος. Είναι τόσο εγκλωβισμένος σε όλο αυτό που σχεδόν δεν έχει άλλη λύση. Και έχει πέσει και στην περίπτωση ενός πανηλιθίου επιτελειου κυβερνητικών και παραγόντων. Το πιο αστείο και τραγικό είναι πως όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν ένα είδος Τσε. Και ο ίδιος το δέχεται και κάνει δηλώσεις. Η παράνοια της Ελλάδας δεν βρίσκει καλύτερη αποτύπωση.
Η θυσία της ζωής δεν δικαιώνει οπωσδήποτε αυτόν που την κάνει. Κανείς κάλλιστα μπορεί να πεθάνει για μια βλακεία και μισή. Δεν σημαίνει πως είναι ήρωας. Πέραν αυτού Misfited, η ζωή μου είναι πολύτιμη. Θα την έδινα πιθανόν για να σώσω το παιδί μου ή κάποιον που αγαπώ. Σίγουρα όχι για να να με αφήσει το σύστημα να σπουδάσω κάτι που περιφρονώ. Αν περιφρονείς το σύστημα περιφρονείς και την εκπαίδευση που παρέχει. Καταλαβαίνω τον συναισθηματισμό σου αλλά κάνεις λάθος.
Δηλαδή,όλοι εσείς που γελάτε με το ότι αποκαλεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο,σας φάνηκε πραγματικά τόσο αστείο;Αν ήταν ένας απλός ληστής τράπεζας,ο οποίος και κατά τον όμηρό του τού φέρθηκε άψογα,δεν θα του συμπεριφερόταν το κράτος έτσι.Αλλά προφανώς και φοβούνται τις αναρχικές του ιδέες..
Ναι που ειναι τοσες πολλες ,τοσο δυνατες κ τοσο πρωτοτυπες.Ιδεες που ουτε ο ιδιος δεν πιστευει πραγματικα γιατι αν τις πιστευε κ δεν ηταν ενας κακομαθημενος υποκριτης,ως αναρχικος δεν θα απαιτουσε τη λειτουργια θεσμων που ειναι κατακτηση του αστικου κρατους.Και μαλιστα να λειτουργησουν επιλεκτικα,υποκειμενικα για την παρτη του.
Ούτε εγώ,ούτε εσύ,ούτε κανείς άλλος ξέρει τί έχει μέσα στο κεφάλι του.Ας μη μιλάμε λοιπόν κάνοντας τους ξερόλες.Είναι πολύ υποκριτικό να κοροιδεύουμε και να χλευάζουμε έναν άνθρωπο που ρισκάρει τη ωή του για τις ιδέες του.Γιατί σίγουρα ο άνθρωπος έχει ιδέες ισχυρές και παλεύει γι αυτές,την ώρα που οι περισσότεροι παλεύουν για την ουρά στο mall.
@tsatsa 3.12.2014 | 19:12 Σου απαντησα συγκεκριμμενα κ μου πετας τη βεβαιοτητα σου πανω σε δικες σου εικασιες(...).Εαν πραγματι αγωνιζοταν για να σπουδασει,για τις ιδεες του ή οτιδηποτε αλλο εφυολογημα του κωλου ακουστει στη πορεια θα ξεκινουσε τον λανθασμενο αγωνα του νοριτερα,κ οχι προγραμματισμενα ωστε οι τυχον συνεπειες της απεργιας πεινας να συμπεσουν με την επετειο απτον φονο του γρηγοροπουλου.
Πω πω φτύσιμο στους συριζαίους! Έμποροι ελπίδας, πολύ σωστός προσδιορισμός. Τη Ζωίτσα βρε παλιόπαιδο δεν την σκέφτηκες; Που έτρεχε (χωρίς το μπαλόνι της) να συνδράμει το μπαμπά σου;Γι αυτό εξαφανίστηκαν από τα σχόλια όλοι αυτοί που είχαν αναλάβει εργολαβικά την υποστηριξή του;
Ο Ρωμανός είναι αναρχικός του ένοπλου αγώνα. Στις επιστολές του αναφέρει: Απ’ την πρώτη στιγμή υπήρξε μια προσπάθεια θυματοποίησης μας κυρίως απ' τα ΜΜΕ αποκρύπτοντας τις επιλογές μας και παρουσιάζοντάς μας ως παρασυρμένους νέους/ Δεν αναγνωρίζω τις διαδικασίες τους, ούτε το δικαίωμα να με κρίνουν υπάνθρωποι, όπως ο Μόκκας, που για μένα δεν έχουν ούτε το δικαίωμα στη ζωή / Για μένα η σύλληψη τεσσάρων ένοπλων αναρχικών χωρίς μάχη είναι μια ήττα που δεν επιδέχεται περαιτέρω θυματοποίησης/ Ο ψυχικός πόνος της υποταγής και της αναίμακτης παράδοσης δεν συγκρίνεται με τον ξυλοδαρμό απ’ τους μπάτσους. Ο ξυλοδαρμός σε εξαγριώνει ενώ ο άλλος (ο πόνος από την αναίμακτη παράδοση) σε στοιχειώνει/ Για μένα οι ληστείες τραπεζών είναι μια διαχρονική επιλογή των επαναστατών που «ξεκλειδώνει» πολλές δυνατότητες. Σε αποδεσμεύει από τα πλοκάμια τις μισθωτής εργασίας και τις συμβάσεις που αυτή επισυνάπτει. Και οι υποστηρικτές του εκτός indymedia λένε: είδε τον φίλο του να σκοτώνεται/ τον χτύπησαν οι μπάτσοι και τον εξαγρίωσαν/ δεν χρησιμοποίησε το όπλο στη ληστεία ενώ θα μπορούσε/ μία έκανε το παιδί.Εάν επιτρεπόταν και πήγαιναν να τον επισκεφτούν θα του προκαλούσαν μεγάλη θλίψη. Όσο θα του μιλούσαν το σκηνικό θα θύμιζε θείτσες που έχουν επισκεπτεί τον ανιψιό που έχει τα δικά του. Θα του αρρώσταιναν τα νεύρα.
Πολύ καλά έκανε ο Ρωμανός και πολύ καλά κάνει και ο Σύριζα και συνεχίζει να τον υποστηρίζει. Η ηθική ακεραιότητα και η τιμιότητα χαρακτηρίζουν τους αγωνιστές, πράγματα ξένα για εσάς και την ιδεολογική σας τοποθέτηση (είτε νεοφιλελέυθερη Λιαπηδο-Μητσοτακο-Ψωμιάδικη, είτε φασιστική Βοριδο-Κασιδιάρικη)
Πνεύμα και ηθική @Κωστάκη, πνεύμα και ηθική. Μας ξεμπρόστιασες βρε άτιμο.@Γιωργάκη δεν ξέρω τι είδους αγωνιστής είναι, εμένα μου φαίνεται ένα θύμα πάνω στο οποίο παίζουν όλοι, ακόμα και οι γονείς του.
Όπως φαίνεται είναι διατεθημένος να το φτάσει στα άκρα. Αν είναι να φάει το κεφάλι του για αυτό, ας του δώσουν την πολυπόθητη άδεια και μετά ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Η όλη ιστορία αποκτά διαστάσεις φαιδρότητας, και το λέω με βαθύτατη λύπη: ο κ. Ρωμανός ''απορρίπτει πρόταση'' του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, αυτό από μόνο του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το καλαμπούρι του αιώνα. Πάντως, από το παραληρηματικού χαρακτήρα κείμενο (το οποίο βρίθει και ανακριβειών) του κ. Ρωμανού αποκαλύπτεται το εξής: ο καβγάς δε γίνεται για τις σπουδές αλλά για την ''άδεια''. Και καθένας μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Νομιζω οτι πρεπει να συμφωνησω μαζι σου. Δε ξερω ακριβως με τι προοπτικη ξεκινηση αυτη τη κινηση, αλλα αυτη τη στιγμη φαινεται να θελει να δημιουργησει ζημια στη κυβερνηση παρα οτιδηποτε αλλο. Και εδω ειναι που θα δουμε ποσο δυνατη κυβερνηση εχουμε σα κρατος, 'η τοσο αδυναμη που ωστε να δεχτει μη αναστρεψιμο πληγμα.Και εχουμε τα εξης σεναρια:- Η κυβερνηση υποχωρει στο αιτημα του, και ο Ρωμανος εχει το δικαωμα να παρακολουθησει τα μαθηματα του στο ΤΕΙ. Εδω θα εχουμε να κανουμε για ενα ατομο! που θα εχει καταφερει να ριξει στο καναβατσο μια ολοκληρη κυβερνηση. Το υποστημα της κυβερνησης θα εχει υποταχθει θανασιμα, και δεν ειναι διολου απιθανο να υπαρξουν αναλογες συμπεριφορες στο μελλον. Οποτε διπλο κερδος για τον Ρωμανο.- Ο Ρωμανος πεθανει. Αυτοματα θα μετατραπει ενα ειδος μαρτυρα. Σιγουρα απο τις μαζες με αναλογες ιδεολογιες, αλλα και πολλες αλλες κοινωνικες ομαδες θα το δουν πολυ ιδεολογικα. ΜΜΕ του εξωτερικου πολυ πιθανων να πιαστουν και να δημιουργησουν μια εικονα τριτοκοσμικη για την Ελλαδα, ή φασιστοκρατουμενη. Αν μη τι αλλο, θα εχουμε να λεμε οτι μετα θανατον , ο Ρωμανος παλι βγηκε 'νικητης' στη μαχη με τη κυβερνηση.- Η κυβερνηση αναγκαζει με καποιον τροπο τη σιτηση του, που ομως δεν σημαινει οτι δε θα προκυψει κατι αναλογο στο μελλον, για αλλο λογο. Και παλι βγαινει χαμενη, καθοτι ο Ρωμανος θα 'ηρωωποιηθει' και θα χρησιμοποιηθει ως θυμα ενος καταπιεστικου/ φασιστικου κρατους.Προφανως τα σεναρια ειναι βασισμενα σε υποθεσεις και στις πληροφοριες που εχω ως τωρα. Πιστευω ομως οτι ο Ρωμανος εχει κατεφερει να παιξει καλα τις ζαριες του. Τωρα ειναι η σειρα της κυβερνησης να δειξει τη δυναμη εχει.Αυτο που θα πω και ειναι κατι που εχει ξανα αναφερθει απο αλλους, ειναι οτι αυτη τη στιγμη, δεδομενης της καταστασης στην Ελλαδα, ειναι οτι χειροτερο. Ελπιζω να βγω λαθος αλλα το ρουα ματ που φανταζει πολυ κοντινο.
Μα φυσικά και στη διεθνή κοινή γνώμη θα δημιουργεί η αυτονόητη αίσθηση : Ότι η Ελλάδα δεν διαφέρει πολύ απ' την Τουρκία (να μην πω το Πακιστάν) στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΑΥτό όμως που δεν θα κατανοήσουν είναι ότι σ' αυτή τη χώρα υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι χαιρέκακων φασιστο-φιλελεύθερων που ονειρεύονται την πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Και σε αυτό το κομμάτι ανήκετε.
@ KostakisΕισαι τελειως φαουλ, εκτος τοπου και χρονου, και απλα σου αρεσει αποτι φαινεται να πετας σποντες χωρις βαση.Αν οχι με μας, ειστε εχθροι..Αυτη πρεπει να ειναι μαντρα που ακολουθεις αποτι φαινεται. Και η Αγγλια συμπεριφερθηκε πολυ ασχημα στους κρατουμενους του ΙΡΑ, και ο Μπομπι Σαντς πεθανε οταν εκανε απεργεια πεινας, για πες μου ομως, η Αγγλια ειναι ιση με Τουρκια? Αυτο που διακρινω ειναι οτι εχεις πολυ θυμο και παθος, και δε μπορω να πιστεψω οτι εισαι παραπανω απο 20.Η Ελλαδα μπορει να ειναι αρκετα πισω σε διαφορους τομεις, δε παυει ομως να ειναι μια χωρα που εχει δημοκρατια, και οπου οι πολιτες της εχουν δικαιωμα της εκφρασης. ΝΑΙ, δεν ειναι τελεια, αλλα μπροστα δε πας με τοσο μισος και αρνητικοτητα. Και ερχομαι και σε ρωταω, εσυ που αν καταλαβα καλα δε θελεις να ταχτεις με φασιστο-φιλελευθερους, τι γνωμη εχεις για την ολη φαση με τον Ρωμανο? πως μπορει να γινει καλυτερη απο Πακισταν και Τουρκια η Ελλαδα?
Άρη, γράψε κάτι αυστηρό και ψύχραιμο, όπως και την προηγούμενη φορά, γι αυτη την υπόθεση. Τώρα, πρίν είναι αργά ! Και παρότρυνε κι άλλους opinion makers άν μπορείς να ρίξουν μερικές σφαλιάρες - το βλέπεις ήδη κι εσύ πιστεύω πως οι "φίλοι" αλλά και οι γονείς αυτού του ανθρώπου τον σπρώχνουν στα βράχια με ταχύτητα φωτός. Το θέμα είναι καθαρά ανθρωπιστικό και καθόλου πολιτικό, όπως το φουσκώνουν αυτοί που ψάχνουν απεγνωσμένα για μάρτυρες τύπου τζιχάντ.Όποιος σκέφτεται λίγο ψύχραιμα κι έχει δύναμη στα μέσα, πρέπει να παρέμβει ΥΩΡΑ !
Είσαι ο μόνος σχολιαστής που αναφέρεται στο ανθρωπιστικό που είναι το ΚΥΡΙΟ θέμα.Πάνω στα νέα του γάμου και των σπουδών του είχα αντιδράσει ενθαρρυντικά. Τώρα με λύπη βλέπω τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις να υπερτερούν.Είναι κρίμα να θρηνήσομε κι' άλλον νέον άνθρωπο.Πως μπορείς να σώσεις κάποιον από τον εαυτό του ;
Και μονο η ανακοινωση του (ζητω η αναρχια ,ο αγωνας συνεχιζεται με γροθια και μαχαιρι) αποδεικνυουν οτι δεν πληρει τους ορους αδειων.Πρακτικα μας δειχνει οτι ο ιδιος του δεν θελει να βρεθει λυση και τηρει αδιαλλακτη σταση...