Ερώτηση με την οποία αναφέρεται σε «προκλητική μαρμάρινη στήλη στα προσφυγικά της λ. Αλεξάνδρας» κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος εισήλθε μόλις το Νοέμβριο στη Βουλή στη θέση του  Δ. Αβραμόπουλου.

 

Η στήλη αναφέρεται στα Δεκεμβριανά και για τον κ. Πλεύρη «αναμοχλεύει εμφυλιοπολεμικά πάθη, και ανασύροντας τις χειρότερες εικόνες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

 

Ο βουλευτής ρωτά αν υπάρχει άδεια και αν όχι γιατί δεν έχει απομακρυνθεί.

 

Η ερώτηση:

 

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΣΤΗΛΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

 

Στον περίβολο χώρο των Προσφυγικών επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει τοποθετηθεί προκλητική μαρμάρινη στήλη η οποία επί λέξει αναγράφει: «Τιμή και Δόξα στους Ηρωικούς Μαχητές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που πολέμησαν τον Δεκέμβρη του 1944 ενάντια στην αστική τάξη και τον Εγγλέζικο Ιμπεριαλισμό – ΚΚΕ».

 

Το συγκεκριμένο μνημείο μίσους αποτελεί μια ευθεία και αήθη πρόκληση εις βάρος την εθνικής μνήμης του ελληνικού λαού, αναμοχλεύοντας εμφυλιοπολεμικά πάθη, και ανασύροντας τις χειρότερες εικόνες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

 

Ερωτάσθε,

 

Α. Υπάρχει σχετική άδεια για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης στήλης; Αν ναι ποια υπηρεσία την χορήγησε, και με βάση ποιο σχετικό αίτημα;

 

Β. Σε περίπτωση κατά την οποία η στήλη αυτή είναι παράνομη, για ποιον λόγο δεν έχει απομακρυνθεί από το σημείο, και τι προτίθεστε να πράξετε επί του θέματος;

 

Αθήνα 01. 12.2014

 

Ο ερωτών

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης

Βουλευτής Α’ Αθηνών