O Lars von Trier αναρωτιέται αν μπορεί να γυρίσει ταινίες «καθαρός»

O Lars von Trier αναρωτιέται αν μπορεί να γυρίσει ταινίες «καθαρός» Facebook Twitter
6

Σε συνέντευξη με την δανέζικη εφημερίδα Politiken ο σκηνοθέτης Lars von Trier αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για απεξάρτηση από αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο von Trier δήλωσε ότι είναι πλέον καθαρός και συμμετέχει σε συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Σπάζοντας τη σιωπή του δήλωσε ότι έπινε ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα για να νιώθει δημιουργικός και ότι έγραψε όλες του τις ταινίες υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Τώρα που είναι νηφάλιος αναρωτιέται αν θα μπορεί να δημιουργεί ποιοτικές ταινίες. «Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω άλλες ταινίες, και αυτό με ανησυχεί. Δεν υπάρχει καλλιτεχνική έκφρασή από πρώην αλκοολικούς και πρώην εθισμένους στα ναρκωτικά. Ποιος θα ασχολούνταν με τους Rolling Stones χωρίς αλκοόλ ή με τον Jimi Hendrix χωρίς ηρωίνη;»

Σε σύγκριση συμπλήρωσε ότι έγραψε το Dogville μέσα σε 12 μέρες παίρνοντας ναρκωτικά, ενώ για το Nymphomaniac, το οποίο έγραψε νηφάλιος, χρειάστηκε 18 μήνες.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
to dogville ειναι η μονη καλη ταινια του και το nymphomaniac ηταν σχεδον αθλιο, οποτε... δεν εχει απολυτως τιποτα νεο να πει πια (αμφιβαλλω και αν ειχε ποτε) οποτε bye.
Ο Trier, είναι για λίγους και όχι για το ευρύ κοινό. Μέσω των ταινιών του προβοκάρει με θέματα όπως θεολογία, πόνος, παράνοια, σεξ, βία. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν αυτοί που ψήφισαν αρνητικά γνωρίζουν όλο το έργο του εκτός των "εμπορικών" Dogville και "Nymphomaniac" αλλά η εισαγωγή του "Antichrist" και η τελευταία σκηνή του "Melancholia" (και η εισαγωγή του), αποτελούν κατ' εμέ υπόδειγμα κινηματογραφικής τέχνης από άποψη φωτογραφίας μουσικής και συναισθημάτων. Η αγαπημένου μου ταινία του είναι μακράν το "Antichrist", όπου Dafoe και Gainsbourg δίνουν ρεσιτάλ ερμηνιών σέ ένα πολύ δυνατό έργο.