Απορρίφθηκε το αίτημα του Ρωμανού από τον εισαγγελέα

Απορρίφθηκε το αίτημα του Ρωμανού από τον εισαγγελέα Facebook Twitter
24

Απορριπτική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα για το αιτήματα του Νίκου Ρωμανού ως προς την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να συνεχίσει τη φοίτησή του στο ΤΕΙ Αθηνών. Οι συνήγοροι δεν πρόκειται να ζητήσουν χρόνο για να υποβάλλουν υπόμνημα δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασής του Νίκου Ρωμανού, αλλά θα ζητήσουν την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να εκδοθεί η απόφαση που στην ουσία θα αφορά την ίδια τη ζωή του κρατούμενου.

Νωρίτερα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» εξέδωσε ανακοίνωσή με την οποία αναφέρει πως η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή ενώ υπογραμμίζουν πως οι αρχές επιχειρούν «με εισαγγελική παραγγελία» να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς – ένστολους και με πολιτικά – περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο.

Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά . Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη.

Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι' αυτή τη κατάσταση και απαιτεί:

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.
Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.
Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου.
Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

 

Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Χωρίς να είμαι ειδικός του σωφρονιστικού δικαίου, από μία απλή ανάγνωση του σχετικού νόμου (άρθρο 54 παρ. 3 ν. 2776/99 όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 παρ. 11 ν. 4274/2014), στους κρατουμένους σε σωφρονιστικά καταστήματα τύπου Γ' ΔΕΝ χορηγούνται άδειες. Στα τύπου Γ' κρατούνται μεταξύ άλλων και για κακουργήματα με ποινή κάθειρξης άνω των 12 ετών, εν προκειμένω κρατούμενος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 15 ετών και 11 μηνών. Επομένως, όλα όσα λέγονται και γράφονται είναι για το θεαθήναι και να είχαμε να λέγαμε να περνάει η ώρα, αφού το αίτημά του ΔΕΝ στηρίζεται πάνω στο νόμο. Είναι άλλο πράγμα να συζητήσουμε το ορθό ή μη του νόμου: απλά υπενθυμίζω ότι ο νόμος άλλαξε από τότε που την κοπάνησε ο Ξηρός και εξ αφορμής αυτού του γεγονότος...
Επιτέλους, και κάποιος σοβαρός με αναφορές στο ισχύον δίκαιο! Να τελειώνει πια αυτή η παπαρδέλα με το αν πρέπει και δεν πρέπει κτλ. και ο νόμος να μένει ανεφάρμοστος! Στη δημοκρατία έχουμε νόμους. Αν δεν μας αρέσουν, βγάζουμε άλλη κυβέρνηση που θα νομοθετήσει αλλιώς!
1. να αλλαξει λοιπον ο νομος. αλλωστε οι φυλακες τυπου Γ αποτελεουν ελληνικα γκουανταναμο2. τα σωματεια ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και βγαζουν ανακοινωσεις για θεματα εκτος απο τα συντεχνιακα. ΑΥΤΟ σημαινει συνδικαλισμος, οχι μονο πιεση για στενα συντεχνιακα συμφεροντα. στην κοινωνια ζουν οι ανθρωποι, οζι αποκομενοι.
Γιατί όσα γράφονται και λέγονται είναι για το θεαθήναι και για να περνά η ώρα? νομίζεις ότι το άρθρο που παραθέτεις παραπάνω είναι άγνωστο στον κόσμο?? όχι δεν είναι. Όλοι ξέρουν πως τον Ιούλιο , αφού το παιδί είχε δώσει πανελλήνιες, και μετά τα συγχαρίκια του υπουργού παιδείας, εξ αιτίας της απόδρασης του ξηρού, δεν θα του επιτραπεί εν τέλει η άδεια.ας μην αγνοούμε όμως ότι η αντίφαση ήταν ήδη υπαρκτή και προ Ξηρου, αφού ενυπήρχε στα δεδομένα των φυλακών Γ' η μη χορήγηση του οποιουδήποτε τύπου άδειας. Η φυλακή Γ'εξάλλου έχει τρύπες και αντιφάσεις στην παρράλληλη τήρηση κι άλλων άρθρων σωφρονιστικού δικαίου με αποτέλεσμα να καταπατόνται πολλά συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα Τέτοια επιζήμια άρθρα από το Άρ. 1 § 4 ως το Άρ. 1 § 14 αν θυμάμαι καλά τα νούμερα, στα οποία βλέπεις από μεταγωγή σε αστυνομικό κρατητήριο για χρόνικό διάστημα που παραβιάζει το τυπικό διακίωμα του αυλισμού και της σίτισης, μέχρι την κατάργηση επίσκεψης από Συνήγορο του Πολιτη ή της βουλής, που σε άλλο άρθρο κατοχυρώνεται ως δικαίωμα. αλλά πέραν αυτών, αφου΄παροτρύνεις, ας μιλήσουμε για το ορθόν του νόμου. Θες να το πάμε απλά και εκλαικευμένα ή κοινωνιολογικά και μέσα από το πρίσμα του Μισέλ Φουκώ? ( α και που κολλά η 15ετής ποινή? δεν συζητάται υποτίθεται η δυνατότητα παραλληλων σπουδών με την ολοκλήρωση της ποινη΄ς του??
Ναι, όσα γράφονται είναι για το θεαθήναι και για να περνάει η ώρα, δεδομένου ότι ο νόμος είναι σαφής. Και αν είναι να αλλάξει, μπορεί κάλλιστα να προβλεφθεί η δυνατότητα εξ αποστάσεως φοίτησης για τους κρατούμενους οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν εκπαιδευτική άδεια.
οι νόμοι εν τέλει δεν είναι τόσο ξεκάθαροι, μπορεί να φανούν ξεκάθαροι μόνο για κάποιον που δεν σπουδάζει το νόμο και οι πηγές του φτάνουν ως το google. Οι νέες παράγραφοι που έχουν προστεθεί στο σωφρονιστικό κώδικα περί κρατουμένων σε φυλακές Γ , πέρα από αντιφατικοί, είναι και υποδεέστεροι στην Αρχή Ίσης Μεταχείρισης Κρατουμένων! κι αυτό είναι που καθιστά παράνομη τη μή χορήγηση αδειών!. κάναμε το σωφρονιστικό κώδικα ξαφνικά κουρελόχαρτο για τους πολλούς!και επειδή μπροστά στην Αρχή Ισης Μεταχείρισης, αναιρούνται οι καινούργιοι παράγραφοι, το Συμβούλιο Φυλακών που αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό, αποφάσισε ΑΥΥΤΟ την απόρριψη του αιτήματος του Ρωμανού. Η αιτιολογία ήταν ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά, ο άνθρωπος που τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος για να αποφασίσει πάνω στο ζήτημα παρ'όλο που τώρα έστειλε έγγραφο στο Συμβούλιο, δηλώνοντας πως το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται με δική του απόφαση! Μη λέμε πια ότι θέλουμε! Γιατί νομίζετε πως έχουμε γίνει βουρδούγιο για άλλη μια φορά σε HuffingtonPost, Guardian και τα συναφή? Να μην αναφερθούμε καν στον Κωστάρη που η παύση χορήγησης των αδειών του ΔΕΝ τεκμηριώνεται πουθενά στις καινούργιες παραγράφους περι φυλακων Γ. Που για αυτόν καθαρά λόγω Ξηρού, παρ' όλο που στις μέχρι τώρα άδειες του ήταν τζέντλεμαν, ξαφνικά τον κατάπιε η λογική " κάνει τρέλες η Μαριώ, τις πληρώνει το χωριό."
Οι νόμοι είναι ξεκάθαροι εάν έχουμε καθαρή κρίση, και όσον αφορά στο πρόσωπό μου η γνώση μου για το νόμο δεν περιορίζεται στο google. Και όσον αφορά στην αρχή της ''ίσης μεταχείρισης'', καλύτερα να μην το συζητήσουμε, γιατί η έννοια της ''ισότητας'' δεν αφορά στην απόλυτη ισότητα αλλά στην λεγόμενη ''αναλογική'' ισότητα: ίδιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται με ίδιο τρόπο.Όσον αφορά στις εφημερίδες που αναφέρεσαι, δε νομίζω ότι οι δυτικοί είναι σε θέση να μας κουνάνε το δάκτυλο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας....
την αναλογική ισότητα που εφαρμόζουν όσα εθνικά δικαστήρια γουστάρουν επειδή αυτή απλά αποτελεί μια βερσιόν της ισότητας κι όχι υποχρεωτική ανάγνωση αυτής?! ναι αυτή λες.. κι αν ξέρεις το νόμο θα ξέρεις ότι έχουμε δεί και διαφοροποιήσεις οι οποίες ενώ έρχονται σε αντίθεση προς την τυπική (αναλογική) ισότητα, δικαιολογούνται από την ουσιαστική (πραγματική). Δηλαδή, η πραγματική ισότητα δικαιολογεί, σε κάποια (υπό αναζήτηση και πολιτική διαπραγμάτευση) έκταση, την άνιση ρύθμιση και τον μετριασμό της τυπικής ισότητας. Με τη δημιουργία των φυλακών Γ αυτομάτως νομίζεις ότι μπορείς να θέσεις το αναλογικό θέμα? απο τη στιγμή που για την τεκμηρίωση της ανομοιότητας δεν υπάρχει τίποτα συνταγματικά θεσπισμένο που να όρίζει αυτά τα κριτήρια? Και ακριβώς για αυτό είδαμε εν τέλει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης και η προσωπική του κρίση( ξέχασα να ανφέρω Το πρόσωπο, αυτός που εισηγήθηκε για την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη) απέρριψε την αίτηση του Ρωμανού για άδεια φοίτησης. ( όπως και εφέτες είναι αυτοί που καταχώρησαν στις λίστες των κρατούμενων, άτομα δίχως δικαστικη΄ακρόαση και με ντροπιαστικά υποκειμενικά κριτήρια όπως πχ η προσωπικότητα του κρατούμενου.)α και σχετικά με τη φυλακή γ που κατ΄εσέ εμποδίζει νομικά τον φοιτητή να σπουδάσει εμπεριέχει από μόνη της την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας όταν ακόμα και υπόδικοι μπορούν να δουν τις πόρτες των νέων φυλακών να κλείνουν πίσω τους κατά παράβαση και της ισχύουσας διάταξης της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του ΣΚ που θέτει ως βασική αρχή οι συνθήκες διαβίωσης των υπόδικων να προσεγγίζουν κατά το δυνατόν τις συνθήκες της ελεύθερης διαβίωσης.και η δημιουργία φυλακών Τύπου Γ΄ καταπατά τη θεμελιώδη αρχής του ποινικού δικαίου κατά την οποία ο καθένας οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες της συμπεριφοράς του πριν από την πραγμάτωση αυτής. Οι συνέπειες αυτές δεν αναφέρονται μόνο στην επαπειλούμενη ποινή, αλλά προφανώς και στο σύνολο της ποινικής αντιμετώπισης, οργανικό τμήμα της οποίας είναι και οι συνθήκες κράτησης. Ως εκ τούτου, το παρόν νομοσχέδιο παγιδεύει παράνομα τους ήδη κρατούμενους και καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα αδικήματα(τρομοκρατία κλπ) που βρίσκονται αιφνιδιαστικά αντιμέτωποι με μία επιδείνωση της σωφρονιστικής τους κατάστασης.Όλα αυτά τα λέω μιας και επέμεινες να το πάμε δια της νομικής οδού ώστε να σου δείξω ότι και ο φυλακές Γ άπαξ και αποδομηθούν νομικά, η παύση χορη΄γησης α΄δειας είναι παράνομη. Σου προτείνω να διαβασεις το΄σχετικό άρθρο του δημοκίδη στη lifo είναι αρκετά ψύχραιμο και ώριμο. Επίσης πολλοί μιλάνε για την απαραίτητη ολοκλήρωση του 1/5 της ποινη΄προκειμένου να χορηγηθεί άδεια! ΟΜΩΣ αυτό ισχύει για ΤΑΚΤΙΚΕΣ όχι για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ!Ναι όντως οι δυτικοί έχουν κι αυτοί φυλακές-φυλακάρες. Και τους μιμιθηκαμε. Α, αναφέρομαι σε εφημερίδες που σέβομαι και θεωρώ κομπλέ, οι οποίες σε τέτοια θέματα αναγνώριζουν τον αυταρχισμό ακόμη και στις δικές τους.
Αγαπητή μου, επέτρεψέ μου να σου πω ότι τα όσα ααναφέρεις είναι νομικώς ατεκμηρίωτα και εμπεριέχουν λογικούς υπερβατισμούς, τους οποίους δεν μπορώ να σχολιάσω εδώ διότι θα χρειασθεί ολόκληρο νομικό πόνημα. Κορυφαίος υπερβατικός συλλογισμός είναι η αναφορά σου στη θεμελιώδη αρχή του ποινικού δικαίου που παραβιάζεται εν προκειμένω, κάτι το οποίο είναι (επιεικώς εκφραζόμενος) άστοχο: η αρχή του ''κανένα έγκλημα και καμία ποινή δεν επιβάλλεται χωρίς προηγούμενο νόμο'') αφορά στην τυποποίηση των ποινικών αδικημάτων, όχι σε ζητήματα σωφρονιστικού κώδικα. Αυτό το γνωρίζει και πρωτοετής της Νομικής...
εσύ άνοιξες όμως θέμα κωδικων. ούτε εμένα με ευχαρίστησε. μπορούσα να το πάω κοινωνιολογικά ακόμα μπορώ. εκεί τουλάχιστον όταν θα μιλάς για τυχόν νοητικά μου άλματα θα είσαι αδικαιολόγητος αν δεν επιχειρηματολογήσεις. και τί λες πάλι?? Πως το λένε? Στο 7§1 όπως θα ξέρεις βλέπουμε ότι ποτέ δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη πουπροβλεπόταν κατά την τέλεση της πράξης. Και στην έννοια της ποινής δεν υπεισέρχεται μόνο πχ η διάρκεια της, αλλά κάθε παράμετρος που στερεί συγκεκριμένες ελευθερίες από τον κρατούμενο και διαμορφώνει την μετέπειτα ζωή του. Και όταν ο σωφρονιστικός κώδικας είναι τέτοιος που μπορεί να αλλοιώσει την "βαρύτητα της ποινης" τότε τάκα τούκα ο αργαλιός μου, νά σου κι έρχεται ο καλός μου. "Αυτό το γνωρίζει και πρωτοετής της Νομικής"---> το λες σαν fact ή προς επίρρωσιν του επιχειρήματος σου? είσαι σίγουρος ότι το λες? να μη σε ρωτήσω ποιον είχες καθηγητή...ελπίζω δεν είσαι από αυτους που όταν μιλάνε για το Τάδε χρησιμοποιούν απερίσκεπτα και αλαζονικά τη φράση "Αυτό το γνωρίζει και πρωτοετής της Τάδε"έπρεπε αφού ο νόμος πλέον έχει γίνει πυξίδα ζωής ( κλαίγε Μάνο Χατζηδάκι απτο τάφο) να σε αγνοήσω μιας και έκανα την τρομακτική σκέψη ότι σε μια ανάλογη συζήτηση ενός free press σε μια πολιτεία της αμερικής που η θανατική ποινή καλύπτεται νομικά, εσύ πάλι θα ξεκίναγες την παράθεση γνώμης με το σχόλιο "Χωρίς να είμαι ειδικός του σωφρονιστικού δικαίου, από μία απλή ανάγνωση του σχετικού νόμου .."και η κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες είναι legitimate για καποιο νομοθέτη λίγο πιο μακριά απο την ηπειρο μας. και κει τα ιδια θα έλεγες?
Ελλαδιστάν. Σωματείο εργαζομένων απαιτεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ενός απεργού πείνας. Να χαίρονται το σωματείο τους και να τους χαιρόμαστε κι εμείς που τους πληρώνουμε. Με κατι τετοιες ανακοινώσεις θέλω να πάρει την χατζάρα η τρόικα και να κουρέψει το μισό δημόσιο.
Έχει ευθύνη και δουλειά να ζητάει/απαιτεί ότι θέλει.Να σου θέσω ένα άλλο ερώτημα... Τι δουλειά έχει ο ΜΑΤατζής να σου απαγορεύει την είσοδο στο νοσοκομείο, λέγοντας σου πως:"Σε αφήνω να μπεις, μόνο αν του έχεις φέρεις φαϊ" ;;;Δεν ξέρω αν το πιάνεις τι είπε ο άνθρωπος...
Το ποιός θα μπει δλδ είναι στην κρίση του ΜΑΤατζή; Προφανώς αυτές τις εντολές έχει και αυτό για το φαί το είπε χάριν αστεϊσμού (ατυχές κατά τη γνώμη μου)..Και επαναλαμβάνω, οι γιατροί είναι για την περίθαλψή του και όχι για την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων του.
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ?ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.