Πανούσης, Ελληνοφρένεια, Λαζόπουλος στηρίζουν τον Ρωμανό

Πανούσης, Ελληνοφρένεια, Λαζόπουλος στηρίζουν τον Ρωμανό Facebook Twitter
44

Με επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ελληνοφρένειας, η εκπομπή, ο Τζίμης Πανούσης και ο Λάκης Λαζόπουλος δηλώνουν τη στήριξη τους στον αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού προκειμένου να του δοθεί το δικαίωμα να παρακολουθήσει τις σπουδές στη σχολή στην οποία πέτυχε.

Οι συντάκτες της επιστολής δηλώνουν στο πλευρό του Ρωμανού ενώ ζητούν να γίνει σεβαστή η επιθυμία του να μην γίνει υποχρεωτική σίτιση του, όπως διέταξε ο εισαγγελέας.

Η επιστολή:

«Λοιπόν,

σε ένα κράτος όπου η υποταγμένη στα μνημόνια και τις Τρόικες κυβέρνηση καταπατά κάθε νόμο του Συντάγματος, κάθε ανθρώπινη αξία, ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αποφυλακίζει εμπόρους ναρκωτικών και παρέχει χλιδή στους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες και στους Τσοχατζόπουλους, ένας νέος ζητά το αυτονόητο. Να εφαρμοστεί ο νόμος.

Το κράτος δικαίου που οι κυβερνώντες επαγγέλλονται, σήμερα εκδικείται ένα νέο παιδί που δεν προδίδει τις ιδέες του και δεν δέχεται πεντακοσάρικα και χειραψίες από δοτούς υπουργούς και βαλσαμωμένους Προέδρους της Δημοκρατίας σε στημένες τελετές.

Ο Ρωμανός με ασπίδα τη ζωή του, ζητά να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο, δε ζητά να αποφυλακιστεί, δε ζητά να πέσει στα μαλακά η ποινή του.

Κόντρα στις προκαταλήψεις, στα ταμπού και στην άποψη που διαμορφώνουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να συμπαραταχθούμε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα ενός νέου ανθρώπου.

Αυτός ο εκβιασμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή του.

Ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία των απεργών πείνας και να μην προχωρήσει η υποχρεωτική σίτιση τους, πράξη που συνιστά ιατρικό βασανισμό συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη και στις οικογένειες τους.

Στον δίκαιο αγώνα που δίνουν, είμαστε μαζί τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης - Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Λάκης Λαζόπουλος

Τζίμης Πανούσης»

Ελλάδα
44

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Να εφαρμοστεί ο νόμος λοιπόν: ο Σωφρονιστικός Κώδικας στα άρθρα 55, 58 προβλέπει τις προϋποθέσεις χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας τις οποίες πρέπει να πληρεί ο κρατούμενος. ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΟ 1/5 της ποινής του. Ο Ρωμανός κρατείται από το 2013 και έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη= απορρίπτεται η αίτηση γιατί δεν πληρεί ΤΥΠΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ..ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το να εφαρμοστεί ο νόμος τους ξέφυγε , αντίδραση να είναι και ότι να'ναι. Το καλό είναι ότι ξυπνάει ο κόσμος και δεν μασάει άκριτα κάθε μπούρδα που θα του πλασάρουν.
1) Δεν είναι παιδί, είναι 20 χρονών ενήλικος άντρας.Αρκετά μεγάλος ώστε να έχει δικαίωμα ψήφου, και αρκετά μεγάλος ώστε απέναντι στον νόμο να ενεργεί μόνος του χωρίς επιτήρηση ενηλίκων (να παντρεύεται -όπως και έκανε - , να βγαζει δίπλωμα, κτλ κτλ)Σταματήστε να κάνετε λες και μιλάμε για παιδί 13 χρονών.2) Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, και ορίζει πότε και εαν δικαιούται κάποιος άδεια. Ο Ρωμανός και οι ψευτοφιλελευθεροι που υπογράφουν πάνω προτού αναφέρουν τα "νόμιμα" ας μάθουν πρώτα ποια είναι. Μην λένε οτι ζητούν να εφαρμοσθεί ο νόμος, ας πούνε οτι ζητούν να εξαιρεθεί ο νόμος3) Κανείς δεν αφήνει τον Ρωμανό να πεθάνει. Μόνος του επέλεξε την απεργία πείνας.
Ρε παιδιά δεν είναι κρίμα να κρίνουμε έτσι ένα 20χρονο παιδί;Δηλαδή οκ, δέχομαι ότι παρανόμησε, για αυτόν τον λόγο λοιπόν εκτίει την ποινή του.Αλλά νομίζω ότι είναι τουλάχιστον παράλογο να απαγορεύουμε σε ένα νέο παιδί που προσπάθησε, έδωσε Πανελλαδικές και πέρασε,να φοιτήσει στην σχολή του!Και στην τελική αν φοβούνται μην το σκάσει,ας τον συνοδεύει ένας αστυνομικός!Τόσους έχουν στην Βουλή και στην συνοδεία βουλευτών!Από την στιγμή λοιπόν που του επέτρεψαν να δώσει εξετάσεις γιατί μετά το μετάνιωσαν;Αμαρτία είναι!Και για όσους τον κατακρίνουν θα πρέπει να συλλογιστούν ότι μιλάμε για ένα παιδί που έζησε τον θάνατο του φίλου του σε μια πολύ τρυφερή ηλικία.Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τις πράξεις του και σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογώ αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε όλοι μας να είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι!
Να τηρείτε ο νόμος οι κρατούμενοι πρέπει να φυλάσονται αλλά αυτό που όλοι πιστεύετε οτι ο ρωμανός είναι η αλ κάιντα και αν το σκάσει θα κυνηγήσει εσάς με ξεπερνάει. Λες και είστε τραπεζίτες, golden boys, έλληνες κροίσοι με ελικόπτερο ή δεν ξέρω τι άλλο.
Φίλε μου προφανώς και δεν θα μας "κυνηγήσει", δεν έχει λόγο να το κάνει, αλλά πές οτι αποφασίζει να το σκάσει και στήνεται ένα σκηνικό αλα Μοναστηρακί, ποίος μπορει να εγκυηθει πως δεν θα υπάρξουν θύματα; Μπορείς να είσαι σίγουρος 100% για τον συγκεκριμένο κρατούμενο (ο οποίος επανηλημένα έχει πει πως θα ματώσει τα κρατικά σκυλια) πως θα σεβαστεί την αδεία που θα του δωθεί; Και να στο θέσω και αλλίως. Επειδή δηλαδή έγω ή εσυ δεν ειμαστε στο target group του Ρωμανου αυτό τι πάει να πει; Θα πούμε "οκ, δεν έγινε και τίποτε" αν τύχει να φάει κανα μπάτσο; Είστε σοβαροι;
O Ρωμανος πρεπει να μπορεσει να σπουδασει αλλα δεν του αξιζει ηρωποίηση ή το να μετατραπει σε συμβολο οποιουδηποτε ειδους, κατα της Τροικας , της ρημαδας κοινωνιας κλπ κλπ . " Να εφαρμοστει ο νομος " και να σπουδασει το παιδι , αλλα ας μην ξεχναμε οτι ειναι στη φυλακη επειδη ακριβως παραβιασε νομους και οχι της τροχαίας .
Σιγα μην εκανε ποτε Χρυσαυγιτης απεργια πεινας. Εδω μολις τους συνελαβαν ακομα κι ο Μιχαολιακος αποποιηθηκε τη νεοναζι ιδεολογια του και δηλωσε απλος εθνικιστης.
Χίλια μπράβο στους καλλιτέχνες αυτούς, όλους τους, όντας μια μικρή αλλά συγκλονιστική μειοψηφία μέσα στον εσμό των κανίβαλων των ΜΜΕ, από τη στιγμή επέλεξαν να κάνουν το αυτονόητο : Να στηρίξουν ένα νέο παιδί το οποιο αργοπεθαίνει ζητώντας πολύ απλά να σταματήσει ένα ολόκληρο κράτος να τον βλέπει ως σάκο του μποξ, και οι "δικαστές" να ξεσκίζουν ακόμη και τους αστικους νόμους του κράτους αυτού, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα εκδικητικά αισθήματα μιας αιμοβόρας εξουσίας. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα γίνονται ακόμη λιγότερο αρεστοί στ' αφεντικά τους, όμως δεν τους ενδιαφέρει. Κάνουν αυτό που λέει η καρδούλα τους. Και πάλι μπράβο. Όσο για τους "συνχολιαστές" (νεοφιλελέδες κάθε απόχρωσης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω βαμμένους κυβερνητικούς) έχω γράψει πολλές φορές για αυτό το είδος του νεοφιλελέ κανίβαλου που κυκλοφορεί γύρω μας και διψάει για αίμα, αλλά αυτή τη φορά η πραγματικότητα με ξεπερνάει. Τα λεγόμενά τους είναι μνημείο φασιστικών τρόπων σκέψης, θα μπορούσαν άνετα να είχαν γραφτεί σε νεοναζιστικά blogs, ανάλγητα, κτηνώδη, την ώρα που αυτοί στα αφεντικά τους (αν δεν είναι οι ίδιοι, που συνήθως είναι) δεν σηκώνουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, την ώρα που ο πόνος που έχουν νιώσει στη ζωή τους δεν είναι μεγαλυτερος από την κούραση του αριστεριού χεριού να σηκώνει το χάμπουργκερ και του δεξιού να παιζει με το ποντίκι του υπολογιστή τους.
Κωστακη, το ποστ σου ειναι μνημειο θρασους και αντιστροφης της πραγματικοτητας.Δικαιολογειται εν μερη απο το προφανως νεαρο της ηλικιας σου και την αδυναμια σου επισης προφανως να κατανοησεις γραπτα κειμενα.Το ζητουμενο ειναι αν θελουμε μια κοινωνια προοδευτικη με σεβασμο στον συνανθρωπο, στην οποια οι ανθρωποι τηρουν τους νομους και ζουνε αρμονικα και ειρηνικα μεταξυ τους, η μια ζουγκλα, στην οποια αυτοκλητοι επαναστατες της πλακας θελουν να βγαλουν το αχτι τους, ενω χριζουν ψυχιατρικης παρακολουθησης και καποιοι τους ηρωποιουνε κιολας, οπως εγινε και με τους "κοινωνικους αγωνιστες" της 17. Νοεμβρη. Ποτε θα γινουμε προοδευτικο, Ευρωπαικο κρατος επιτελους:
Οι μέν αριστεροέμπορες,οι δε τρομοκράτες,αποφασίστε επιτέλους έναν τρόπο αντίστασης ευρείας απήχησης εκτός από το να τριγυρνάς ντυμένος με σαντάλια και χλαμύδα και 12 μαθητές να σε ακολουθούν στο σύνταγμα γιατί κάποιος το δοκίμασε και αυτό στο παρελθόν και είδαμε την κατάληξη...Δεν ευκαιρεί και η μεναγάκη ή έστω ένα σελέμπριτι να κηρρύξει μια πολίτικαλι κορρέκτ επανάσταση γαμώτο....
πρώτα απ'όλα η μόνη προυπόθεση που πρέπει να τηρεί για να λάβει την εκπαιδευτική άδεια σύμφωνα με το νόμο είναι η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτηση εφόσον ο αιτών είναι υπόδικος για να ξέρουμε τι λέμε. από εκεί και πέρα επειδή δεν την έχω παρακολουθήσει αρκετά την υπόθεση ,έχει βρεθεί έστω ένας χριστιανός να του προτείνει να παρακολουθήσει μαθήματα εξ'αποστάσεως από τα τόσα που υψηλής ποιότητας που υπάρχουν ;είμαι σίγουρος ότι δέκα βιβλία και ένα λάπτοπ με σύνδεση στο ίντερνετ εφόσον είναι υπό την επιτήρηση κάποιου φρουρού δεν είναι δα και τόσο υπερβολικό. δεν μπαίνω στη λογική του αν θα δεχθεί ή όχι την πρόταση αφού είναι πολύ πιθανόν να μην έχει ακαδημαική καριέρα στο μυαλό του όταν ζητάει την άδεια .ρωτάω απλώς αν του έχει γίνει έστω αυτή η απλή πρόταση για να εξακριβωθούν οι προθέσεις του.
Ρε παιδιά γιατί τόση κουβέντα περί όνου σκιάς; ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ! Τόσο δύσκολο είναι να δείτε το αυτονόητο; Μόνος του το φωνάζει με κάθε τρόπο!
Από τον Λαζόπουλο και τον Πανουση ειδικά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Ζητούν να εφαρμοστεί ένας νόμος που δεν ισχύει ,μπλέκουν σε όλο αυτό μνημόνια, τροικες, Τσοχατζοπουλους κ ότι μπορείς να φανταστείς και από πάνω μιλούν για τΑ αυτονόητα! Γιατί δεν κάνουν κάτι πιο απλό? Ας υπογράψουν ότι αν στο μέλλον ο προστατευόμενος τους κάνει άλλη μια ένοπλη ληστεία θα πληρώσουν από την τσέπη τους. Συμφωνούν άραγε?
ωραίο.εγώ μέσα.αλλά να βάλουμε και τον διευθυντή των φυλακών να υπογράψουν πως αν δραπετεύσει μέσα από τη φυλακή με κάνα ελικόπτερο και κάνει καμία ληστεία πως θα τα βάλουν αυτή από την τσέπη τους τα λεφτά.και αν κάνει και διπλή ανθρωποκτονία να υπογράψουν πως θα δεχθούν να στήσουμε δύο "καρέκλες του Ιούδα" στο σύνταγμα στις οποίες και θα κάτσουν. αν είναι να γυρίσουμε στο μεσαίωνα ,ας το κάνουμε σωστά
Ποιον δικαιο αγωνα;; Αλλα τι να περιμενει κανεις απο τον καθηγητη του λαικισμου Λαζοπουλο.Ο νομος προβλεπει οτι μπορει να παρει αδεια οταν εχει συμπληρωσει το 20% της ποινης του και δεν αποτελει κινδυνο και δεν εκκρεμουν δικες. Ας εφαρμοστει λοιπον ο νομος, εννοειται!Και τι σχεση εχει ο Τσοχατζοπουλος και η καταραμενη Τροικα που μεταξη αλλων τολμησε να ζητησει να μην δινονται κατα συρροη συνταξεις πριν τα 62;;!! Αλλα στην χωρα, οπου οι δολοφονοι της 17. Νοεμβρη για πολλους ειχανε γινει ηρωες, νομιζω οτι τελικα δεν εχει και πολυ νοημα να συζηταμε λογικα. Νομιζω πρεπει ολοι να ετοιμαστουμε για αγωνα. Μεταξυ μας εννοειται..
ποιος αποτελεί κίνδυνο ρε? Το παιδί 20 χρονών? Ο νόμος τι είναι δηλαδή, δεν βασίζεται στον ανθρωπισμό? Έχουμε εδώ ένα παιδί 20 χρονών, που εκτίει τη ποινή του, δηλαδή για τους Χ,Ψ λόγους αντί να μπορεί να ζήσει όπως οι συνομήλικοι του, είναι μέσα στη φυλακή-επιλογή του, οκ- αλλά πόσο επικίνδυνο είναι δηλαδή να συνεχίσει τις σπουδές του, ώστε το κράτος να προτιμάει να πεθάνει από ασιτία παρά να του επιτρέψει να δώσει εξετάσεις? Και το σόι σκατάνθρωποι υπάρχουν που υποστηρίζουν ότι ας πεθάνει, άδεια δεν δικαιούται.
Renton τράβα διάβασε τις προϋποθέσεις εκπαιδευτικής άδειας και μετά κάνε το δικηγόρο. Κατ' αρχάς η χορήγηση άδειας εξετάζεται από τον διευθυντή της φυλακής, την κοινωνική λειτουργό και τον εισαγγελέα. Γιατί νομίζεις αρνήθηκε ο εισαγγελέας? Εσύ ζητάς να υποκύψουν στον εκβιασμό και να δώσουν την άδεια.Μέχρι ποια ηλικία θεωρείται κάποιος παιδί? Πότε ενηλικιώνεται κάποιος?Βλέπεις να έχει αλλάξει και δεν θα προσπαθήσει να αποδράσει? Οι συνομήλικοί του δεν έκαναν ληστεία με καλάσνικοφ και δεν πήραν όμηρο κανένα. Ακόμη μια φορά είσαι τραγικός και πας κόντρα έτσι για να το παίξεις επαναστάτης χωρίς επιχειρήματα και χωρίς να έχεις να προτείνεις μια λύση
Δε δέχομαι ότι υπάρχει κράτος. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κράτος. Οι αρχές μου είναι αντίθετες σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το κράτος. Πρέπει όμως να εφαρμοστεί ο νόμος και να με αφήσετε να σπουδάσω στο κρατικό ίδρυμα τους κανονισμούς του οποίου φυσικά θα σέβομαι.Το να σπουδάσει δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Αλλά.. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει να είναι τελείως αντίθετη με τις αρχές του. Μπορεί να είναι καλό παιδί αλλά και τόσοι άλλοι είναι καταπληκτικά παιδιά και για χψζ λόγους είναι στη φυλακή. Αν κάθε ένας από αυτούς ξεκινήσει απεργία πείνας για χψζ λόγους τι θα γίνει? Υπάρχουν παιδιά που δεν απείλησαν ποτέ κανέναν και δεν μπορούνε να παρακολουθήσουνε τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν λεφτά. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους. Γι αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να γίνονται αγώνες και αυτοί οι κύριοι γι αυτά τα παιδιά θα έπρεπε πρωτίστως να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Όταν γίνονται καταλήψεις στηρίζουμε τους αγωνιστές καταληψίες και δε σεβόμαστε το δικαίωμα των φοιτητών που θέλουν να κάνουν μάθημα. Είναι σα να μην υπάρχουν. Αν όμως ένας άνθρωπος χάσει ένα εξάμηνο παρακολουθήσεων πρέπει να πέσουμε όλοι ανάσκελα για να στηρίξουμε το δικαίωμά του στη μόρφωση.
JohnnyP το σύστημα του δίνει υποτίθεται τη δυνατότητα να σπουδάσει, το έκανε, πήγε στο σχολείο έδωσε εξετάσεις και πέρασε. Και μετά τι? με ποια λογική του δόθηκε η δυνατότητα τότε? δεν έχω κανένα άγχος κουμπάρε να το παίξω επαναστάτης στα σχόλια της Lifo. Εδώ μέσα μόνο ''λαός'' να γράψει κάποιος, επαναστάτης θα θεωρηθειται σε σύγκριση με τον μέσο όρο σχολιαστών
Τον νόμο ο καθένας τον εκλαμβάνει όπως θέλει, είδικα στην Ελλάδα. Ντροπή στους κύριους αυτούς που ασχολούνται με τα καπρίτσια του Ρωμάνου όταν στο Σύνταγμα πρόσφηγες πολέμου (!!!) ξεροσταλίαζουν για το αυτονόητο. Αλλά μάλλον αυτοί δεν είναι trendy για να ασχοληθεί ο Λαζόπουλος.
η κτηνωδία σε όλο της το μεγαλείο... βλέπεται ένα παιδί 19 χρονών να αργοπεθαίνει ζητώντας την εφαρμογή των δικών σας νόμων, και αντί τουλάχιστον να το βουλώσετε γιατί εξαιτίας του συστήματός σας γίνεται ότι γίνεται, και το οποίο σύστημα ποντάρει στην αναισθησία και στην καφρίλα σας για να κάνει ότι κάνει, λυσσομανάτε περιμένοντας σαν να όρνια να πεθάνει από το "κάνει πίσω" η επιλογή του φασιστικού σας συστήματος. Και πάλι λυπάμαι που αναγκάζομαι να μοιράζομαι τον αέρα που αναπνέω με τέτοιους υπανθρώπους.
"Εδώ καταπαντούνται τα δικαιώματα Σύρων προσφύγων και εσείς ασχολείστε με την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Ρωμανου?? " Τα δικαιώματα δεν διαπραγματεονται φίλε. Και να είσαι σίγουρος οτι μια κυβέρνηση (μην κρύβεστε πίσω απο την δικαιοσύνη, οτι τους πούνε κάνουνε) που θα σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα επέλεγε μεταξύ του ενός ή του άλλου. Ο αγώνας δεν γίνεται γιατί γουστάρουμε τον ρωμανό ή τις πράξεις του, αλλά γιατί θέλουμε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα και για όλους
Δεν είναι και τόσο τρέντι ένας άνθρωπος 20 χρονών που κοντεύει να πεθάνει από ασιτία, ούτε καπρίτσιο κάποιου να πεθάνει, είναι υπεράσπιση αυτού που πιστεύει, εν προκειμένω το δικαίωμα του στη μόρφωση. Το παράλογο ποιο είναι και έχετε φαγωθεί όλοι?
"είναι υπεράσπιση αυτού που πιστεύει"Στο ένοπλο αστικό πόλεμο αναφέρεσαι; Ρε παιδία δεν μπορεί να τα γράφεται σοβαρά αυτά. Είναι όντως κρίμα να βλέπεις ένα 20χρονο παιδί να καταστρέφει έτσι την ζωή του και να παίρνει τόσο λάθος αποφάσεις άλλα απο την στιγμή που ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος, τι μπορεί να γίνει; Και είτε σας αρέσει είτε όχι ο Ρωμανός αποτελεί δημόσιο κίνδυνο πως να το κάνουμε.
Κτηνωδια ειναι να θεωρεις οτι εχεις μονο δικαιωματα και οχι υποχρεωσεις.Αλλα ειναι τοσο κακομαθημενη αυτη η γενεια, που θεωρει οτι υπαρχουν μονο δικαιωματα και καμμια υποχρεωση.Αν λοιπον διαπραξεις κακουργημα, εχεις την υποχρεωση να υποστεις τις συνεπειες. Απλα πραγματα. Αλλα και αυτο ειναι αγνωστη λεξη φαινεται για καποιους. Συνεπειες. Και παρακαλω αφηστε τα περι σαπιας κοινωνιας, γιατι αν ειναι ετσι, να παρουμε ολοι τα οπλα και να δουμε τι θα γινει. Ετσι θα παμε μπροστα;Αλλα δεν φταιει αυτος ο κακομοιρης, φταιει η ανατροφη που δεν εχει παρει απο το σπιτι του. Και τωρα νομιζει οτι κανει ιερο αγωνα.Οσο για τους νομους "μας", ειναι νομοι ολονων "μας". Η ποιοι ειναι αυτοι που ειναι απεξω απο αυτους τους νομους; Για ποιους δεν ισχυουν αυτοι οι νομοι επειδη προφανως ετσι γουσταρουν;Και αν ειναι να παπαγαλιζετε αυτο το περι νομων, ανοιχτε τον τον ρημαδιασμενο. Αναφερει ξεκαθαρα, ποτε δινεται αδεια και ποτε οχι.Αλλα το πιο εξοργιστικο για μενα ειναι οτι αυτοι οι οποιοι θελουν να σκοτωσουν και να τρομοκρατησουν, παριστανουν τους ανθρωπιστες και αφου κανουν την κουτσουκελα τους, την λενε στους κατα τα αλλα καταπτυστους νοικοκυραιους, οτι δεν ειναι δικαιοι και κοπανιουνται σαν τα κακομαθημενα παιδακια στην παιδικη χαρα. Το εχω ξαναπει και το πιστευω, χρειαζεται πολλα χρονια μνημονιο και τροικα δυστυχως αυτη η χωρα, για να εχει μια ελπιδα να γινει σοβαρο, προοδευτικο κρατος, στο οποιο οι πολιτες θα σεβονται τον εαυτο τους και τον διπλανο τους.
Ένα κοινό σημείο όλων μα όλων όσων λένε "το αυτονόητο" και "να εφαρμοστεί ο νόμος" ξεκινώντας από το Ρωμανό και φτάνοντας μέχρι τους επαγγελματίες αριστερέμπορες που υπογράφουν την επιστολή είναι ότι δεν κάνουν ποτέ τον κόπο να εξηγήσουν ποιος νόμος. Ένα μέρος όμως που νόμος είναι ό,τι κραυγάζει ο κάθε καμένος και όχι ό,τι γράφει στ' αλήθεια ο νόμος δε λέγεται δημοκρατία ούτε κράτος δικαίου, λέγεται ζούγκλα με κυρίαρχο ζώο τις μαϊμούδες.
Αρθρο 55 ν.2776/1999 "Προυποθεσεις Χορηγησης Τακτικων Αδειων"1. Ο κατάδικος έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του χωρίς ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες. Σε περίπτωση έκτισης ποινής ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ έτη.2.Δεν εκκρεμεί κατά του καταδίκου ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος.3.Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τηδιάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων.4.Συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δεν θα κάνει κακή χρήση της αδείας του. Για να διαπιστωθεί αν συντρέχει αυτή η προϋπόθεση εκτιμώνται ιδίως:α) η προσωπικότητα του κατάδικου και η εν γένει συμπεριφορά του μετά την τέλεση της πρόξης, κατά τη διάρκεια, της κράτησης, σε συνδυασμό με το άρθρο 69 παράγραφος 2 του παρόντος Κώδικα και κατά τη διάρκεια των αδειών, που ενδεχομένως του έχουν ήδη χορηγηθεί, β) η ατομική, επαγγελματική και κοινωνική κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του, καθώς και οι τυχόν οικογενειακές του υποχρεώσεις, γ) η ωφέλεια, την οποία μπορεί να έχει για την προσωπικότητα του καταδίκου και τη μελλοντική του εξέλιξη η λήψη μέτρων για τη σταδιακή επάνοδό του σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας.Δεν εχω ιδεα αν πληρει τις προυποθεσεις ή οχι, εφοσον ομως του εδωσαν αδεια να συμμετασχει στις εισαγωγικες εξετασεις, θελησαν να του δωσουν χρηματικο επαθλο για την επιτυχια του, λογικα πληρη τις προυποθεσεις.Η ουσιαστικη ερωτηση ομως ειναι, Τι σωφρονιστικο συστημα θελουμε στην χωρα μας? Θελουμε ενα συστημα το οποιο εχει ως στοχο α) τον σωφρονισμο των κρατουμενων β) την επανενταξη τους στην κοινωνια ή θελουμε ενα συστημα το οποιο εχει στοχο να τιμωρει?