Άγκυρα: Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν πρώτοι ότι η γη είναι σφαιρική

Άγκυρα: Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν πρώτοι ότι η γη είναι σφαιρική Facebook Twitter
7

Μουσουλμάνοι κληρικοί ανακάλυψαν πρώτοι τη σφαιρικότητα της γης 700-800 χρόνια πριν τον Γαλιλαίο δηλώνει ο υπουργός Βιομηχανίας της Τουρκίας, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ταγίπ Ερντογάν που πριν από λίγες ημέρες είχε ισχυριστεί ότι μουσουλμάνοι είχαν ανακαλύψει και την Αμερική.  

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φικρί Ισίκ είπε μιλώντας σε συνέδριο επιχειρηματιών ότι με εντολή χαλίφη 71 μαθηματικοί και γεωγράφοι είχαν ανακαλύψει τη σφαιρικότητα του πλανήτη πριν από τον Γαλιλαίο.

Η δήλωση αυτή αντιμετωπίστηκε με ειρωνία από ορισμένα ΜΜΕ της Τουρκίας που με την ευκαιρία ανέφεραν ότι για σφαιρικό σχήμα της Γης είχαν μιλήσει πρώτοι Έλληνες φυσικοί τον 3ο αιώνα π.χ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή...Δυστυχώς ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του παίζουν επικίνδυνα με τη φωτιά. Με τη σταδιακή αλλά σταθερή κατάργηση του κοσμικού κεμαλικού κράτους και την επίσημη ισλαμοποίηση δημιουργούν τις γόνιμες συνθήκες για φυτώρια εξτρεμισμού. Τι θα πει "οι μουσουλμάνοι έκαναν πρώτοι" το ένα ή το άλλο; Ό,τι είναι καλύτεροι απ'τους άλλους, απλά και μόνο λόγω θρησκείας; Αυτό θα ακούσουν οι επιρρεπείς στο φανατισμό ή οι αδαείς και έτσι ξεκινάει η υπεροψία και το μίσος για τους άλλους. Όπως ο εθνικισμός. Κακά ξεμπερδέματα θά΄χουμε με δαύτους...
Εδώ όμως μιλάμε για Σκύλλα και Χάρυβδη. Από την μια ο Ισλαμισμός, από την άλλη ο Κεμαλισμός ! Και πραγματικά δεν ξέρω τι από τα δυο είναι πιο επικίνδυνο για εμάς.Φυσικά δεν είναι στο χέρι μας το προς τα που θα πάει η Τουρκία, μήπως όμως π.χ. το να καταντήσει ένα τριτοκοσμικό (πολιτισμικά) κράτος υπό τον Ισλαμισμό τελικά είναι πιο συμφέρον για εμάς;(δεν το συζητάω ότι το ιδανικό θα ήταν να γίνει ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, αλλά δεν το βλέπω...)