ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Από το 2050 και μετά θα κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγία

Από το 2050 και μετά θα κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγία Facebook Twitter
15
Από το 2050 και μετά θα κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγία Facebook Twitter
φωτ. : Από την ταινία Sci-fi sex: Kaboom (2010), του Gregg Araki

Σύμφωνα με τον εφευρέτη του αντισυλληπτικού χαπιού, Carl Djerassi, είναι πολύ πιθανόν ότι μέχρι το 2050 το σεξ θα γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς λόγους, μιας που σπανίως θα χρειάζεται η μεσολάβηση της ερωτικής πράξης για να αποκτήσουμε παιδιά.

Ο Djerassi -που ήταν μόλις 28 ετών όταν μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες ανακάλυψε το αντισυλληπτικό χάπι- προβλέπει ότι η εφεύρεσή του θα γίνει σύντομα παρωχημένη μιας που το σεξ δεν θα συνδέεται πια με την εγκυμοσύνη, επιθυμητή ή ανεπιθύμητη. Αντ' αυτού οι άντρες και οι γυναίκες του μέλλοντος θα "παγώνουν" από νεαρή ηλικία τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια τους, κι έπειτα θα προχωρούν σε στείρωση.

Όποια γυναίκα επιθυμεί παιδί θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να στραφεί στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να ενεργοποιήσει εκ νέου τη γονιμότητά της.


"Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που θα επιλέγουν στο μέλλον την εξωσωματική γονιμοποίηση θα είναι γόνιμες γυναίκες που θα έχουν καταψύξει τα αυγά τους σε νεότερη ηλικία" δήλωσε στην Telegraph ο 91χρονος σήμερα Αυστρο-Αμερικανός χημικός, προβλέποντας επίσης ότι οι όλο και πιο ακριβείς γενετικοί έλεγχοι θα στρέψουν έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες γυναίκες στην μέθοδο της εξωσωματικής.


"Και μόλις αυτό συμβεί, τότε η εξωσωματική γονιμοποίηση θα αρχίσει να γίνεται μία κανονική δημοφιλής μη-συνουσιακή μέθοδος για να κάνουμε παιδιά", συνεχίζει.

"Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, δηλαδή από το 2050 και μετά, οι περισσότερες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις θα πραγματοποιούνται σε γυναίκες που δεν έχουν προβλήματα γονιμότητας, σε αντίθεση με σήμερα όπου στην μέθοδο αυτή καταφεύγουν ετησίως εκατομμύρια γυναίκες που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί", καταλήγει.

"Σε σαράντα – πενήντα χρόνια από σήμερα το σεξ και η αναπαραγωγική διαδικασία θα είναι 100% διαχωρισμένα."


Ο Djerassi πιστεύει ότι οι επιστημονικές εξελίξεις στον κλάδο της γονιμοποίησης θα δημιουργήσουν μία νέα "γενιά του αύριο" η οποία θα είναι σε θέση να καθυστερεί με πλήρη ασφάλεια την αναπαραγωγή της. Τέλος, ένα ακόμα αποτέλεσμα όλης αυτής την αλλαγής θα είναι το γεγονός ότι θα εκλείψουν οριστικά οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και συνεπώς οι εκτρώσεις.

-Α.Γ

15

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ