Απεργία την Πρωτομαγιά

Ινδία: Οκτώ γυναίκες νεκρές σε επέμβαση στείρωσης, 64 νοσηλεύονται

Ινδία: Οκτώ γυναίκες νεκρές σε επέμβαση στείρωσης, 64 νοσηλεύονται Facebook Twitter
4

Οκτώ γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και 64 νοσηλεύονται, πολλές από τις οποίες σε σοβαρή κατάσταση, μετά από επέμβαση στείρωσης σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας κατά τη διάρκεια εφαρμογής κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων.

Όπως ανέφερε  ο Σονμάνι Μπόραχ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κρατιδίου Τσατίσγκαρ όπου συνέβησαν τα περιστατικά, οι επεμβάσεις στείρωσης έγιναν το Σάββατο στο χωριό Pendari στην περιοχή Bilaspur.

Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν ότι υπήρξε αμέλεια, αλλά οι χωρικοί ισχυρίζονται οι χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν βιαστικά. Είπαν στα ΜΜΕ ότι όλες οι επεμβάσεις έγιναν μέσα σε 6 ώρες από ένα μόνο γιατρό και τον βοηθό του.

Η κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Ινδία: Οκτώ γυναίκες νεκρές σε επέμβαση στείρωσης, 64 νοσηλεύονται Facebook Twitter

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά σύμφωνα με το BBC, που οι χειρουργικές επεμβάσεις στείρωσης έχουν παρόμοια κατάληξη στην Ινδία.

Τον Ιανουάριο του 2012, τρεις άνδρες συνελήφθησαν στο Μπιχάρ για επέμβαση σε 53 γυναίκες μέσα σε δύο ώρες. Είχαν κάνει τις επεμβάσεις χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού.

Υπήρξαν επίσης καταγγελίες ότι γυναίκες από φτωχές οικογένειες υποχρεώνονται συχνά να στειρωθούν. Οι επεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο της ανησυχίας της κυβέρνησης για το μέγεθος του πληθυσμού της χώρας - αναμένεται να ξεπεράσει εκείνο της Κίνας από το 2030.

Οι αρχές που προωθούν τον οικογενειακό προγραμματισμό αρκετές δεκαετίες τώρα, προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να έχουν μικρότερες οικογένειες. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν μάλιστα και κίνητρα για αυτές τις επεμβάσεις.

4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτο που η λογικη κ η κοινη νοημοσυνη δεν υπαρχει τελικα,παρα μονο σε λιγους με τρελαινει...Ρε ανθρωπε,δες μπροστα σου,μεριμνησε για την παιδεια ολων στο κωλοκρατος σου...Διδαξε κ δες...Η αγνοια σκοτωνει..απο ολες τις αποψεις...
Οσο οι άνθρωποι παραμένουν φτωχοί, τα πολλά παιδιά θα είναι το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα. Οταν θα ανεβεί το επίπεδο της ζωής τους τότε θα μειωθεί και ο αριθμός των παιδιών ανά οικογένεια. Τόσο δύσκόλο να το καταλάβουν πια; Δεν χρείαζονται στειρώσεις αλλά μείωση των ταξικών και κοινωνικο οικονομικών διαφορών.