Αννίτα Πάνια: «Είσαστε περιθώριο, δε σας παίρνω στα σοβαρά, σας αξίζει το κράξιμο»

Αννίτα Πάνια: «Είσαστε περιθώριο, δε σας παίρνω στα σοβαρά, σας αξίζει το κράξιμο» Facebook Twitter
60

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Μια γυναίκα που ανέδειξε το 'περιθώριο', το τίμησε, το γιόρτασε (και έφαγε ψωμί απ' αυτό) ξαφνικά δείχνει να το μισεί, να το θεωρεί κακό, και άξιο χλευασμού.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο μυαλό της Αννίτας Πάνια, και εκτός αν το εξηγήσει με πολύ απλά λόγια -και σύντομα- δεν ενδιαφέρομαι να μάθω. 

Παραθέτω απλώς την ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Ελλάδας:

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας με την παρούσα ανακοίνωση δηλώνει την έντονη ανησυχία του για τον ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο που αναπτύσσεται σε μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αφορμή, η εκπομπή "Annitagr", του Σαββάτου 1.11.2014 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου η παρουσιάστρια, η Αννίτα Πάνια επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό παραλήρημα κατά των τρανς ανθρώπων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος ντύνεται γυναίκα και βγαίνει έξω, προκαλεί το κράξιμο, διότι το γουστάρουν το κράξιμο, το προκαλούν»,

«Το κάνατε κέφι πολύ όλο αυτό – την ίδια στιγμή λοιπόν τρώγατε τη γιαουρτιά, τρώγατε το κράξιμο, και μετά γκρινιάζατε»,

«είναι προσβλητικό και για την ίδια τη γυναίκα να βλέπει κάποιον να ντύνεται γυναίκα και ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή ξευτιλίζεται, ψιλοδιαπομπεύεται – ψιλογελοιοποιείται»,

«διότι ποτέ δεν είδα κανένα τραβεστί να είναι τραβεστί και να μη το αποτιμά σε αγοραίο έρωτα, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει κανείς να φωνάζει για τα δικαιώματά του και γιατί θα πρέπει να υπεραμύνεται κανείς τόσο πολύ μιας τέτοιας στάσης ζωής»,

«Μα όταν επιλέξεις να είσαι τραβεστί, δε διαλέγεις να είσαι για κράξιμο;»,

«...αλλά να τον κράζει εννοείται»,

«γενικότερα, το να προκαλείτε είναι κάτι το οποίο θέλετε να σας συμβαίνει»,

«Όταν εμφανιστεί ένας χειρούργος ντυμένος γυναίκα δε θα σεβαστώ πάρα πολύ και την επιστήμη του»,

«δεν μπορώ να σε βλέπω τραβεστί και να σε πάρω πάρα πολύ σοβαρά»,

«όλο αυτό το πράγμα είναι Απόκριες»,

«σαφώς είναι περιθώριο, δεν είναι περιθώριο οι τραβεστί; γιατί δεν πρέπει να είναι;»

Το πλήρες βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/annitagr/webtv/annitagr-011114 (από το 35' και μετά).

Το παραπάνω παραλήρημα αποτελεί την επιτομή του ρατσιστικού λόγου, αφού θεωρεί ότι οι τρανς άνθρωποι δεν αξίζουν κανένα σεβασμό, είναι περιθώριο και ως εκ τούτου είναι δικαιολογημένο να στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, να κακοποιούνται λεκτικά, ακόμη και σωματικά (χαρακτηριστικές οι αναφορές περί «γιαουρτιών»), απλά και μόνο λόγω της ταυτότητας ή έκφρασης φύλου τους.

Τους αποστερεί από την ανθρώπινη ιδιότητα και δικαιολογεί με απόλυτο τρόπο κάθε λόγο ή πράξη που οδηγεί σε διακρίσεις, στη μισαλλοδοξία και στον αποκλεισμό τους από τον χώρο της εργασίας, αλλά και γενικότερα της κοινωνικής ζωής και καταστρατηγεί κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χρησιμοποιεί παρωχημένες εκφράσεις της δεκαετίας του '70, όπως «τα τραβεστί» που ούτε σχετίζονται με την ταυτότητα και τη ταυτότητα και έκφραση φύλου των τρανς ανθρώπων, το κυριότερο όμως είναι κακοποιητικές και προσβλητικές για τα τρανς άτομα. Ταυτίζει την τρανς ταυτότητα με τη σεξουαλική εργασία, γεγονός που είναι εκτός σύγχρονης πραγματικότητας καθώς φυσικά υπάρχουν τρανς γυναίκες που δεν ασκούν σεξουαλική εργασία καθώς επίσης αγνοεί ότι υπάρχουν και οι τρανς άντρες οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη σεξουαλική εργασία. Θεωρεί ότι ένας τρανς άνθρωπος που κάνει μία οποιαδήποτε εργασία (γιατρός, δάσκαλος, πωλητής), δεν πρέπει να γίνεται σεβαστός, απλά και μόνο λόγω της ταυτότητας ή της έκφρασης φύλου του.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), καλεί τους τρανς ανθρώπους να μη συμμετέχουν σε εκπομπές που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή τους. Παράλληλα εργάζεται για την ενημέρωση της κοινωνίας για τα σοβαρά προβλήματα διακρίσεων, μισαλλοδοξίας και αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι και βρίσκεται απέναντι στο αποκρουστικό πρόσωπο του τρανσφοβικού ρατσιστικού λόγου και βίας, ενώ επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΏΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, Αθήνα, Τ.Κ. 11743

http://www.transgender-association.gr/

Επικοινωνία:

[email protected]

Αννίτα Πάνια: «Είσαστε περιθώριο, δε σας παίρνω στα σοβαρά, σας αξίζει το κράξιμο» Facebook Twitter
Θεϊκό σχόλιο του byronwilliams: "Aυριο θα βγει κι η Χατζηβασιλειου να μας πει πως δεν αντεχει τους ευσυγκινητους και την κλαψα!"
60

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Αγαπητέ κύριε Δημοκίδη Τα άρθρα σας είναι πάντοτε εξαιρετικά. Αυτή τη φορά όμως ξεπεράσατε τον εαυτό σας και δημοσιεύσατε κάτι το οποίο εμένα με άγγιξε πάρα πολύ. Δεν θα σταθώ πάρα πολύ στα λεγόμενα της κυρίας Πάνια. Επί σειρά ετών παρουσιάζει εκπομπές οι οποίες κανένα σεβασμό δεν δείχνουν στον άνθρωπο αλλά και στην έννοια του διαλόγου. Δεν είναι μόνο η κυρία Πάνια που το κάνει αυτό όμως. Από εφημερίδες και δελτία ειδήσεων μέχρι "σοβαρά" talk shows, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θυσιάζεται με περισσή ευκολία. Εμένα με άγγιξε ο καλεσμένος της: Αυτός ο αξιοπρεπέστατος άνθρωπος που αφηγήθηκε τον εικονικό γάμο που αναγκάστηκε να κάνει. Η όλη του αφήγηση ήταν μια κραυγή αγανάκτησης για εμένα. Μια κοινωνία που σπρώχνει στον γκρεμό τους ανθρώπους που θεωρεί ότι δεν της ταιριάζουν, και απαγχονίζει χωρίς δεύτερη σκέψη δικαιώματα ισότητας. Αυτή η κοινωνία βρίσκει βήμα σε εκπομπές σαν της κυρίας Πάνια και τρέφεται από τηλεθεατής όπως είναι οι γονείς μου, και το 90% των γονέων που τα παιδιά τους είναι ομοφυλόφιλα. Φαντάζεστε κύριε Δημοκίδη πόσες μητέρες που παρακολουθούσαν την εκπομπή θα επικρότησαν τα λεγόμενα της κυρίας Πάνια; Εγώ το φαντάζομαι γιατί το έχω δει να συμβαίνει στο σπίτι μου πολλές φορές. Οπότε η κυρία Πάνια αγωνιά μεν για την τιμή του γυναικείου φύλου, και δεν καταλαβαίνει ότι η ίδια προσβάλει μεγαλύτερες αξίες. Το θέμα ίσων δικαιωμάτων στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως είναι τεράστιο. Πολύ φοβάμαι πως για πολλά χρόνια ακόμα γκέι, γυναίκες, αλλοδαποί, και θα υποφέρουν στα χέρια αυτής της κοινωνίας που τα θέλει όλα κομμένα και ραμμένα στα δικά της κοντόφθαλμα μέτρα. Με εκτίμηση, Χάρης
''Η γυναίκα που ανέδειξε και γιόρτασε το 'περιθώριο''' να κάνω μια παρατήρηση, πως ίσως θα ήταν καλύτερα να διατυπωθεί η πρόταση; ''Η γυναίκα που την ανέδειξε το περιθώριο''. Σε όλους αυτούς βασίζεται χρόνια και κάνει εκπομπές και βγάζει χρήματα! Ξεχνάει ποιοι την κάνανε 'κυρία'! Μου θυμίζει τη Μανωλίδου που αφού είχε παρουσιάσει τη στιγμή της αλήθειας, η οποία θεωρώ ότι ήταν από τις πιο εξευτελιστικές εκπομπές που έχουν γίνει, νόμιζε ότι είχε το δικαίωμα να κρίνει αν κάποιο ταλέντο ήταν ποιοτικό ή αν ήταν χαμηλό το επίπεδο των συμμετεχόντων στο παιχνίδι που ήταν κριτής! Πουλάς την ψυχή σου για τα χρήματα, κάνοντας μια εκπομπή που ξεφτίλισε τόσους ανθρώπους και μετά σηκώνεις τη μύτη και μιλάς για ποιότητα και περιθώριο! Όλοι υποκριτές είναι, τουλάχιστον κάποιοι είναι διακριτικοί!
Η γυναίκα αυτή πρέπει να αποτελεί την επιτομή του μηδενικού EQ , απλώς αδυνατεί να έχει την οποιαδήποτε ενσυναίσθηση όσον αφορά τους "άλλους" όποιοι κι αν είναι αυτοί, αυτό σε συνδυασμό με μια καραμπινάτη μεγαλομανία και έναν αμιαναλφαβητισμό παράγει το αποτέλεσμα που όλοι βλέπουμε.
Ειναι απο τις λιγες φορες που μπορω να πω οτι συμφωνω με τα λεγομενα της κυριας Πανια. Εαν εχει δωσει βημα σε τετοια ατομα μεσω της εκπομπης της στο παρελθον τοτε μπορει καποιος να τη κατηγορησει για υποκρισια. Απο εκει και υστερα δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιες κοινωνικες ομαδες πρεπει να ειναι στο απυροβλητο. Ο καθενας κανει τις επιλογες του και κρινεται αναλογα με αυτες απο την κοινωνια. Ας παρουμε το θεμα του ντυσιματος. Αν παω σε μια εταιρια να κανω αιτηση για εργασια και δεν ειμαι ντυμενος συμφωνα με τα προτυπα που υπαρχουν οσο καταλληλος και αν ειμαι για τη δουλεια δεν θα με προτιμησουν γιατι πολυ απλα δεν θα με παρουν σοβαρα.Ή τουλαχιστον στο 90% των περιπτωσεων αυτο θα γινει.Οπως γινεται να αποβληθω απο το εταιρικο περιβαλλον εγω γιατι δεν συμβαδιζω με τη νορμα, το ιδιο μπορει να συμβει και απο το περιβαλλον μιας κοινωνιας.Αν εχει καποιος δικαιωμα να ειναι τρανς?Φυσικα και το εχει γιατι δεν ειναι παρανομο (ουτε θα επρεπε σα καμμια περιπτωση).Ομως θα πρεπει να ειναι ετοιμος να αντιμετωπισει τις συνεπειες της αποφασης του. Αντιστοιχα οποιοσδηποτε μπορει να κρινει την κυρια Πανια για τα λεγομενα της ή καποιον που σχολιαζει εδω για τα γραφομενα του.Εγω παντως δεν θα κατηγορησω τους αναγνωστες του LIFO για κοινωνικο ρατσισμο ή αποκλεισμο μετα την αναμενομενη καταψηφηση του σχολιου μου.
λες: "Απο εκει και υστερα δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιες κοινωνικες ομαδες πρεπει να ειναι στο απυροβλητο"μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως ΟΛΕΣ οι κοινωνικες ομαδες θα επρεπε να ειναι στο απυροβλητο και ολοι να σεβονται ολους
Eντυπωσιαζομαι πραγματι με αυτη σου την αποψη η οποια για εμενα περικλειει πολλα περισσοτερα απο αυτο που αναφερεις . Ποιος λεει οτι ολες οι κοινωνικες ομαδες πρεπει να ειναι στο απυροβλητο? Ποιος το ισχυριζεται αυτο και για ποιο λογο? Εγω για παραδειγμα μπορω να σου πω οτι δεν γουσταρω τους δικηγορους που τα περνουν τους γιατρους που τα περνουν και ολους τους πολιτικους που τους θεωρω παρασιτα... Γιατι να τους σεβαστω? Γιατι να κρατησω οσους ψηφισαν Χρυση Αυγη στο απυροβλητο και στη τελικη γιατι να μην μου επιτραπει να μην δεχτω σαν φυσιολογικο για εμενα και μονο για εμενα τις διαταραχες φυλου και τα ατομα που ντυνονται γυναικες ενω εχουν πεος και αντρες ενω δεν εχουν πεος ..Θα καψω εγκεφαλο στο τελος .. .. Ποιος με υποχρεωνει να το σεβαστω αυτο και ποιος θελει να με υποχρεωσει να το κανω ενω δεν υφισταται κανεις νομικος κανονας και ακομα και η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα ... Η συνειδηση μου με υποχρεωνει να το κανω αυτο χωρις να ανηκω σε καποια κοινοτητα , η συνειδηση που λεει οτι ολοι ειμαστε ανθρωποι ακομα και αν φοραμε διχτυωτα και μασκαρα ενω στη τουαλετα προσεχουμε να μη πιτσιλισουμε εξω ....Τι θελουμε δηλαδη , μεσω του λομπυ της LGBT να υποχρεωσουμε την κοινωνια σαν οντοτητα να σεβαστει τα δικαιωματα των μελων της μεσω νομων και ατυπης πιεσης ? Δηλαδη εγω που σεβομαι τον ανθρωπο για οτι και να ειναι και δεν πιστευω στον κομμιουνοταρισμο και στα γκετο μες στη κοινωνια που ανηκω? Στους ομοφοβικους? Στους ρατσιστες? Στους φασιστες?Τετοια αφελεια μονο στο σχολειο που μας μαθαινουν πως πρεπει να ειναι τα πραγματα αλλα ποτε δεν μας μαθαινουν πως ειναι στα αληθεια. Οταν μια κοινοτητα οργανωνεται για να διεκδικησει τα δικαιωματα της μεσα στην κοινωνια μια αλλη κοινοτητα αργα η γρηγορα θα οργανωθει για να μην της τα δωσει τι περιμενατε δηλαδη και ειδικα απο αυτο το ατομο οτι θα πει κατι αλλο οτι θα ειναι πολιτικα ορθη οπως ειναι η μοδα τωρα? Η κοινωνια αποτελειται απο ολους εμας και κανεις μας δεν ειναι στο απυροβλητο ακομα και αν ειναι οργανωμενος στην LGBT στην κοινοτητα των διεμφυλικων η στην κοινοτητα αυτων που πιστευουν στα ουφο .Φτανει πια με το λομπινγκ και τη πολιτικιη ορθοτητα σε λιγο θα συμφωνειτε τοσο πολυ που θα βαρεθειτε να ριχνετε λαικ. Αναγνωριζω με σεβασμο την προσπαθεια που κανει η λιφο για τα ατομα που ανηκουν σε μειονοτητες φυλου εθνικοτητας η οποιοδηποτε αλλου ειδους αλλα θα πρεπει να πω οτι μερικες φορες το παρακανετε ... Οι αντιπαλοι της LGBT στο εξωτερικο και ιδιαιτερα εδω στη Γαλλια λενε στον κοσμο οτι αυτη η κοινοτητα δεν θελει μονο να αγωνιστει για τα δικαιωματα των gay
@marianthiD & @emmsha δηλαδη σας φαινεται τοσο παραξενο αυτο που λεω; οτι κανεις δεν θα επρεπε να ασκει λεκτικη βια σε κανεναν; και πως μεσα απο τον διαλογο και τους θεσμους πρεπει να λυνονται τα κοινωνικα προβληματα;ο σεβασμος ουτε εμπνεεται ουτε απαιτειται, ο σεβασμος στον ανθρωπο ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ που προστατευεται θεσμικαlgbt κινημα οφειλει να υπαρχει ακομα και σημερα, ενας δυτικος δεν μπορει ευκολα να καταλαβει γιατι αλλα ας σκεφτει πως στην Αφρικη και στην Ασια ανθρωποι εκτελουνται για τον σεξουαλικο τους προσανατολισμο ενω τα εγκληματα μισους ειναι πραγματικοτητα ακομα κ στη Σκανδιναβια
τι λες ρε φιλε σοβαρα? εσυ οταν πας για συνεντευξη σε εταιρια τρως ξυλο και βρισιμο στο δρομο? ή μηπως σου επιτιθενται συνεχως και απο διαφορα δημοσια βηματα συντηριτικα κομματια τις κοινωνιας, απο δημοσιογραφοι μεχρι παπαδες και πολιτικοι επειδη δεν φορας γραβατα? για να σοβαρευτουμε λιγο..
Δεν είναι τοσο απλό όσο σου φαίνεται. Προφανώς πιστευεις ότι το να ειναι καποιος τρανς ειναι μια επιλογη, οπως το να ακουει ας πουμε χεβι μεταλ. Το ιδιο φανταζομαι θα λεγες και για τους γκέι....επιλογη τους ειναι, η κοινωνια το βλεπει ασχημα, ε ας μην ειναι ετσι ας αλλαξουν....(εδω κολλαει και το χιλιο-ειπωμένο: "δε με ενδιαφερει τι κανουν στο κρεβατι τους....." λες και ενας ανθρωπος ειναι στρειτ ή γκέι μονο στο κρεβατι του, και δεν εχει παραμετρους σε δουλεια, οικογενεια, δημοσιους φορεις κλπ).Το παραδειγμα με την εταιρια που αναφερεις ειναι σωστο και αφορα τους παντες, ομως ειναι στην ουσια ασχετο. Εδω μιλαμε για την υποσταση καποιων ανθρωπων, και οχι για ενδυματολογικες επιλογες. Φυσικα η λυση δεν ειναι το περιθωριο που εσυ και η Πανια προτεινετε...δεν ειμαστε η μονη χωρα στον πλανητη....μαζι με τις αλλες σεξουαλικες μειονοτητες , προωθειται και η ισοτητα και προστασια των τρανς ατομων, οσο αυτο ειναι δυνατο (ειναι οντως το πιο δυσκολο κομματι).Τα σοβαρα κρατη και οι σοβαρες κοινωνιες, δινουν ισα δικαιωματα και προστατευουν ολους τους πολιτες, ωστε να μπορεσουν να αναπτυχθουν και να συμβαλουν στον εαυτο τους και την κοινωνια.Με το σκεπτικο το δικο σου, ισως οι γυναικες θα πρεπε να εχουν υποδεεστερη θεση, αφου ετσι ηταν για χρονια η κοινωνια, ισως οι αριστεροι να ειναι για το περιθωριο, ισως οι επαρχιωτες να μην ειναι το ιδιο αξιοι με τους Αθηναιους, ισως οι καλλιτεχνες δε θα πρεπε να υπαρχουν , αφου αυτες δεν ειναι "σοβαρες" δουλειες, οι αναπηροι καλα θα κανοιυν να μεινουν σπιτια τους αφου ετσι ειναι οι ελληνικες πόλεις και παει λεγοντας...Σαφως η Ελλαδα αρνειται ακομα να αντιμετωπισει ευθεως ενα τετιοιο ζητημα, ειναι τελευταια σε ολα, σ αυτο δε θα ηταν?Επισης νομιζω ότι καποιοες φορες ο απαξιωτικος λογος, που αποδεδειγμενα οδηγει σε διακρισεις και κινδυνο ζωης κοινωνικων ομαδων, πρεπει να ειναι αξιόποινος ή τουλάχιστον τιμωρήσιμος. Σε οποιαδηπιτε χωρα της δυτικης Ευρωπης η παροσυσιαστρια αυτη θα ειχε τουλαχιστον κάποιες κυρώσεις.
Φιλε εισαι ο μονος που απαντησες επι της ουσιας σε οτι εγραψα,ακομα και αν πολλες απο τις υποθεσεις που εκανες για τις αποψεις που πιθανολογεις οτι εχω ειναι τελειως λαθος.Ευχαριστω για το σχολιο και την προωθηση του διαλογου.Ναι εχεις δικιο ειδικα και μονο για τους τρανς πιστευω οτι ειναι θεμα επιλογης και οχι φυσης, εκτος αν υπαρχει καποια γεννητικη ανωμαλια(ειλικρινα δε πιστευω οτι το συνολο των τρανς πασχει απο κατι τετοιο, αν κανω λαθος ζητω συγνωμη)Τελος να ξεκαθαρισω οτι δεν συμφωνω ουτε αποδεχομαι καμμια πραξη βιας(ιδιως σωματικης) προς τον συνανθρωπο, σε περιπτωση που δεν ειναι ξεκαθαρο σε οσα εγραψα παραπανω.Αυτο που εννοω ειναι οτι οπως ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει οποιαδηποτε παρεμβαση στο σωμα του, ετσι οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα να διαλεγει τα ατομα του κοινωνικου του κυκλου με τα δικα του κριτηρια ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτα.
Τσακ Μακηαπο οσο λιγο ξερω, τα τρανς ατομα αντιμετωπιζουν μεγαλο προβλημα μεχρι να "αποκατασταθουν". Ειναι ενα υπαρκτο και σοβαρο προβλημα, ισως για λιγα ατομα σε σχεση με το συνολο της κοινωνιας, ομως σαφως πρεπει να αντιμετωπιστουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Δεν ξυπνανε μια μερα και αποφασιζουν να θεσουν ολη την κοινωνια απενατι τους και να δυσκολεψουν τη ζωη τους.Σαφως ο καθενας μας ειναι ελευθερος να διαλεγει τις παρεες του. Οι μειονοτητες δε ζητανε να τους αποδεχτουμε απαραιτητα. Ζητανε ανοχη, προστασια και ισοτητα δικαιωματων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...
Το μονο που αναγνωριζω στην Πανια ειναι οτι τουλαχιστον εκανε τα σχολια της με μορφη αποριας κι εδωσε την ευκαιρια στην αλλη πλευρα να απαντησει. Κατα τ'αλλα, οι στερεοτυπες αποψεις της βγαζουν μια κακια, μια μιζερια, σα να εχει προσωπικα απωθημενα, σα να τα κραταγε μεσα της καιρο, σα να ανακουφιζεται που μιλαει ετσι δημοσια, σαν καποτε καποια τρανς να της επιτεθηκε ή καποιος πρωην ή νυν της να πηγε με τρανς και να την τρωει απο τοτε.
Η απάντηση αυτή είναι πολύ παλιά, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει: ἐλευθέρως δὲ τά τε πρὸς τὸ κοινὸν πολιτεύομεν καὶ ἐς τὴν πρὸς ἀλλήλους τῶν καθ' ἡμέραν ἐπιτηδευμάτων ὑποψίαν, οὐ δι' ὀργῆς τὸν πέλας, εἰ καθ' ἡδονήν τι δρᾷ, ἔχοντες, οὐδὲ ἀζημίους μέν, λυπηρὰς δὲ τῇ ὄψει ἀχθηδόνας προστιθέμενοι. ΜΤΦ: Ζούμε ελεύθερα, και ως πολίτες στον δημόσιο βίο και ως άτομα στον ιδιωτικό, στις επιδιώξεις μας της καθημερινής ζωής, κατά τις οποίες δεν κοιτάμε ο ένας στον άλλον με καχυποψία, δεν θυμώνουμε με τον γείτονά μας, όταν κάνει σύμφωνα με την ευχαρίστησή του, ούτε παίρνουμε μια φυσιογνωμία σκυθρωπή, η οποία μπορεί να μην βλάπτει τον άλλο, πάντως όμως είναι δυσάρεστη. (Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος)
.......το ξέρω εκ των προτέρων πως δε θα δημοσιευτεί το σχόλιο, γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της ιστοσελίδας.===ΑΠΑΝΤ. ΑΡΗ: Είχατε δίκιο: το σχόλιό σας δε δημοσιεύεται. Η γραμμή της ιστοσελίδας είναι να μη δημοσιεύονται προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια, και είμαστε μια χαρά με αυτή την απόφασή μας :)
Αποψη μου ειναι πως θα'πρεπε να δημοσιευονται Ολα τα σχολια, εκτος αν ειναι "μηνυσιμα". Αν περιεχουν υβρεις δηλαδη. Αν υπαρχει η πιθανοτητα εστω, να προκαλεσουν παρεμβαση νομου.Κατα τα αλλα, και τα αστοχα, ρατσιστικα και προσβλητικα σχολια, βρισκουν εδω μεσα τη θεση που τους αρμοζει(απο την αντιδραση των αναγνωστων)[ΑΠΑΝΤ. ΑΡΗ: Αν κατηγορώ τον Άλφα που δίνει βήμα σε μια γυναίκα που κάνει ρατσιστική επίθεση, ΔΕΝ γίνεται να δώσω κι εγώ βήμα με τη σειρά μου σε σχολιαστή που κάνει το ίδιο και με χειρότερες εκφράσεις. Δεν θα κάτσω να σκεφτώ αν είναι μηνύσιμο ή όχι.]
θυμαμαι τη μανα μου να βλεπει την εκπομπη της καθε σκ με μανια, και μεσα μου τη λυπομουν..παντα θεωρουσα τις εκπομπες της Πανιας, αηδιαστικες που το μονο που εκαναν εινα να δημιουργουν ενα συγχρονο τσιρκο 'περιεργων ανθρωπων' οπως ηταν παλια η γυναικα μετα μουσια, ο ανθρωπος φιδι κτλπ..και η Πανια, το χοντρο αφεντικο του τσιρκου με το μεγαλο ημιψυλο καπελο κ το φαρδυ μουστακι...οποτε προσωπικα δε μου κανουν εντυπωση τα λογια της...
Αίσχος. Δεν μπαίνω στην διαδικασία, καν, να δω το βίντεο.…Μ' αρέσει που πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν ένας transgender νέος και η οικογένειά του. Το «αστείο» είναι ότι μού είχε φανεί σχετικά συμπαθής η στάση της παρουσιάστριας (με κάποια σημαντικά προβλήματα που βγάζει η άγνοια μεν, αλλά εν πάσει περιπτώση δεν διαφαινόταν καμία κακή πρόθεση).
Το αστειο ειναι οτι συχνα-πυκνα ακουω ανθρωπους να θεωρουν οτι ουτε λιγο ουτε πολυ, επιτελει και κοινωνικο εργο! Τετοιος λαος ειμαστε, τετοια τηλεοραση εχουμε!Υ.Γ Αρνηθηκα και εγω να δω το βιντεο...