«Ναι» στη μαριχουάνα σε Ουάσιγκτον και Όρεγκον

«Ναι» στη μαριχουάνα σε Ουάσιγκτον και Όρεγκον Facebook Twitter
11

Οι ψηφοφόροι στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον, έδωσαν με την ψήφο τους το «πράσινο φως» στις πολιτείες τους για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, σύμφωνα με μια προβολή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο CNN.

Στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν παράλληλα με τις ενδιάμεσες εκλογές οι πολίτες του Όρεγκον αποφάσισαν ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθεί η προσωπική κατοχή, η παρασκευή και η πώληση μαριχουάνας για άτομα 21 ετών και άνω.

Στην Ουάσιγκτον ο νόμος θα επιτρέψει σε άτομα άνω των 21 ετών να κατέχουν μέχρι και δύο ουγγιές του μαριχουάνας για προσωπική χρήση και να μεγαλώνουν ως έξι φυτά κάνναβης στο σπίτι τους. Επίσης, επιτρέπει στους ανθρώπους να «προσφέρουν» μέχρι μία ουγγιά μαριχουάνας σε άλλο πρόσωπο, αλλά όχι να την πουλήσουν.

Οι ακτιβιστές υπέρ της μαριχουάνας είχαν προαναγγείλει τεράστιες νίκες στο δημοψήφισμα.

Δεν ήταν παντού θετικά τα νέα πάντως για τους πολίτε ςπου θέλουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας αφού η πρόταση απορρίφθηκε στην σύμφωνα πάντα με το CNN.

Επειδή το μέτρο θα άλλαζε το σύνταγμα της Φλόριντα, για να περάσει η πρόταση έπρεπε να λάβει αυξημένη πλειοψηφία 60%. Όμως  το 57% των ψηφοφόρων ψήφισαν ναι, σε σύγκριση με 43% που ψήφισαν όχι.

Αποτελέσματα αναμένονται και από ανάλογο δημοψήφισμα στην Αλάσκα.

Οι ψηφοφόροι σε Κολοράντο, Βόρεια Ντακότα και Τενεσί ερωτήθηκαν επίσης αν συμφωνούν με τον περιορισμό του δικαιώματος της άμβλωσης, ενώ στο Κολοράντο και το Ορεγκον δόθηκε η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ζητήσουν την υποχρεωτική αναγραφή της περιεκτικότητας γενετικά τροποποιημένων ουσιών στα τρόφιμα.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ρε σεις ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ? Οκ για την εγκληματικότητα το καταλαβαίνω.. άλλα μου ξεφεύγει το γεγονός ότι το αλκοόλ είναι νόμιμο και το χόρτο όχι.. Αφού τα έχουν κάνει πού τα έχουν κάνει σκατά , το χόρτο μας πείραξε? Τουλάχιστον λιγότεροι είναι οι θάνατοι που προέρχονται από το αλκοόλ ετησίως παρά από το χόρτο .. :/ Αν βάλουν μέτρα για τον τρόπο κατανάλωσης του , τότε όλα θα είναι κομπλέ !
αγαπητε,δεν καταλαβαινω ακριβως αν εννοεις οτι πεθαινουν περισσοτεροι απο αλκοολ ή απο χορτο, ό,τι και να εννοείς πάντως δεν μπορει να ισχύει καθώς απο το χορτο δεν πέθανε ποτέ και κανένας στην καταγεγραμμένη ιστορία της ανθρωπότητας.για το αλκοόλ,με ενα προχειρο google search βρηκα 2.5 εκατομμύρια θανατους παγκοσμίως το χρόνο.
Αγαπητέ, με ένα πρόχειρο google search εγώ βρήκα 30.000 θανάτους το χρόνο απ το χόρτο. Πρώτος τίτλος από εφημερίδα. Δεν διάβασα αναλυτικά ούτε μπήκα στο site (dailymail).Πες μου κάτι που η κατάχρησή του δεν σκοτώνει. Ο θάνατος δεν είναι αναγκαίο να είναι ακαριαίος. Κοίτα τις παρενέργειες από την κατανάλωση που οδηγούνε στο θάνατο. Δε μιλάω μόνο για το χόρτο. Καμία κατάχρηση δεν είναι καλή.Μη πας να μας το βγάλεις και αθώο όμως ή ευεργετικό. Μη πας να συγκρίνεις τα ποτά με το χόρτο. Καμία σχέση.Εδώ κοιτάμε να μειώσουμε σαν χώρα το κάπνισμα και να μην ανοίξουμε άλλες πληγές.Αν γίνει στην Ελλάδα πιστεύεις θα είναι ελεγχόμενο όσο στην Αμερική ή στην Ολλανδία? Εδώ και 9χρονο να στείλεις να αγοράσει τσιγάρα ή ουίσκι θα του το δώσουν. Πείτε με και οπισθοδρομικό. Δεν μας έχω εμπιστοσύνη όμως. Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι θα ήταν καλύτερα. Δεν γίνεται τίποτα όμως
οκ.. και παλι.. 2,5 εκατ. το χρονο με 30.000 το χρονο ειναι τεραααααααστια διαφορα! καμια καταχρηση δεν ειναι καλη johnnyΡ αλλα σιγουρα αυτο το ''τσιγαρο'' ειναι πολυ καλυτερο απο τα πακετα που παιρνουμε απο το περιπτερο! αλλα ναι συμφωνω οτι η ελλαδα δεν θα ειναι ετοιμη για πολλααααααα χρονια ακομα για μια τετοια νομιμοποιηση.. δεν ξερουμε να διαχειριζομαστε κανενος ειδους ελευθερια που μας διδεται! π@@τανα ολα κατευθειαν!
χχαχαχαχαχαχα δε νομιζω.. οι αμερικανοι ειναι ''ουγκανα'' στα θεματα πολιτικης ουτως ή αλλως! οπως και στα θρησκειας! και πολλα αλλα.. κατι τετοιο απλα θα ''ηρεμουσε'' λιγο την εγκληματικοτητα τους.