Βενιζέλος: Υπάρχει διαφθορά και στην εξουσία

Βενιζέλος: Υπάρχει διαφθορά και στην εξουσία Facebook Twitter
8

«Υπάρχει διαφθορά, οργανωμένη και μεγάλη, μακρά και διάχυτη που εδρεύει στην εξουσία, τη δημόσια διοίκηση και το Δημόσιο, αλλά και διαφθορά που εδρεύει στον ιδιωτικό τομέα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή  αγιασμού των νέων γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, στην οδό Ζαλοκώστα.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επίσης μεγάλη παρεξήγηση την εντύπωση των Ελλήνων ότι η χώρα τους είναι αυτή με τη μεγαλύτερη διαφθορά λέγοντας:  «Υπάρχουν χώρες που διαχειρίζονται τεράστιες οικονομικές προκλήσεις και που είναι βαθιά βυθισμένες στη διαφθορά. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι παράπλευροι θεσμοί της, πολύ συχνά αναδεικνύουν τεράστιες υποθέσεις διαφθοράς».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει βούληση να πατάξει τη διαφθορά γιατί αυτό αποτελεί αίτημα της κοινωνίας. «Η κοινωνία ζητάει την αλήθεια, αν και συχνά γοητεύεται από το ψέμα και ψηφίζει το ψέμα» τόνισε.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
"""Υπάρχει διαφθορά, οργανωμένη και μεγάλη, μακρά και διάχυτη που εδρεύει στην εξουσία, τη δημόσια διοίκηση και το Δημόσιο .......η κυβέρνηση έχει βούληση να πατάξει τη διαφθορά γιατί αυτό αποτελεί αίτημα της κοινωνίας."""Υπαρχουν καποιες φορες που δεν χρειαζεται να προσθεσει καποιος κατι.Οπως αυτη.Ο κ.Βενιζελος τα ειπε ολα μονος του.Ητοι :Αποδεχθηκε την "οργανωμενη,μακρα και διαχυτη διαφθορα στην εξουσια και στο Δημοσιο".Πολυ ωραια.Ο ΙΔΙΟΣ ,ομως,την τελευταια εικοσαετια εχει διατελεσει υπουργος σε 9 (ΕΝΝΕΑ)διαφορετικα υπουργεια και αντιπροεδρος της κυβερνησης δις.Το τι επραξε ,η μαλλον τι δεν επραξε,για το θεμα της διαφθορας στην εξουσια και στο Δημοσιο,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, ειναι πασιφανες.Η κυβερνηση αυτη "..εχει την βουληση να παταξει την διαφθορα",μας λεει ο κ.Βενιζελος.Αρα ,κατα λογικη ακολουθια,ολες οι προηγουμενες κυβερνησεις,στις οποιες μετειχε ως υπουργος ο κ.Βενιζελος,ΔΕΝ ειχαν την βουληση αυτη,αφου δεν επραξαν το παραμικρο.Και ,το πιο καταπληκτικο,"...γιατι αυτο αποτελει αιτημα της κοινωνιας".Οχι διοτι αυτο ειναι το καθηκον,η υποχρεωση και η δουλεια της κυβερνησης,αλλα διοτι ειναι...αιτημα της κοινωνιας!!! Η οποια "κοινωνια",ειρησθω εν παροδω,εχει και καποια αλλα αιτηματα,τα οποια αφορουν θεματα "ζωης η θανατου",επιβιωσης,για το οποια ο κ.Βενιζελος και οι "συν αυτω"δεν εχουν ακουσει τιποτα !Δεν νομιζω να "εχωμεν χρειαν ετερων μαρτυρων".Ο ιδιος ο κ.Βενιζελος φτανει.Και περισσευει.
Έχω ειλικρινή απορία: όταν τα λέει αυτά, έχει κοιταχτεί ποτέ του στον καθρέφτη;Πάντως τον θαυμάζω. Είναι χάρισμα να μιλάς τόσο πολύ, τόσο συχνά και να μη λες ποτέ τίποτα με ουσία.
είναι η δουλειά τέτοια. όπως είχε πει κι ο Κάρλιν κάποτε:"Οι πολιτικοί διαλέγουν τους όρους που χρησιμοποιούν με μεγάλη προσοχή γιατί πρέπει να σιγουρευτούν πως δεν θα πουν τίποτα"https://www.youtube.com/watch?v=hU05O3lpu-U