Πάτρα: Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ «έριξε» τα κάγκελα στην παρέλαση

Πάτρα: Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ «έριξε» τα κάγκελα στην παρέλαση Facebook Twitter
6

Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ πήρε την πρωτοβουλία και έριξε τα κάγκελα που είχαν στηθεί στην παρέλαση στην Πάτρα, τα οποία κρατούσαν σε απόσταση τους γονείς από την εξέδρα των επισήμων αλλά και από τους μαθητές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Ιωάννης Σεϊντής λέει στον Ελεύθερο Τύπο ότι η ενέργεια του έτυχε θετικής υποδοχής στην αχαϊκή πρωτεύουσα ενώ το υπουργέιο ή το Αρχηγείο δεν έχουν αντιδράσει προς το παρόν.

«Το επεξεργαζόμουν μέρες στο μυαλό μου. Δεν μπορούσα να βλέπω παιδιά και γονείς πίσω από κάγκελα. Δεν θα μου άρεσε να ακούσω την επόμενη ημέρα για σιδηρόφρακτη παρέλαση, ότι καλύτερα να είναι να σταματήσουν οι παρελάσεις και άλλα τέτοια. Αποφάσισα να ρισκάρω αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες της απόφασής μου», λέει ο ταξίαρχος Σεϊντής στον Ελεύθερο Τύπο.

«Είχα πάρει την απόφασή μου. Τους είπα ότι εγώ είμαι μπροστά, μη φοβούνται, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ότι κι αν συμβεί. Ο αξιωματικός πρέπει να διαβλέπει, να εκτιμά, να προβλέπει και να ρισκάρει με ασφάλεια. Ήμουν έτοιμος για όλα, ακόμη και να παραιτηθώ αν κάτι πήγαινε στραβά. Θα είχα κάνει λάθος. Θα είχα πάρει λάθος απόφαση. Την ίδια απόφαση όμως θα έπαιρνα όσες φορές κι αν έπρεπε να επιλέξω ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τώρα ξέρω το θετικό αποτέλεσμά της», δηλώνει εμφατικά ο ταξίαρχος.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι υψηλόβαθμοι που να κρίνουν με προσωπική ευθύνη και όχι να φέρονται σαν πιόνια, άβουλοι. Θα έφτανε η μέρα που θα τελείωνε το θέατρο του παραλόγου, επειδή "αυτές τις εντολές μας έδωσαν".