13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα δικαστούν για το βασανισμό του Ιλία Καρέλι

13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα δικαστούν για το βασανισμό του Ιλία Καρέλι Facebook Twitter
6

Για βασανιστήρια παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι ενώ για υπόθαλψη εγκληματία θα δικαστή και ο πρώην διευθυντής της φυλακής.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα που δημοσίευσε, παραπέμπει τους συγκεκριμένους δεσμοφύλακες να δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.

Παράλληλα απαλλάσσει από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους».

Το Συμβούλιο απέρριψε και τα αιτήματα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρέλι μετήχθη στις φυλακές Νιγρίτας μετά τον θανάσιμο τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του μετά από βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για να τον τιμωρήσουν για το θάνατο του συναδέλφου τους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ακόμη και αν πρόκειται για ένα στυγερό δολοφόνο,ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να ανέχεται να διαπράττονται εγκληματικές πράξεις από όργανα της τάξης.Ορθή η απόφαση.
Μπράβο συγχαρητήρια! Κορυφαία σκέψη έκανες!Εγώ λέω καλύτερα να μπούμε όλοι φυλακή και να βγούν οι δέσμιοι έξω. Έτσι απλά για να καταλάβουμε τι βιώνουν.