Μπλάτερ και Πλατινί καταδικάζουν τα έκτροπα του Σερβία-Αλβανία

Μπλάτερ και Πλατινί καταδικάζουν τα έκτροπα του Σερβία-Αλβανία Facebook Twitter
5

Θέση για τα όσο συνέβησαν στον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα, πήρε μέσω του twitter, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) Σεπ Μπλάτερ. Συγκεκριμένα ο ελβετός αξιωματούχος έγραψε: «Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται για πολιτικά μηνύματα. Καταδικάζω ότι έγινε χθες το βράδυ στο Βελιγράδι».

Ο υπεύθυνος Τύπου της UEFA, Πέδρο Πίντο, εκ μέρους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί, έγραψε: «Ο πρόεδρος Μισέλ είναι βαθύτατα θλιμμένος από τα γεγονότα στο Βελιγράδι χθες το βράδυ. Το ποδόσφαιρο υποτίθεται ότι πρέπει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, το παιχνίδι δεν πρέπει να αναμειγνύεται με καμία είδους πολιτική. Οι σκηνές στο Βελιγράδι χθες το βράδυ ήταν ασυγχώρητες».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα που είχε ρίξει λάδι στη φωτιά: «Περήφανοι για τους ερυθρόμαυρους, που κέρδισαν το παιχνίδι όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο. Λύπη για τους γείτονες που ξεφτιλίστηκαν διεθνώς με την εμφάνισή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο αλβανός πρωθυπουργός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών  Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε για τα δραματικά επεισόδια του χθεσινού διεθνή αγώνα Σερβίας-Αλβανίας στο Βελιγράδι και δήλωσε:

«Τα αθλητικά γεγονότα πρέπει να είναι γεγονότα φιλίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών και των εθνών. Όποιος αντιστρέφει τη λειτουργία των αθλητικών γεγονότων, σφάλλει. Στα Βαλκάνια έχουμε πολύ δυσάρεστες ιστορικές εμπειρίες και είμαι βέβαιος ότι οι κυβερνήσεις και των δύο γειτονικών και φίλων χωρών, της Αλβανίας και της Σερβίας, όχι απλώς θα αποδοκιμάσουν τα γεγονότα αυτά, αλλά θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία, προκειμένου, με δηλώσεις και με πράξεις, να δώσουν ισχυρή την αίσθηση της περιφερειακής σταθερότητας, του σεβασμού των υφισταμένων συνόρων και της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών της περιοχής».

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ

Διεθνή / Ο Χέγκσεθ ήθελε την ιστορική υδρόγειο του Αϊζενχάουερ στο γραφείο του – Οι συνεργάτες του την έσπασαν

Η ανεκτίμητης ιστορικής αξίας υδρόγειος χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον Αϊζενχάουερ στον σχεδιασμό της απόβασης στη Νορμανδία το 1944
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΥΜΟΣΗΝΗ

Διεθνή / Ιράν: Απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υποδομές τεχνητής νοημοσύνης στον Κόλπο

Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μια νέα επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ θα οδηγήσει σε γενικευμένη σύγκρουση – Στους πιθανούς στόχους υποθαλάσσια καλώδια και κέντρα δεδομένων σε έως επτά χώρες
THE LIFO TEAM
ΤΣΑΡΛΙ ΝΤ ΑΜΕΛΙΟ ΓΟΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Διεθνή / Τσάρλι Ντ’Αμέλιο: Η σταρ του TikTok απαντά πρώτη φορά στις φήμες ότι οι γονείς της καταχράστηκαν χρήματά της

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί όταν δημοσίευμα υποστήριξε ότι η Ντ'Αμέλιο είχε ανακαλύψει μεταφορές εκατομμυρίων δολαρίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / «Είναι όπλο η μάσκα;»: Με μαυρισμένα μάτια οι διαδηλωτές στη Γαλλία απολογούνται για τα επεισόδια

Οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη ημέρα, αφορώντας κυρίως συμμετέχοντες που συνελήφθησαν πριν από τις διαδηλώσεις, κυρίως για οπλοφορία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εχετε ασφαλως και οι δυο δικιο.Τους δικους μας τους ξερουμε,δυστυχως,πολυ καλα.Αλλα και ο Εντι Ραμα ειναι ενας "αναξιος λογου"ανθρωπος.Ενα "πολιτικο τιποτα"που εγινε πρωτα δημαρχος και μετα πρωθυπουργος χωρις γνωσεις,χωρις ικανοτητες,και χωρις να εχει το παραμικρο πολιτικο προσον.Ως γνωστον,ομως,"Εδω ειναι Βαλκανια".Τρομαρα μας......
@AlalΜην ανησυχείς, εμάς μας έκριναν όλους ανεξαιρέτως από τις πράξεις δύο κομμάτων για 40 χρόνια. Είμαστε όλοι τεμπέληδες,καλοπερασάκηδες,πλούσιοι (με τουλάχιστον 10 ακίνητα) και καταθέσεις στην Ελβετία.