Ενοχλημένος από τη φήμη που διέρρευσε πριν από μέρεςότι αυτοκτόνησε  εμφανίστηκε ο Κώστας Τσάκωνας σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ωστόσο, δε δίστασε να παραδεχτεί πως έχει σκεφτεί στο παρελθόν να δώσει τέλος στη ζωή του αλλά δεν το έκανε για τα αδέρφια του που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

"Η αυτοκτονία ήταν μια κακόγουστη φάρσα. Αν είχα σκοπό να διαπράξω μια τέτοια πράξη, θα πήγαινα να αυτοπυρποληθώ έξω από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το χάλι που έχει βρει αυτή τη χώρα. Μερικές φορές πέρασε από το μυαλό μου. Δεν το έχω κάνει γιατί έχω δυο ανάπηρα αδέρφια που συντηρώ. Αν φύγω από τη ζωή, δεν ξέρω τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά", είπε στο περιοδικό "Εγώ Weekly".

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στο ατύχημα που υπέστη πριν από ένα διάστημα και στη συνέχεια τα οικονομικά προβλήματα που επακολούθησαν.

 

"Ξερίζωναν ένα δέντρο κι ενώ οδηγούσα το μηχανάκι μου έπεσε στο κεφάλι. Δεν μπορούσα να δουλέψω στο θέατρο. Είχα απώλεια πρόσφατης μνήμης και δεν μπορούσα να θυμηθώ. Ήταν πλήγμα και οικονομικά και συναισθηματικά και ψυχολογικά", εξήγησε και συνέχισε "το 2011 έκοψαν και το προνιακό επίδομα που έπαιρναν τα αδέρφια μου.

Έφτασα σε απόγνωση. Αυτό το επίδομα βοηθούσε. Πληρώνω από την τσέπη μου μέρα παρά μέρα κοινωνικό λειτουργό να τους βοηθήσει. Έχω γυναίκα στη οποία δίνω 750 ευρώ την ημέρα και παίρνω 1.118 ευρώ σύνταξη και κάθε μήνα μου την πετσοκόβουν . Έχω κατασκευάσει μια λατέρνα και ήμουν έτοιμος να βγω στους δρόμους ζητώντας χρήματα από τους περαστικούς".

Ο Κώστας Τσάκωνας φάνηκε απαισιόδοξος για το μάλλον αφού πιστεύει ότι θα έρθουν χειρότερες μέρες. "Όταν βλέπεις ότι μέσα σε δύο χρόνια δηλώθηκαν τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες και ανθρώπους που ψάχνουν για φαγητό στους δρόμους, στεναχωριέσαι και απελπίζεσαι", κατέληξε.