ΑΘΗΝΑ

O Λουκάνικος "ζει" στη Μαδρίτη

O Λουκάνικος "ζει" στη Μαδρίτη Facebook Twitter
12

Μπορεί η είδηση του θανάτου του Λουκάνικου, του σκύλου που συνόδευε πορείες και εκδηλώσεις στο Σύνταγμα, να βύθισε στη θλίψη όσους τον γνώριζαν, ωστόσο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας η μνήμη του είναι ζωντανή, σε μια μπυραρία, αφιερωμένη στον σκύλο-σύμβολο.

O Λουκάνικος "ζει" στη Μαδρίτη Facebook Twitter

Το στέκι πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, δημιουργήθηκε από Ισπανούς φαν το 2012 και βρίσκεται κοντά σε γνωστό υπό κατάληψη χώρο της πόλης. Μέσα όλα θυμίζουν τον Λουκάνικο, αφού το μαγαζί είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες του σκύλου από τις πορείες και την αγωνιστική του δράση.

12

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
...αυτοί που κερδοφορούν από το κατα φαντασία σκυλί σύμβολο της κατα φαντασίας ελληνικής επανάστασης με το όνομα "Λουκάνικος"... ΅Ενδιαφέρθηκαν να συνεισφέρουν για την ι) Σίτηση - Στέγαση - Στείρωση - Αποπαρασίτωση - Εμβολιασμό του ζώουιι) την παροχή ιατρικής βοήθειας από την επιβάρυνση της υγείας του από τα χημικά στα οποία και οφείλεται ο θανατός του;...και για τους άλλους Λουκάνικους που κυκλοφορούν στο Σύνταγμα; Φαντάζομαι σαν ευαίσθητοι που είναι θα βοηθήσουν οικονομικά τα σχετικά κυνοκομεία ε;Ερωτήματα θέτω.
...ποια η υπόθεση σου; Δεν την ανέφερες οπότε τι να σχολιάσω... Κερδοφορεί ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας φυσικά... Προσελκύει πελάτες(Έλληνες Τουρίστες) με αυτό το πιασάρικο όνομα.
Καλά δε σκέφτονται όλοι έτσι, ένα πολιτικό πολιτιστικό στέκι είναι με πρωτότυπο όνομα. Σιγά το κέρδος πια που θα βγάλει από τον εξαπατημένο έλληνα τουρίστα! Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω
Faceless έχεις δίκιο..Ποιός λουκάνικος και ποιός Μητσάρας .. Εγώ όταν με το καλό ξεκουμπιστώ θα ανοίξω μια σουβλακερί " Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ" , γιατί έτσι μας αρέσει...τελικά ! Και διακόσμηση μόνο σαμαρά(όχι τον ποδοσφαιριστή του Μητσάρα),και πρετεντέρη!
Νομιζω οτι ειναι προφανες "το γιατί" .Λουκανικος και Μητσαρας,ειχαν καποια κοινα χαρακτηριστικα.Ηταν "αντισυμβατικοι".Δεν εντασσονταν στην επιθυμητη στην εκαστοτε "εξουσια"και καλλιεργηθεισα απο τα ΜΜΕ "εικονα".Με δυο λογια δεν ηταν "καλοι".Σκυλοι η πολιτες,δεν εχει σημασια.Δεν εδειχναν σεβασμο,δεν"κουναγαν την ουρα τους"στην "εξουσια".Αντιθετα την "γαβγιζαν".Δεν "κοιταγαν τη δουλιτσα τους"αλλα "κρεμαγαν στον λαιμο τους πλακατ",με τα οποια λοιδωρουσαν η "εκραζαν"τους ισχυρους.Και,κυριως,ηταν "ελευθεροι".Γυριζαν στους δρομους,οχι στα γραφεια.Δεν φυλαγαν"τα προβατα του τσοπανη".Παρηγαγαν ετσι μια επικινδυνη εικονα.Μια εικονα που θα μπορουσε να "οδηγησει σε περιεργες σκεψεις"του τυπου "μηπως μπορουμε να λειτουργησουμε και αλλοιως" ;Θα μου πειτε οτι δεν "παρηγαγαν"το παραμικρο,σε πρακτικο επιπεδο,ουτε προιοντα ουτε υπηρεσιες.Σωστα.Ομως ακριβως το ιδιο ισχυει και για το συνολο των καλλιτεχνων και των διανοουμενων,των "δημιουργων".Οι οποιοι παραγουν "ψυχαγωγια" και διδουν "τροφη για σκεψη"Δεν ειναι ,δε,τυχαιο,οτι στην αρχαιοελληνικη η λεξη "ψυχαγωγια"σημαινει και τα δυο,μιας και οι σοφοι προγονοι μας γνωριζαν καλα οτι αυτες οι εννοιες ταυτιζονται.Ταυτοχρονα οι "γραφικοι αυτοι τεμπεληδες"ηταν ακακοι,αβλαβεις,φιλικοι ,μη ανταγωνιστικοι,και,κυριως,αδιαφοροι για "υλικες αξιες".Για τα τα προσφιλη στους περισσοτερους απο εμας υλικα/καταναλωτικα αγαθα.Ο συνδυασμος ολων αυτων κρινεται απο "προβληματικος" εως και "επικινδυνος".Και για τον λογο αυτο ενοχλει.Καποιους.Για προφανεις,οπως προειπαμε,λογους.