Βρέθηκε η 9χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Νίκαια

Βρέθηκε η 9χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Νίκαια Facebook Twitter
7

Στις 27/09/2014 βρέθηκε η Λεκκάκου Χριστίνα, 9 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί το πρωί από την περιοχή της Νίκαιας και είναι καλά στην υγεία της όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Χαμόγελο του Παιδιού

Η έγκαιρη κινητοποίηση των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών για μία ακόμα φορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άμεση εύρεση του παιδιού. Η ανήλικη βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της χάρη στην εξειδικευμένη παρέμβαση της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ.

Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της ανήλικης έπαιξε η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΑΣ διέκοψε την περίθαλψη επιζώσας βιασμού που αιμορραγούσε, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Έλενα»

Ελλάδα / Η ΕΛΑΣ διέκοψε την περίθαλψη επιζώσας βιασμού που αιμορραγούσε, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Έλενα»

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στην καταγγελία - Δημιουργία πρωτοκόλλου περίθαλψης- διαχείρισης κακοποιημένων γυναικών ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»
NEWSROOM
Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Το σκεπτικό της έφεσης

Ελλάδα / Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Το σκεπτικό της έφεσης

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση για το βούλευμα αποφυλάκισης του αρχηγού της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκου Μιχαλολιάκου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για να θεωρειται καποιος εξαφανισμενος δεν πρεπει να περασουν 24 ωρες πριν αρχισουν οι ερευνες απο τις αρχες; Νομιζω οτι στο Χαμογελο υπερβαλουν λιγο με alert.
Ελπίζω να αντιλαμβανεστε ότι δεν αναφέρονται λεπτομέρειες στην είδηση για ευνόητους λόγους. Πρόκειται για ανήλικο οπότε και πρέπει να προφυλακτεί η ιδιωτική του ζωή. Άλλωστε η είδηση είναι οτι ευτυχώς βρέθηκε και είναι καλά.
Συγνώμη που θα τα πω ωμά, αλλά αυτό τώρα είναι είδηση; Κι εμείς στα μικράτα μας κάναμε σκασιαρχείο και μας έψαχναν οι γονείς αλλά δεν γινόμασταν ρόμπα επειδή τότε δεν υπήρχε ίντερνετ. Και να το ξεκαθαρίσω αυτό το σημείο, η παρούσα είδηση δεν κάνει απολύτως κανένα λόγο για το τι συνέβη στη μικρή και την ψάχνανε. Και μένω στην ίδια περιοχή που δεν ακούστηκε τίποτα. Κάπου το Χαμόγλεο του Παιδιού να σταματήσει να σκέφτεται σαν "ΜΚΟ" και να αναζητήσει τον τρόπο που θα συνεισφλερει αντικειμενικά στην κοινωνία.
Nαι ειναι ειδηση, ενα παιδακι χαθηκε και βρεθηκε (ευτυχως) απο την αμεση κινητοποιηση του κοσμου και της αστυνομιας. Οταν εσεις κανατε καποτε σκασιαρχειο η αθηνα δεν ηταν τοσο σκ@τ@.. ο κινδυνος παραμονευει σε καθε γωνεια καθε γειτονιας.. ποσο μαλλον οταν αναφερομαστε σε ενα 9χρονο παιδακι που δεν μπορει να προστατεψει τον εαυτο του. Συμφωνω οτι η ειδηση ειναι ελλειπης και δεν αναφερει τους λογους για τους οποιους το παιδι αρχικα εξαφανιστηκε, αλλα να μην λεμε και οτι θελουμε. Αν χανοταν το δικο σου παιδι ας το αφηνες την τυχη του.. μην και γινεις ρεζιλι απο το πουθενα.
Γιατί ρε VangelisD, ανάμεσα σε όοοοολες τις μαλακίες που συμβαίνουν καθημερινά και τις μαθαίνουμε, εσένα σε πείραξε που υπήρξε κινητοποίηση κι ανευρέθηκε ένα παιδί αρκετά γρήγορα;"Κατά το διάστημα από 1/1/2013 έως και 31/12/2013, στα Σπίτια Φροντίδας του οργανισμού φιλοξενήθηκαν συνολικά 306 παιδιά"http://www.hamogelo.gr/36.1/Ti-kanoymehttp://www.hamogelo.gr/171.1/Statistika-stoixeia...Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι τα παραπάνω δεν είναι "αντικειμενική" συνεισφορά στην κοινωνία, φαντάζομαι, όμως, ότι τα περισσότερα παιδιά, καθώς ο περισσότερος κόσμος που δουλεύει εκεί (εθελοντικά και όχι μόνον) έχουν διαφορετική άποψη.
9 χρονών μωρό παιδί εξαφανίζεται για μία ολόκληρη μέρα και θα πουμε "σιγά,ένα απλό σκασιαρχείο έκανε";;Αν ήταν κόρη σου,δεν θα έκανες κάτι για να τη βρεις;Θα έλεγες "σιγά και εγώ σκασιαρχείο έκανα μικρός, δεν θα πάθει τίποτα να μείνει μόνη της μία μέρα στην Αθήνα;" Όταν ήσουν εσύ μικρός και εξαφανιζόσουν δεν υπήρχαν τα μέσα αλλά αν υπήρχαν θα τα εκμεταλλεύονταν όσο μπορούσαν οι γονείς σου για να σε βρουν..Υπάρχει η δυνατότητα να δημοσιοποιηθεί παντού η φωτογραφία του εξαφανισμένου σου παιδιού και δεν θα το κάνεις;Και φυσικά θα το κάνεις αμέσως για να προλάβεις τα χειρότερα και ας γίνεις "ρεζίλι", όπως λες...Α και μια χαρά προσφέρει το "χαμόγελο του παιδιού" σε όλα τα επίπεδα..