Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter
8
Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter
"Μη μου πεις ότι φαίνεται!"

Οι ηθοποιοί δείχνουν τις κοιλιές τους με περηφάνια στην πραγματική ζωή, αλλά όταν συμμετέχουν σε τηλεοπτική σειρά, η αντιμετώπιση μιας εγκυμοσύνης εξαρτάται από το σενάριο. Μερικές φορές η (πραγματική) εγκυμοσύνη της ηθοποιού είναι μια καλή ευκαιρία για ανατροπές στο σενάριο, άλλες φορές θεωρείται εμπόδιο. Δείτε πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα από διάφορους σεναριογράφους:

Cynthia Nixon, Sex and the City

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Η Νίξον ήταν έγκυος και εντός και εκτός οθόνης, αλλά όχι ακριβώς ταυτόχρονα. Ως Μιράντα Χομπς είχε μείνει έγκυος σχεδόν κατά λάθος με τον Στηβ, τον οποίο αργότερα παντρεύτηκε. Η (πραγματική) κοιλιά της άρχισε να φαίνεται όταν στη σειρά η Μιράντα προσπαθούσε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Την ίδια εποχή ήταν έγκυος και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, αλλά οι σεναριογράφοι δεν πίστευαν ότι μια τέτοια εξέλιξη στη σειρά θα ήταν αρκετά πιστευτή. Έτσι για μια περίοδο η Κάρι φορούσε φαρδιά φορέματα και κρατούσε μεγάλες τσάντες.

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Lucille Ball, I Love Lucy

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Η δεύτερη εγκυμοσύνη της Λουσίλ Μπολ παρουσιάστηκε στη σειρά χωρίς ποτέ να αναφερθεί η λέξη «έγκυος». Εκείνη την εποχή τα στελέχη της τηλεόρασης θεωρούσαν ότι η ανοιχτή παραδοχή της σεξουαλικής δραστηριότητας που προηγείται μιας εγκυμοσύνης ήταν κάτι πολύ τολμηρό. Έτσι η Λουσίλ ανακοίνωσε στον άντρα της ότι είναι έγκυος μέσα από διάφορα μουσικοχορευτικά κομμάτια γεμάτα με υπονοημένα.

Lisa Kudrow, Friends

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Η Κούντροου ήταν πράγματι έγκυος όταν στην πλοκή κυοφορούσε τα τρίδυμα του ετεροθαλούς αδερφού της και της γυναίκας του (για όποιον δεν έχει δει τη σειρά ακούγεται τρομαχτικό, αλλά υπάρχει εξήγηση).

Courteney Cox, Friends

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Η Μόνικα Γκέλερ δεν μπορούσε να μείνει έγκυος κι έτσι το ζευγάρι είχε αποφασίσει να υιοθετήσει. Στην πραγματικότητα η Κόρτνεϊ Κοξ έμεινε έγκυος, αλλά οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να μην αλλάξουν το σενάριο, κι έτσι η κοιλιά της σκεπάστηκε (με μέτρια αποτελέσματα) μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Amy Poehler, Parks and Recreation

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Όταν η ηθοποιός έμεινε έγκυος η σειρά γυρίστηκε με πιο σφιχτό πρόγραμμα, με λιγότερα επεισόδια για εκείνον τον κύκλο και η κοιλιά απλώς φούσκωνε χωρίς να σχολιάζεται.

January Jones, Mad Men

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Η Μπέτι Ντρέιπερ δεν είχε σκοπό να κάνει άλλο παιδί, κι έτσι, όταν η Τζόουνς έμεινε έγκυος οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να κάνουν την πάντα κομψή Μπέτι «χοντρή», ψελλίζοντας κάτι για τον θυρεοειδή της.

Gillian Anderson, The X-Files

Εγκυμοσύνες στην τηλεόραση Facebook Twitter

Η πιο δραστική λύση από όλες: αντί να εμφανίσουν ή να κρύψουν την εγκυμοσύνη της ντετέκτιβ Scully, οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να την εξαφανίσουν. Τι πιο ταιριαστό για το X-Files από το να την απαγάγουν οι εξωγήινοι; Έτσι έλειψε από δύο ολόκληρα επεισόδια χωρίς να υποψιαστούμε τίποτα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Γιανα θυμηθούμε και τα εγχώρια: η Εβελίνα Παπούλια στους "Δυο ξένους " ανάγκασε το Ρήγα να προσαρμόσει το σενάριο στην εγκυμοσύνη της. Και στο "Μπαμπά μην τρέχεις" η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έκανε δύο παιδιά στο σήριαλ ταυτόχρονα με την αληθινή της ζωή και με τον ίδιο άντρα!
Πάντως εγώ θυμάμαι ότι στην περίπτωση της Κόρτνεϊ Κόξ, η ίδια προσπαθούσε να κάνει παιδί με τον Ντέιβιντ Αρκέτ ανεπιτυχώς (και λόγω δικού του αλκοολισμού) και έτσι ενέπνευσαν τους σεναριογράφους να γράψουν την αντίστοιχη ιστορία ιστορία της Μόνικα και του Τσάντλερ.
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Modern Family η Claire προσπαθεί να καλύψει την προχωρημένη εγκυμοσύνη της, περιφερόμενη κρατώντας ένα καλάθι με άπλυτα και άλλα τέτοια τεχνάσματα!