Σταματά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Γυμνάσιο

Σταματά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Γυμνάσιο Facebook Twitter
16

Το υπουργείο Παιδείας μάλλον θεωρεί ότι οι μαθητές του Γυμνασίου δεν χρειάζονται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή ότι την έχουν λάβει από αλλού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οδηγία που βασίζεται στην εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αφαιρεί από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας οι βιοεπιστήμονες «προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα».

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων εκφράζει την ελπίδα να πρόκειται για παράβλεψη, που θα διορθωθεί.

Ελλάδα
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Επειδή από το Γυμνάσιο ,πλεον, μπαίνουν στα πρακτικά τα παιδιά αφαιρέσανε τη θεωρία!!! Σοβαρά τώρα, ελπίζω να σοβαρευτούν και αυτοί γιατί και η ''πλακίτσα'' μου παραπάνω στην άγνοια που καλλιεργήσανε αυτοί οι ίδιοι οφείλεται!
Αντί να ενισχυθεί, αφαιρείται κιόλας... Αλλά βέβαια, θα φανεί πιο χρήσιμο στη μετέπειτα ζωή ενός εφήβου να ξέρει πώς να λύνει όρια και ορίζουσες.
καλά, έχεις δίκιο, να καταργηθεί η διδασκαλία των αποκρουστικών ορίων και οριζουσών, να ενισχυθεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τα Κείμενα, γιατί είναι απαραίτητο να μην είμαστε ανέραστοι, να είμαστε φιλότεχνοι, πολιτισμένοι και ερωτικοί ρε παιδί μου. Όταν έχεις την Τέχνη σου και τον Έρωτα και την Ποίηση και το Θέατρο, δεν έχεις ανάγκη (λέω 'γω τώρα) ούτε κινητά τηλέφωνα, ούτε αντιβιοτικά, ούτε ίντερνετ, ούτε αμάξια. Θα σε τρέφει η πρωινή δροσιά.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι (μόνο) απαραίτητη για την μείωση των αφροδίσιων νοσημάτων όπως και των ανεπιθύμητων κυοφοριών, όπως και για τη γενικότερη σεξουαλική συμπεριφορά για την οποία τα παιδιά μαθαίνουν είτε από πορνογραφία, είτε από την βιομηχανία θεάματος επί το πλείστον. Όσο για το σκέλος περί κειμένων, ουδέν σχόλιον.
Όρια και ορίζουσες αποτελούν πολύ μικρό τμήμα από βασικές γνώσεις μαθηματικών τα οποία αποτελούν τη βάση όλων των θετικών επιστήμων ενώ χρησιμεύουν σε κάποιο βαθμό και στις κοινωνικές επιστήμες. Οπότε δεν νομίζω να είναι και τόσο άχρηστα.
Αυτό που υπήρχε στην Βιολογία 1ης Γυμνασίου δεν ήταν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά ανάλυση της βιολογίας του αναπαραγωγικού συστήματος. Είναι σαν να διδάσκεις ορνιθολογία και να περιμένεις ο μαθητής να μάθει να πετάει. Πραγματικό μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει στο σύστημα ελληνικής παιδείας. Όχι ότι συμφωνώ με την απόσυρση του κεφαλαίου από την ύλη.
Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν λάβει την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση απο το... ίντερνετ, στο οποίο δεν αντιλέγει κανείς.ΔΕΝ θεωρεί σωστό ομως να υπάρξει η κατάλληλη παιδεία και καθοδήγηση απο κάποιον καθηγητή για να μπορεί το παιδί να φιλτράρει αυτα που διαβάζει απο το οποιοδήποτε website;;
Καλως αφαιρειται αυτο το κολασμενο μαθημα απο την διδακτεα υλη. Αλλωστε στο Ελλαδισταν οι προγαμιαιες σχεσεις απαγορευονται, τι τις χρειαζονται αυτες τις γνωσεις οι αγνοι νεοι μας? Εχουν καιρο να τα μαθουν ολα αυτα, οταν πρεπει:Την πρωτη νυχτα του γαμου...
Έτσι μπράβο, τι χαζομάρες είναι αυτές. Όταν ο πιτσιρίκος πατήσει τα 15 ο περήφανος πατέρας θα τον πάει στις που...ες. Η δε κόρη θα γνωρίσει το σεξ όταν παντρευτεί. Χρειάζεται να μάθουν τίποτα παραπάνω; Άντε, που μου θέλετε και προοδευτικά.η εξέλιξη των ειδών άραγε διδάσκεται ακόμη;