ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αρνήθηκε το βραβείο και τα χρήματα ο κρατούμενος Ρωμανός

Αρνήθηκε το βραβείο και τα χρήματα ο κρατούμενος Ρωμανός Facebook Twitter
12

Το βραβείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, προς τους επιτυχόντες κρατούμενους των πανελληνίων εξετάσεων, αρνήθηκε να παραλάβει ο κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα και κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος. 


Ο υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, προκειμένου να συγχαρεί τους επιτυχόντες και να συνομιλήσει με τους υπολοίπους κρατούμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επρόκειτο να βραβεύσει τον Ρωμανό ως έναν από τους τέσσερις νεαρούς κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: « Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Να σημειωθεί ότι ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο παρέλαβε για λογαριασμό του ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών.

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Αντί να δωθούν τα χρήματα σε κάποιον αριστούχο με οικονομικά προβλήματα, δίνονται σε ένα καλομαθημένο που δεν έχει τι να κάνει και ξεκινάει τις ληστείες.Μπράβο μας.
17910 ευρώ/6 άτομα=2985 ευρώ.Τρελό ποσό για να φας βρωμόξυλο,απομόνωση και πόσα χρόνια είναι τώρα μέσα;Αισίως 2;Και ακόμα δεν έχει επιδικαστεί η τελική ποινή;Άτεγκτοι κριτές όλοι...Ο άλλος παραπάνω τον έλεγε απόβρασμα στα 18 του επειδή πέρασε σε μια σχολή(και αυτόν και τους άλλους κρατούμενους που μπορεί να είναι μέσα για λιγότερα-έτσι κρίνουμε χωρίς background).Όχι ρε δεν το ξέρανε να μην ξαναασχοληθούν με τίποτα στην ζωή τους.Ο Κορκονέας που έφαγε τον Γρηγορόπουλο ήταν στην πένα και μάλλον θα φάει 10(!)χρόνια και ο Σαραλιώτης είναι έξω με περιοριστικούς όρους.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ ημίθεε,αν και θα ήθελα να γράψω ένα κατεβατό περί αυτού,σε ανάλογο ύφος όπως αυτό το οποίο με διακατέχει τώρα,είναι αργάμιση.Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να το τραβήξω πολύ.Οπότε θα πω μόνο το εξής:Τηρουμένων των αναλογιών του τι επακολούθησε την είδηση πως ο Ρωμανός ο Μελωδός(μέγας Βυζαντινός ρεμπέτης)παντρεύτηκε για να μπορεί να βλέπει την κοπελιά του και να σφυρίζει και τίποτα(θου Κύριε)εκεί που τον έχουν μπουντρουμιάσει και συνεκτιμώντας το σημερινό ξέσπασμα των γνωστών-άγνωστων,άοκνων βιτζιλάντηδων μπορώ με άνεση να φανταστώ το τι πανηγύρι θα ακολουθούσε μια τέτοια είδηση.Θα βγάζανε και αρκούδες στους δρόμους.Ουδέν σχόλιο για την συλλογιστική τους.Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Έλενα,χαίρομαι που το εκτίμησες.Ο καπετάνιος και τα κατορθώματά του φτάσανε και στην γενιά των 90s.Αμήν.Χριστιανοταλιμπανέζικο rant over,για την ώρα.
Δίνονται στα [...]της κοινωνίας βραβεία και χρήματα που περνούν σε κάποια σχολή και στα παιδιά που διαβάζουν και πετυχαίνουν χωρίς να έχουν καν να φάνε δίνεται κάτι ...άλλο.
Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι προσπαθούν είναι στη φυλακή για οποιοδήποτε λόγο και προσπαθούν αν ξαναφτιάξουν τη ζωή τους από το μηδέν??? Δε θα το έλεγα και πετυχημένο χαρακτηρισμό.Το ότι δόθηκε και στο Ρωμανό είναι ακριβώς αυτό που χωρίζει τις αξίες "μας" από τις δικές του. Ότι δηλαδή στην κοινωνία μας οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τους νόμους και όχι το κατά πόσο σε γουστάρει ή όχι ο καθένας.