Έρχονται οι πρώτες έξυπνες στάσεις στα λεωφορεία

Έρχονται οι πρώτες έξυπνες στάσεις στα λεωφορεία Facebook Twitter
5

Αρχίζει ως το τέλος του μήνα πιλοτικά η εφαρμογή της τηλεματικής στα λεωφορεία, στη γραμμή 224 που συνδέει μέσω κέντρου την Καισαριανή με τα δικαστήρια.  

Σύμφωνα με το Έθνος, αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται οι  δέκα πρώτες έξυπνες στάσεις που θα λειτουργήσουν όσο και τα οχήματα που θα καλύπτουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Με την τηλεματική οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέσα στο επόμενο εξάμηνο ο αριθμός των τηλεματικών στάσεων θα έχει φτάσει τις 100 ενώ το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από τον Ιανουάριο του 2016 και συνολικά θα περιλαμβάνει εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων» στάσεων για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων, Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος, Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.
 
Επιπλέον τον επόμενο μήνα αναμένεται να τοποθετηθούν τα πρώτα τουρνικέ (μπάρες) στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων με στόχο να ενισχυθούν τα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής.
 

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια