«Όχι» είπαν τελικά οι Σκωτσέζοι

«Όχι» είπαν τελικά οι Σκωτσέζοι Facebook Twitter
7

 

Το «όχι» φαίνεται να επικρατεί τελικά στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το 54% των ψηφοφόρων τάσσεται κατά της απόσχισης. Ως τώρα είναι καταμετρημένο το 60% των ψήφων ενώ οριστικό αποτέλεσμα αναμένεται μετά τις 08.30.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων το ποσοστό του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, ενώ το «ναι» αναμένεται να λάβει το 45% των ψήφων. Υπέρ της ανεξαρτησίας φαίνεται να ψήφισε μόνο η Γλασκώβη την οποία συνεχάρη ο επικεφαλής των  εθνικιστών.

Τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ συνεχάρη νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος αναμένεται να απευθύνει και διάγγελμα μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια φουσκωτή ροζ εκκλησία θύμισε στο Άμστερνταμ πώς κερδήθηκε ο κουίρ γάμος

Διεθνή / Μια φουσκωτή ροζ εκκλησία θύμισε στο Άμστερνταμ πώς κερδήθηκε ο κουίρ γάμος

Στο Amsterdam Pride, δεκάδες άνθρωποι παντρεύτηκαν συμβολικά για μία μέρα μέσα σε μια ροζ εκκλησία. Η εικόνα ήταν γιορτινή, αλλά το σημείο φορτισμένο: εκεί κοντά, το 2001, έγιναν οι πρώτοι νόμιμοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στον κόσμο.
THE LIFO TEAM
Γιατί 141 LGBTQ οργανώσεις ζητούν να παγώσει ψήφισμα του ΟΗΕ για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας

Διεθνή / Γιατί 141 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις ζητούν να παγώσει ψήφισμα του ΟΗΕ για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας

141 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις από χώρες όπου οι ομόφυλες σχέσεις ποινικοποιούνται ζητούν να παγώσει η γαλλική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ, φοβούμενες ότι θα ενισχύσει το αφήγημα της «δυτικής ατζέντας».
THE LIFO TEAM
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Διεθνή / Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τις μοτοσικλέτες ή τα ποδήλατα, σύμφωνα με ανάλυση

Μελέτη για τα ατυχήματα στην Αγγλία και την Ουαλία δείχνει ότι οι αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλική κάκωση σε σχέση με τους μοτοσικλετιστές έπειτα από ατύχημα
THE LIFO TEAM
ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / WSJ: Πιθανό χτύπημα Πούτιν σε μέλος του ΝΑΤΟ ακόμη και το φθινόπωρο του 2026, εξετάζουν υπηρεσίες των ΗΠΑ

Έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί για ενδεχόμενο ρωσικό χτύπημα μικρής κλίμακας - «Η ανησυχία είναι ότι ο Πούτιν μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Παρα τα wishful thinking της εγχωριας αριστερας, οι Σκωτσεζοι το σκεφθηκαν πολυ προσεκτικα το πραγμα και φηφισαν οχι, με συντριπτικη πλειοφηφια 10 μοναδων (55.3% οχι εναντι 44.7% ναι). Καμια σχεση με τις στηθος με στηθος προβλεψεις που τοσο ενθουσιασαν και καποιους της καθ-υμας αριστερας και τους εκαναν να ονειρευονται ακομη περισσοτερες επαναστασεις.Ελπιζω οτι αυτο το αποτελεσμα θα ειναι για το καλο των Σκωτσεζων που ειναι κοι οι μονοι που δικαιουνταν να εκφερουν γνωμη. Οσο για τους εδω δικους μας που βιαστηκαν να πανυγυρισουν βασιζομενοι σε μολις ενα γκαλοπ που εβγαζε, λεει, το ναι με 51%, το μονο που εχω να πω ειναι περαστικα και ψυχραιμια. Μαθετε να σκεφτεσθε περισσοτερο με τη λογικη και λιγοτερο με το συναισθημα, Θα σας χρειαστει, αν ποτε κληθειτε να κυβερνησετε.
δεν διαφωνώ με όσα λέτε,αλλά υπάρχει κάτι -με προβλημάτισε αρκετά και δεν έχω βρει ακομη λογική εξηγηση!- που μου είπε χθες πολύ στενός μου φιλος που ζει μόνιμα Γλασκώβη εδώ κ χρόνια κ ψήφισε. μου είπε λοιπόν οτι στην ψηφοφορία έδιναν ΜΟΛΥΒΙ. συγγνώμη, έχετε ξαναδεί ψηφοφορία με ΜΟΛΥΒΙ?!προσωπικά πιστεύω ότι έπαιξε μαγειραματακι αποτελεσμάτων.. αντί να πει η αγγλία "οχι δεν σας επιτρέπουμε δημοψηφισμα", τους αφησε να το κανουν για να φανεί ωραία κ δημοκρατική και φυσικά μετά φρόντισε να βγει το αποτέλεσμα που ήθελε.σιγά μην άφηναν ποτε τη σκωτία να αποσχισθεί!
Και ζησανε αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα, τι αλλο να σας πω αγαπητη Αλεξανδρα? Κι εγω εχω ενα φιλο στο ΓΕΕΘΑ που μου ειπε οτι τους διδυμους πυργους τους εριξαν οι εξωγηινοι...!
η αναλογία σας είναι το λιγότερο αστεία.ο άνθρωπος είναι πολύ κοντινός φιλος και δεν άκουσε φήμες από τον ελληνικό καναπέ του,ΠΗΓΕΨΗΦΙΣΕτου έδωσαν ΜΟΛΥΒΙ.πόσο πιο απλά να το θέσω? εκτός αν υπονοείτε ότι ο φίλος μου είναι μυθομανής ή έχει κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον στο να πει τέτοιο ψέμα,θα ήθελα πολύ την άποψη σας.. =)
Συγγνωμη αλλα αστεια ειναι αυτα που ισχυριζεσθε. Εν παση περιπτωσει, ας επικοινωνησει ο φιλος σας με την καμπανια του Ναι για να ζητησουν ακυρωση των εκλογων! Για ονομα πια, ελεος με τη συνομοσιολογια και τους αστικους μυθους.
Ετσι είναι. Μπορεί να κάνεις τον μάγκα (τι μάγκες δηλ. μια ζωή στην καρπαζά τους είχαν οι Αγγλοι)αλλά όταν βρεθείς μπροστά στην κάλπη και έχεις να σκεφτείς το οικονομικό μέλλον σου και των παιδιών σου, σφίγγεις...