ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Το FBI ζητά στοιχεία για το indymedia

Το FBI ζητά στοιχεία για το indymedia Facebook Twitter
7

Στοιχεία για τους διαχειριστές του indymedia ζήτησε το FBI από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα.
 
Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:
 
«Την Παρασκευή 12/9 ειδοποιηθήκαμε από την συλλογικότητα Mayfirst, η οποία φιλοξενεί ένα μέρος της υποδομής του Athens Indymedia, ότι δέχτηκαν κλήτευση από το Υπ. Δικαιοσύνης των Η.Π.Α σχετικά με έρευνα που διενεργεί το FBI. Συγκεκριμένα το FBI απαιτούσε την παράδοση των προσωπικών στοιχείων των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τις IP διευθύνσεις του Athens Indymedia (δηλαδή των διαχειριστών του), χωρίς  να δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους αυτής της απαίτησης ή για περαιτέρω έρευνα στο περιεχόμενο του μηχανήματος. Απαίτηση που βέβαια δεν έγινε αποδεκτή απο την συλλογικότητα της Mayfirst, και σε γνώση των κινδύνων που αυτό συνεπάγεται για τα μέλη και τις υποδομές της.
 
Για εμάς η εξέλιξη αυτή, σε μεγάλο βαθμό προδίδει την εμπλοκή των ελληνικών αρχών σε αυτή την υπόθεση. Οι μηχανισμοί καταστολής γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε έρευνα ή κατάσχεση του εξοπλισμού μας δεν θα έθετε σε κίνδυνο τους χρήστες ούτε θα σταματούσε την λειτουργία του μέσου. Δεν το έχουν πετύχει άλλωστε σε καμία προσπάθειά τους στα 14 χρόνια λειτουργίας του athens indymedia. Πιστεύουμε οτι αυτή η νέα επίθεση που δέχεται το κίνημα και η αντιπληροφορηση  προσωποποιεί την  στρατηγική που επιλέγει να  στοχοποιήσει πλέον, συγκεκριμένα τα πρόσωπα της διαχειριστικής, με σκοπό να κάνει ξεκάθαρες τις από 'δω και πέρα επιλογές του κρατικού μηχανισμού σχετικά με τον έλεγχο και την ποινικοποίηση της ενημέρωσης και της διάδοσης του λόγου και των πράξεων της κοινωνικής αντίστασης.
 
Η διαχειριστική ομάδα του athens indymedia πραγματοποιεί όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του μέσου, της ασφάλειας των χρηστών  και την υλοποίηση των στρατηγικών της επιλογών, αρνούμενη να υποταγεί στον φόβο και την φίμωση που το κράτος προσπαθεί να της επιβάλλει.
 
Καλούμε όλους όσους επιθυμούν και αγωνίζονται για ένα κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και ευημερίας για όλους, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα μέσα αντιπληροφόρησης και το Athens Indymedia».

7

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
O βαρδαρης θα μας τρελανει τελειως.. εχει μηπως τυχει να ακουσεις ποτε για την ελευθερια του λογου και της πληροφορησης? Το indymedia ειναι μεσο ενημερωσης και οχι πολιτικο κομμα ουτε εκφραζει καποιο οπως θα μπορουσε να πει κανεις για τη Νεριτ και τα υπολοιπα ιδιωτικα καναλια της αστικης δημοκρατιας.
Περιεργως και ολως τυχαιως το ιντυμεντια ειναι στην γραμμη καποιας απο τις συνηστωσες του Συριζα. Δεν εχω δει ποτε μα ποτε τιποτα αλλο στο ιντυμεντια, παρα αυτα. Ουτε η Πρασινη, ουτε ο Γαυρος δεν ειναι τοσο μονοδιαστατα μεντια. Ειναι οσο ελευθερο ειναι το κρατικο ραδιοφωνο της Βορειας Κορεας. Αλλα ξερω, αν δεν συμφωνει κανεις με το ιντυμεντια ειναι φασιστας, γερμανοτσολιας κτλ. κτλ.Και στην αστικη μας δημοκρατια ο καθενας, ακομα και ο κυριος Λεβεντης και ο οποιοδηποτε εχει την δυνατοτητα να εχει καναλι και να μιλαει απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Αυτο ειναι ελευθερια. Και κατι που δεν μπορει να το κανει ουτε στην αγαπημενη σας Βενεζουελα, ουτε στην Κουβα, ουτε στην Βορεια Κορεα. Βεβαια καποιοι τα πληρωνουν αυτα με δικα τους χρηματα και δεν ειναι σαν τους τσαμπατζηδες του ιντυμεντια που θελουν αλλος να πληρωνει τα δικα τους σερβερ..
Είναι στην γραμμή του Σύριζα το indy;Που 7/10 άρθρα και απόψεις εκεί μέσα του ασκούν κριτική όσο δεν πάει;Εκτός από την προπαγάνδα του μπουμπούκου,έχεις κάνει ποτέ τον κόπο να ψάξεις κάτι ο ίδιος;Και όχι φασίστας δεν είναι όποιος δεν συμφωνεί με το indymedia,καθώς δεν υπάρχει «γραμμή indymedia» για να πεις πως διαφωνείς μαζί του.Εκεί μέσα γίνονται συζητήσεις για τα πάντα,διαφωνούν-συμφωνούν,λένε την άποψη τους διάφοροι άνθρωποι από πολλούς χώρους.Φασισμός είναι να θέλεις να κλείσεις ένα μέσο επειδή δεν μπορείς να το κοντρολάρεις ώστε να λέει αυτά που θες εσύ να λέει.
Δεν ειπα οτι δεν πρεπει να υπαρχουν, δημοκρατια εχουμε ας υπαρχουν.Ειπα οτι αυτες οι "συλλογικοτητες" παριστανουν κατι το οποιο δεν ειναι, δηλαδη τους υπερμαχους της ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και ευημερίας για όλους, οταν στην πραγματικοτητα κανουν το αντιθετο. Ας λενε ο,τι θελουν, αλλα ας μην παριστανουν κατι αλλο απο αυτο που ειναι. Επισης ας πληρωνει ο καθενας αυτο που του αναλογει και να μην χρησιμοποιει ξενα σερβερ.Αυτο ειπα. Επισης ειπα, αν εχουν υποπεσει σε αδικηματα, να υποστουν τις συνεπειες του νομου. Το ιντερνετ δεν ειναι χωρος στον οποιο δεν ισχυουν οι νομοι της χωρας μας. Την Χουντα εσυ την ανεφερες παλι και δεν βλεπω τι σχεση εχει.Και για να λυσω την απορια σου, θεωρω οτι ειμαι ενα παραγωγικο κομματι μιας κοινωνιας ανθρωπων και οχι παρασιτικος οργανισμος.
Καλα κανει το ΦΒΙ και πολυ αργησε!Το εξωφρενικο ειναι οτι οι "συλλογικοτητες" παριστανουν τους υπερμαχους της ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και ευημερίας για όλους, οταν στην πραγματικοτητα κανουν το αντιθετο.Αγαπητες συλλογικοτητες. Κανεις δεν σας εβαλε εκπροσωπο μας. Δεν σας εξελεξε κανεις. Λοιπον υποστειτε τωρα τις συνεπειες που προβλεπει ο νομος, αν εχετε υποπεσει σε αδικηματα.
τι είναι αυτά που λες ρε άνθρωπε, δηλαδή μη σου πω να κριθεί παράνομος και ο 902, και η αυγή και γενικά ότι αποτελεί βάσει ''νόμων'' της ΕΕ και των ΗΠΑ, τρομοκρατία, τουτέστιν ο ευρύτερος χώρος της αριστεράς. Δεν συμφωνώ σε πολλά με το indymedia και τον χώρο, αλλά από το να διαφωνείς με έναν ιδεολογικοπολιτικό χώρο μέχρι του να εμπλέκεται το FBI (?????) αυτό πια.. Εσύ αδικείσαι , σε εποχές ΕΡΕ θα διοριζόσουν αμέσως με τέτοιες αντιλήψεις