«Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας»

«Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας» Facebook Twitter
6

Τον κίνδυνο να πέσει η Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας, αν φύγει από την ευρωζώνη, επισημαίνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό και όχι οικονομικό.

Ο κ. Άντον Μπέρνερ σε συνέντευξη του στην Stuttgarter Zeitung προειδοποιεί ότι αν η Ελλάδα απομακρυνθεί από το ευρώ τότε θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ε.Ε. και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη». Μάλιστα προβλέπει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα αποκομίσει μεγάλα κέρδη καθώς Ρωσία και Κίνα θα ήθελαν μια βάση στη Μεσόγειο. Για αυτό, όπως λέει ο κ. Μπέρνερ, το να πληρώσουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα, ίσως τελικά να αποδειχτεί φθηνότερο».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Καρυστιανού για αποχωρήσεις: «Είναι ξεκάθαρο ότι το διεφθαρμένο σύστημα μάχεται ένα κίνημα ζωντανό και ενεργό»

Σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα «Ελπίδα για Δημοκρατία» ο Βασίλης Κοκοτσάκης και ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Αθανάσιος Παπανικολάου
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ QATARGATE

Πολιτική / Αβραμόπουλος για Qatargate: «Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας»

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος χαρακτηρίζει αβάσιμες τις αναφορές που επιχειρούν να τον συνδέσουν με την υπόθεση και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός του
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Λες και δεν το ξέραμε, μα γι' αυτό όλοι πέφτουν από πάνω μας. Τι να κάνουμε; Είμαστε άτυχοι που γεωπολιτικά είμαστε σε χώρα φιλέτο. Δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό. Ποια άλλη χώρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων;
Μέχρι την ένταξη μας στην Ε.Ε. , είχαμε πατερναλιστική σχέση με τις ΗΠΑ (βλέπε χούντα Παπαδόπουλου) και τώρα περάσαμε στη σχέση εξάρτησης από τη Γερμανία. Άραγε τις 4 τελευταίες δεκαετίες ήμασταν (πριν τα μνημόνια) ανεξάρτητοι ή είχαμε κατευθυνόμενη και πάλι οικονομία και πολιτικές?Ήταν η τελευταία μας ευκαιρία να δράσουμε ως <<ανεξάρτητο>> κράτος ή πάντα είμαστε υπό την επιρροή πολιτική ή οικονομική μιας μεγαλύτερης Δύναμης?