Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
5

Υπερψηφίστηκε τελικά η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, παρά τις έντονες αντιδράσεις από αντιπολίτευση, αλλά και μεμονωμένους βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πέτυχε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι 51 βουλευτές της συμπολίτευσης, κατά 38 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ενώ έξι βουλευτές, τέσσερις από το ΚΚΕ και οι δύο ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, δήλωσαν «παρών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να αντικατασταθούν πέντε βουλευτές από τη ΝΔ και τρεις από το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ αντικατέστησε τη Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στη Λοζάνη και το είχε ζήτησε η ίδια, τον Λευτέρη Αυγενάκη που είχε ενημερώσει για προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Μάξιμο Συνετάκη που επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο για λόγους υγείας. Πάντως, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι όλοι δήλωσαν πως αν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζαν τη διάταξη.

Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, καθώς και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Δημήτρη Σαλτούρο, οι οποίοι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
ωραία, και τώρα η ώρα της διασκέδασης. Ψήνουμε ποπ-κορν και καθόμαστε να παρακολουθήσουμε πόσοι θα τα χώσουν στον Ψαριανό, τον Οικονόμου και τους 4 ΚΚΕδες που ψήφισαν "παρών"... (έχω την αυταπάτη ότι θα είναι τόσοι όσοι τα χώσανε και στο Σύριζα που ψήφισε "παρών" στην τροπολογία για το αφορολόγητο των μοναχών, στριγγλίζοντας ότι αυτό είναι στην ουσία "υπέρ")
Οπως δεν ξεχασε στις εκλογες του '12 και στις ευρωεκλογες του '14... Ο Νεοελληνας εχει μνημη χρυσοψαρου και οσοι δεν εχουν μνημη χρυσοψαρου ειναι τοσο τρομοκρατημενοι απο τα καναλια και χεστηδες ή βολεμενοι που θα ψηφισουν παλι αυτος που τον φτωχοποιησαν.
Το αποκορύφωμα τηε Δημοκρατίας...περνάνε ενα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, μεσα απο το θερινο τμήμα της Βουλής και δεν τους φτάνει μονο αυτό, αντικαθιστούν και τους Βουλευτές που υποψιάζονται οτι δεν θα το ψηφίσουν...Και εμείς όλα μια χαρά...φρέντο καπουτσίνο, iphone6 και γιαλαντζί εθνική υπερηφάνεια λόγο Αμφίπολης.