ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό;

Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό; Facebook Twitter
11


Προς πώληση: εξαιρετικό παραθαλάσσιο ακίνητο με εκπληκτική θέα στην παραλία. Ιδανικό για πλούσιους αγοραστές που δεν πάσχουν από υψοφοβία.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο σαν ιδέα, αλλά ακόμη και τα σχέδια του Cliff House από τη Modscape, μια αυστραλιανή εταιρία που σχεδιάζει και κατασκευάζει λυόμενα σπίτια, είναι αρκετά για να προκαλέσουν ίλιγγο σε όσους δεν τα πάνε καλά με τα ύψη.

Το κτίσμα, σύμφωνα με το BBC, θα έχει τα εξής: τρία υπνοδωμάτια (τα δύο δίκλινα και το τρίτο μονόκλινο), ένα στιλάτο καθιστικό-κουζίνα, ξεχωριστό μπάνιο, ένα γκαράζ και έναν υπαίθριο χώρο σπα και μπάρμπεκιου, που, ανάλογα με την ανοχή σας στις κατακόρυφες υψομετρικές διαφορές, θα μπορούσε να αποτελέσει δέλεαρ ή να προκαλέσει ναυτία.  Η επιδέξια μινιμαλιστική διακόσμηση του εσωτερικού του σπιτιού στρέφει την προσοχή του επισκέπτη στον πανέμορφο ωκεανό. 

Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό; Facebook Twitter

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, το κτίριο σχεδιάστηκε όταν ένα ζευγάρι την προσέγγισε ζητώντας από τους σχεδιαστές της ένα εξοχικό κατά μήκος των αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην άκρη των βράχων, στην ακτή της Victoria στην Αυστραλία.

Εμπνευσμένος από τον τρόπο που οι πεταλίδες προσκολλώνται στο σκαρί του πλοίου, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το σπίτι θα απαρτίζεται από πέντε θαλάμους που θα συνδέονται με έναν ανελκυστήρα και θα είναι δεμένο πάνω στη χαράδρα με μηχανικές καρφίτσες χάλυβα.

"Μπορεί ο σχεδιασμός να μοιάζει επισφαλής - και όμηρος της διάβρωσης της ακτής - αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι δομικά γερός", υποστηρίζει ο Maxwell Hutchinson, τ. προέδρος του Βασιλικού Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Βρετανίας. Το κτίριο θα μπορούσαν να θεμελιώσουν υποστηρικτικά δοκάρια σφηνωμένα μέσα στον βράχο όπως ακριβώς τα καρφιά της μπότας υποστηρίζουν τον ορειβάτη. "Συνήθως τα σπίτια είναι χτισμένα με ανοδική κατεύθυνση από τα θεμέλιά τους στο έδαφος, θεωρητικά όμως είναι εξίσου δυνατό να είναι κρεμασμένα και να έχουν τα θεμέλιά τους σε άλλη πλευρά", συνεχίζει ο Hutchinson. Εξάλλου υπάρχει παράδοση στα αντισυμβατικά ακίνητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων πλωτών και υποθαλάσσιων σπιτιών, ακόμη και ξενοδοχείων από πάγο.

Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό; Facebook Twitter

Παρ' όλα αυτά, προειδοποιεί πως "όλα αυτά τα κτίρια είναι ακριβά καθώς η κατασκευαστική βιομηχανία μισεί οτιδήποτε το ασυνήθιστο". Ο πιθανός ιδιοκτήτης του Cliff House, λοιπόν, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά τα χέρια στις τσέπες.

Και αυτό δε θα είναι το μοναδικό πράγμα που απαιτείται από αυτόν, συμπληρώνει ο Hutchinson. "Θα πρέπει να είναι κάποιος με πολύ, πολύ γερό στομάχι".

Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό; Facebook Twitter
Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό; Facebook Twitter
Θα ζούσατε σε ένα σπίτι κρεμασμένο απ' το γκρεμό; Facebook Twitter
11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Όταν εμένα σε ενα ρετιρέ 6ου ορόφου με το κρεββάτι μου κολλημένο σε τοίχο με αδειο το δίπλα οικόπεδο, η δυσάρεστη αίσθηση του κενού με αναστατωνε. Γι αυτο είμαι σίγουρη οτι ενα τέτοιο σπίτι θα προκαλούσε ψυχολογικά προβλήματα σε όποιον τολμούσε να το κατοικήσει.