Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
17

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

 

Νουτέλα + αβγά

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

4 αβγά
240 γρ. Νουτέλα

Βουτυρώστε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστών και περάστε το με χαρτί για ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα αβγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου έξι λεπτά.
Ζεστάνετε τη Νουτέλα για να μαλακώσει (γίνεται και στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέστε το 1/3 των χτυπημένων αβγών. Ανακατέψτε προσεκτικά και αργά. Προσθέστε άλλο 1/3 και ανακατέψτε αργά. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.
Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

_______________

Χουρμάδες + Καρύδα

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

Ανακατέψτε 80γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) με 1 ½ κουτάλι βούτυρο καρύδας*. Προαιρετικά προσθέστε ελάχιστο αλάτι που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση ή/και νιφάδες καρύδας. Σχηματίστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.

*Βούτυρο καρύδας: Για να το φτιάξετε μόνοι σας χρειάζεται μπλέντερ ή μούλτι. Απλώς χτυπήστε νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

[via]

Γεύση
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Πάντως οι μεγαλύτεροι θα ξέρουν πως η αγαπημένη μας Μερέντα δεν είναι πια αυτή που είχαμε αγαπήσει.Από τότε που εξαγοράστηκε από την Kraft Foods (1990) -η οποία, παρεμπιπτόντως, μετονομάστηκε σε Mondelēz International τον Οκτώβρη- άλλαξε την ποιότητα και τη γεύση της.Η σημερινή Μερέντα δεν έχει σχέση με αυτή που ξέραμε. Την αλλαγή την διαπίστωσα τέλη '90ς και θεώρησα πως ήταν τυχαίο, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει έτσι.Η Nucrema της ΙΟΝ -που σπάνια γίνεται λόγος γι αυτήν και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο και αδικημένο, ανταγωνιστικό προϊόν- θυμίζει εκπληκτικά πολύ την παλιά Μερέντα.
Xana αυτόν τον κορμό με τη νουτέλα τον κάνω κι εγώ ακριβώς έτσι.Είναι μεν γουρουνιά αλλά είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος και πανγρήγορος!bluedreamdrops θα δοκιμασω οπωσδήποτε τη συνταγή σου γιατί φαίνεται καταπληκτική!
Βάλτε στο μπλέντερ 2 μικρά ώριμα αβοκάντο κρήτης, 2 κουταλιές κακάο και 2 κουταλιές μέλι. Χτυπήστε καλά και φάτε την πιο ωραία μους σοκολάτα... αν βάλετε μέσα και μερικά κόκκινα φρουτάκια (παγωμένα μούρα πχ) ή καρύδια γίνεται ακόμη πιο μιαμμμμ ;)
το σοστο ειναι μερεντα πτι μπερ και μασκαρπονε....τα ανακατευεις ολα μαζι (τα μπισκοτα σπασμενα) τυλιγεις σε ρολο σε μεμβρανη και καταψυξη.....κοβεις φετουλες.....ενας πανευκολος κορμος
Χτυπάς 1νουτέλα με 1κουτί κρέμα γάλακτος και ρίχνεις ανακατεύοντας 1,5πακέτο πτι μπερ.Το βάζεις σε ορθογώνια φόρμα που έχεις στρώσει λαδόκολα και μετά ψυγείο.
Αυτή η νουτέλα τόσα χρόνια είναι σαν τον απαγορευμένο έρωτα, τρως βιαστικά λίγο στη ζούλα ενώ θα ήθελες να τη βάλεις κάτω να της αλλάξεις τα φώτα!!..