Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
17

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

 

Νουτέλα + αβγά

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

4 αβγά
240 γρ. Νουτέλα

Βουτυρώστε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστών και περάστε το με χαρτί για ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα αβγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου έξι λεπτά.
Ζεστάνετε τη Νουτέλα για να μαλακώσει (γίνεται και στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέστε το 1/3 των χτυπημένων αβγών. Ανακατέψτε προσεκτικά και αργά. Προσθέστε άλλο 1/3 και ανακατέψτε αργά. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.
Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

_______________

Χουρμάδες + Καρύδα

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

Ανακατέψτε 80γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) με 1 ½ κουτάλι βούτυρο καρύδας*. Προαιρετικά προσθέστε ελάχιστο αλάτι που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση ή/και νιφάδες καρύδας. Σχηματίστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.

*Βούτυρο καρύδας: Για να το φτιάξετε μόνοι σας χρειάζεται μπλέντερ ή μούλτι. Απλώς χτυπήστε νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

[via]

Γεύση
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Πάντως οι μεγαλύτεροι θα ξέρουν πως η αγαπημένη μας Μερέντα δεν είναι πια αυτή που είχαμε αγαπήσει.Από τότε που εξαγοράστηκε από την Kraft Foods (1990) -η οποία, παρεμπιπτόντως, μετονομάστηκε σε Mondelēz International τον Οκτώβρη- άλλαξε την ποιότητα και τη γεύση της.Η σημερινή Μερέντα δεν έχει σχέση με αυτή που ξέραμε. Την αλλαγή την διαπίστωσα τέλη '90ς και θεώρησα πως ήταν τυχαίο, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει έτσι.Η Nucrema της ΙΟΝ -που σπάνια γίνεται λόγος γι αυτήν και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο και αδικημένο, ανταγωνιστικό προϊόν- θυμίζει εκπληκτικά πολύ την παλιά Μερέντα.
Xana αυτόν τον κορμό με τη νουτέλα τον κάνω κι εγώ ακριβώς έτσι.Είναι μεν γουρουνιά αλλά είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος και πανγρήγορος!bluedreamdrops θα δοκιμασω οπωσδήποτε τη συνταγή σου γιατί φαίνεται καταπληκτική!
Βάλτε στο μπλέντερ 2 μικρά ώριμα αβοκάντο κρήτης, 2 κουταλιές κακάο και 2 κουταλιές μέλι. Χτυπήστε καλά και φάτε την πιο ωραία μους σοκολάτα... αν βάλετε μέσα και μερικά κόκκινα φρουτάκια (παγωμένα μούρα πχ) ή καρύδια γίνεται ακόμη πιο μιαμμμμ ;)
το σοστο ειναι μερεντα πτι μπερ και μασκαρπονε....τα ανακατευεις ολα μαζι (τα μπισκοτα σπασμενα) τυλιγεις σε ρολο σε μεμβρανη και καταψυξη.....κοβεις φετουλες.....ενας πανευκολος κορμος
Χτυπάς 1νουτέλα με 1κουτί κρέμα γάλακτος και ρίχνεις ανακατεύοντας 1,5πακέτο πτι μπερ.Το βάζεις σε ορθογώνια φόρμα που έχεις στρώσει λαδόκολα και μετά ψυγείο.
Αυτή η νουτέλα τόσα χρόνια είναι σαν τον απαγορευμένο έρωτα, τρως βιαστικά λίγο στη ζούλα ενώ θα ήθελες να τη βάλεις κάτω να της αλλάξεις τα φώτα!!..