Roma Interiors

Roma Interiors Facebook Twitter
11

Τα σπίτια των πλούσιων Ρομά στην Ανατολική Ευρώπη έχουν μια δική τους ξεχωριστή αρχιτεκτονική.

Συχνά, το εξωτερικό τους είναι υπερβολικά διακοσμημένο με πυργίσκους, σκάλες και πλουραλιστικά (chic) μπαλκόνια. Oι εσωτερικοί χώροι όμως των σπιτιών αυτών, παραμένουν μυστήριο ακόμη και για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.

Roma Interiors Facebook Twitter

Στη σειρά φωτογραφιών του "Roma Interiors", ο Ιταλός φωτογράφος Carlo Gianferro αποκαλύπτει το μυστήριο, και προσφέρει μια μοναδική ματιά στην ιδιωτική ζωή των πλούσιων Ρομά.

Ο ίδιος γοητεύτηκε όταν έμαθε από έναν φίλο του την ύπαρξη της πόλης Soroca στη Μολδαβία. Το κέντρο της, κατοικείται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, από πλούσιους Ρομά και ο Gianferro αποφάσισε να το φωτογραφίσει.

Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter



Παρά τον αρχικό δισταγμό από την πλευρά τους, ο φωτογράφος κατάφερε να τους πείσει να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους, καθώς θα παρουσιαζόταν η θετική εικόνα τους.

"Φωτογράφισα την ελίτ των Ρομά, αυτούς που κατάφεραν να ζήσουν σε έναν τόπο και να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους "

Α.Κ.



Roma Interiors Facebook Twitter

Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter
Roma Interiors Facebook Twitter
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Πέρα από το αισθητικό κομμάτι θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πως χρηματοδοτήθηκαν αυτές οι υπερβολές (πιστεύω πως κομμάτι τις απάντησης θα έχουμε αν ρίξουμε μια ματιά στους δρόμους των πόλεών μας -αλλά και της Ευρώπης γενικά..)
Μήπως δουλεύοντας στις δουλειές που αυτοί ξέρουν να κάνουν;;; Στο προάστειό μου, στα βόρεια της Αθήνας, μια οικογένεια Ρομά έχει μια διώροφη μεγάλη βίλα!!! Έρχονται μια φορά τον μήνα στο σπίτι τους γιατί όλον τον υπόλοιπο χρόνο η πολυμελής οικογένεια "φορτώνεται" σε 2 κλειστά φορτηγάκια γυρίζοντας την Ελλάδα και πουλώντας λευκά είδη και γλάστρες. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από την δική μας οικογένεια, τα παιδιά είναι ντυμένα και μιλάνε όπως τα δικά μας παιδιά (σίγουρα δεν πάνε σχολείο) και μόνο οι γονείς έχουν το look των Ρομά. Όλη η οικογένεια λοιπόν δουλεύει σε αυτή την "περιοδεύουσα" επιχείρηση που δεν διαφέρει από ένα μαγαζί με λευκά είδη στα Βριλήσσια ή τα Μελίσσια. Μην τα βάζουμε λοιπόν όλα στο ίδιο καζάνι και κυρίως μην βγάζουμε πάντα εύκολα συμπεράσματα.
Θυμήθηκα την Rolls των Beatles:http://tinyurl.com/nhs8qoc"...Inspired by an old gypsy caravan he had bought for his garden, Mr. Lennon ordered his Rolls to be painted in a similar motif. An English coach builder commissioned the artist Steve Weaver to paint the Romany-inspired flourishes, which are often mistaken for psychedelia. The repainted car was delivered to Mr. Lennon, along with a bill for £290, on May 25, 1967...."