O Βρετανός που ήθελε να σώσει την τίγρη από τα Τρίκαλα, πέτυχε το στόχο του

O Βρετανός που ήθελε να σώσει την τίγρη από τα Τρίκαλα, πέτυχε το στόχο του Facebook Twitter
Ο Φοίβος πρόκειται να μεταφερθεί από το ζωολογικό κήπο Τρικάλων σε καταφύγιο στο Σαν Ντιέγκο
2

Ο David Barnes είχε ξεκινήσει την εκστρατεία απομάκρυνσης της τίγρης από το ζωολογικό κήπο Τρικάλων αρκετούς μήνες πριν. Τον Ιούνιο η είδηση είχε γίνει γνωστή και στην Ελλάδα, και τώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, o Βarnes βρίσκεται στην τελική ευθεία της αποστολής του.

Οι 11,500 λίρες που απαιτούνταν για τη μεταφορά της τίγρης από το ζωολογικό κήπο των Τρικάλων σε καταφύγιο ζώων του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια έχουν σχεδόν συγκεντρωθεί.

Πρόκειται για μια αρσενική τίγρη που ονομάζεται Φοίβος και είχε βρεθεί στα Τρίκαλα μετά από αρκετές περιπέτειες. Ο Φοίβος είχε κατασχεθεί μαζί με μια ακόμη θηλυκή τίγρη από τσίρκο που έκανε εμφανίσεις το 2001 στην Αττική. Τον περασμένο Μάρτιο η Αθηνά αρρώστησε, έπαθε καρδιακή προσβολή και είχε πρόβλημα με τα πόδια της. Δεν της δόθηκε όμως η δέουσα προσοχή και κατέληξε στο χειρουργείο.

 

O Βρετανός που ήθελε να σώσει την τίγρη από τα Τρίκαλα, πέτυχε το στόχο του Facebook Twitter
O David Barnes ήταν και ο άνθρωπος που με δική του πρωτοβουλία και συμμετοχή είχε γίνει η κατάσχεση των δύο ζώων από το τσίρκο στην Ελλάδα.

 

Ο David Barnes, γνωστός για την δράση του στη διάσωση άγριων ζώων που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να μεταφερθεί  σε μέρος με καλύτερες συνθήκες ο Φοίβος. Η καμπάνια υποστήριζε πως ο ζωολογικός κήπος των Τρικάλων δεν μπορεί να προσφέρει φροντίδα και κατάλληλες συνθήκες για το ζώο το οποίο έχει παρουσιάσει πρόβλημα υγείας στα πόδια του και σύμφωνα με τον Barnes εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης.

Ο Barnes ευελπιστεί πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρώσει τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για το ταξίδι του ζώου. Στο καταφύγιο ο Φοίβος πρόκειται να έχει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται ενώ στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν το νέο του σπίτι, τον περιμένει μια θηλυκή τίγρης.

Άγνωστο παραμένει αν ο ζωολογικός κήπος Τρικάλων άλλαξε στάση απέναντι στην καμπάνια μεταφοράς του ζώου από τις εγκαταστάσεις του. Όταν το καλοκαίρι η είδηση είχε γίνει γνωστή, οι υπεύθυνοι είχαν υποδεχτεί την κίνηση του βρετανού με αμφιβολίες και ενστάσεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ε βέβαια...Φυσικά και οι υπεύθυνοι είχαν αμφιβολίες και ενστάσεις,καθώς όσα ξέρουμε εμείς (επί παντός του επιστητού όμως...)δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!!
Ας κάνει τίποτα ο Ντέιβιντ Μπαρνς και με τις αρκούδες του Σέιχ Σου, διότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης (και... ιδρυτής του Αρκτούρου, έλεος!!!) δεν κάνει τίποτα για τα ζώα που υποφέρουν εκεί. (Μπορείτε να λέτε όσα καλά θέλετε για τον Μπουτάρη οι Θεσσαλονικείς, αλλά εγώ αυτή του την απραξία του την πιστώνω εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια)