Το Star Channel σβήνει τις σβάστικες των καλών παιδιών;

 

Το πρωτοδιάβασα κάπου χτες, σαν αστείο, και έτσι το πήρα: ως αστείο. Οπότε ζητώ συγγνώμη για τα ελαφρώς αργοπορημένα μου αντανακλαστικά στην αναμετάδοση της είδησης, που μόλις συνειδητοποίησα ότι είναι αληθινότατη. 

 


Star: Live αφαίρεση σβάστικας από φωτογραφία του δολοφόνου της Μάνης

 

Photoshop και αφαίρεση τατουάζ ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του Star. Ενώ η δημοσιογράφος αναφερόταν στον έναν 18χρονο ακροδεξιό δράστη της δολοφονίας των δύο επίσης ακροδεξιών στη Μάνη, άρχισε σταδιακά να... σβήνεται το τατουάζ με τη ναζιστική σβάστικα στη φωτογραφία του.

 

Κατά τη διάρκεια της «ταχυδακτυλουργικής» εξαφάνισης του ναζιστικού τατουάζ, στο δελτίο γινόταν λόγος για έναν «αριστούχο μαθητή» και ένα «παιδί με εξαιρετική παιδεία».

 


Τίτλος βίντεο: "Το Star ξεπλένει τον δολοφόνο χρυσαυγίτη,

σβήνοντας live την σβάστικα από το μπράτσο του!"

 

 

======

 

Ποια εξήγηση υπάρχει άραγε για τούτο το χυδαία αντιδεοντολογικό συμβάν; Ήθελαν να προστατεύσουν τους ναζιστές; Τους πλήρωσε ο Κούγιας; Είναι ο κατηγορούμενος φίλος του καναλιού; Κάτι άλλο; Δεν πιστεύω καθόλου καμία απ' τις παραπάνω εκδοχές, αλλά ακόμα περιμένουμε μια επίσημη απάντηση του καναλιού.

 

Η φωτογραφία (και χωρίς το θόλωμα στο πρόσωπο) είχε ήδη δημοσιευτεί σε εφημερίδες και το ίντερνετ, και είχε παιχτεί (με το θόλωμα) σε όλα τα κανάλια. Το πόσο κουτοπόνηρη ήταν η πρακτική του ειδησεογραφικού τιμ του καναλιού -οι δημοσιογράφοι να εξαίρουν την προσωπικότητα αυτού του λαμπρού νέου, και να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι ο λαμπρός νέος που συμμετείχε σε εμπόριο παράνομων ουσιών και εμπλέκεται στο φόνο δύο ατόμων έχει μια σβάστικα στο μπράτσο, στα 18 του μόλις χρόνια;

 

[Πώς νιώθει άραγε ο Νίκος Χατζηνικολάου που έχει συνδέσει από πέρσι το όνομά του με την ενημέρωση του Star Channel;]

 

 

Το Star Channel σβήνει τις σβάστικες των καλών παιδιών;

 

 

=======

 

 

UPDATE: Μου απάντησε ο Διευθυντης Ειδησεων STAR Κ. Τσιακανίκας, και τον ευχαριστώ:

 

 

Αγαπητέ κ. Δημοκίδη

Το Star δεν "σβήνει" σβάστικες, ούτε εξαφανίζει "ταχυδακτυλουργικά" τις αλήθειες...
Το Star δέχεται τις τελευταίες ημέρες μια απολύτως άδικη επίθεση, κυρίως από ανώνυμους χρήστες των social media,για μια οφθαλμοφανώς άτυχη στιγμή.

 

Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι συνέβη...


Σε ζωντανή σύνδεση με την αστυνομική συντάκτρια του καναλιού, έγινε αναφορά στο πρόσωπο του δράστη και σε στοιχεία της προσωπικότητάς του, που επικαλέστηκαν τα συγγενικά πρόσωπα και ο δικηγόρος του. Για την τηλεοπτική κάλυψη του ρεπορτάζ, "έπαιξε" δίπλα στην συντάκτρια και φωτογραφία του δράστη. Όπως γνωρίζετε, το ΕΣΡ απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των προσώπων των δραστών, πριν την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, γι΄αυτό και έγινε τεχνική επεξεργασία του προσώπου, με το λεγόμενο "mosaic".


Για κακή μας τύχη, το βίντεο που φορτώθηκε να προβληθεί κατά τη διάρκεια του ζωντανού ρεπορτάζ, περιείχε και την διαδικασία διαμόρφωσης του mosaic στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καλυφθεί για δευτερόλεπτα και το μπράτσο του δράστη όπου υπήρχε η σβάστικα. Αυτά τα... δευτερόλεπτα «αξιοποιήθηκαν» από κάποιους για να επιτεθούν με ψεύδη, χυδαιότητες ακόμα και απειλές!


Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ανατρέχοντας στο αρχείο των δελτίων ειδήσεων στο star.gr, τόσο στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών όσο και στα ρεπορτάζ των επόμενων ημερών για το ίδιο θέμα, προβλήθηκαν όλα τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης, χωρίς την παραμικρή πρόθεση συγκάλυψης η αλλοίωσης οποιουδήποτε στοιχείου....
Κι αυτό διότι το Star,έχει ήδη αποδείξει ότι είναι σταθερά προσανατολισμένο στην ψύχραιμη και αντικειμενική ενημέρωση. Κι έτσι θα συνεχίσει...

 

Με τιμή
Κωνσταντίνος Τσιακανικας
Διευθυντης Ειδησεων STAR