Το Star Channel σβήνει τις σβάστικες των καλών παιδιών;

Το Star Channel σβήνει τις σβάστικες των καλών παιδιών; Facebook Twitter
17
Το Star Channel σβήνει τις σβάστικες των καλών παιδιών; Facebook Twitter

Το πρωτοδιάβασα κάπου χτες, σαν αστείο, και έτσι το πήρα: ως αστείο. Οπότε ζητώ συγγνώμη για τα ελαφρώς αργοπορημένα μου αντανακλαστικά στην αναμετάδοση της είδησης, που μόλις συνειδητοποίησα ότι είναι αληθινότατη. 


Star: Live αφαίρεση σβάστικας από φωτογραφία του δολοφόνου της Μάνης

 

Photoshop και αφαίρεση τατουάζ ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του Star. Ενώ η δημοσιογράφος αναφερόταν στον έναν 18χρονο ακροδεξιό δράστη της δολοφονίας των δύο επίσης ακροδεξιών στη Μάνη, άρχισε σταδιακά να... σβήνεται το τατουάζ με τη ναζιστική σβάστικα στη φωτογραφία του.

 

Κατά τη διάρκεια της «ταχυδακτυλουργικής» εξαφάνισης του ναζιστικού τατουάζ, στο δελτίο γινόταν λόγος για έναν «αριστούχο μαθητή» και ένα «παιδί με εξαιρετική παιδεία».

 


Τίτλος βίντεο: "Το Star ξεπλένει τον δολοφόνο χρυσαυγίτη,

σβήνοντας live την σβάστικα από το μπράτσο του!"

 

 

======

 

Ποια εξήγηση υπάρχει άραγε για τούτο το χυδαία αντιδεοντολογικό συμβάν; Ήθελαν να προστατεύσουν τους ναζιστές; Τους πλήρωσε ο Κούγιας; Είναι ο κατηγορούμενος φίλος του καναλιού; Κάτι άλλο; Δεν πιστεύω καθόλου καμία απ' τις παραπάνω εκδοχές, αλλά ακόμα περιμένουμε μια επίσημη απάντηση του καναλιού.

Η φωτογραφία (και χωρίς το θόλωμα στο πρόσωπο) είχε ήδη δημοσιευτεί σε εφημερίδες και το ίντερνετ, και είχε παιχτεί (με το θόλωμα) σε όλα τα κανάλια. Το πόσο κουτοπόνηρη ήταν η πρακτική του ειδησεογραφικού τιμ του καναλιού -οι δημοσιογράφοι να εξαίρουν την προσωπικότητα αυτού του λαμπρού νέου, και να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι ο λαμπρός νέος που συμμετείχε σε εμπόριο παράνομων ουσιών και εμπλέκεται στο φόνο δύο ατόμων έχει μια σβάστικα στο μπράτσο, στα 18 του μόλις χρόνια;

[Πώς νιώθει άραγε ο Νίκος Χατζηνικολάου που έχει συνδέσει από πέρσι το όνομά του με την ενημέρωση του Star Channel;]

Το Star Channel σβήνει τις σβάστικες των καλών παιδιών; Facebook Twitter

=======

UPDATE: Μου απάντησε ο Διευθυντης Ειδησεων STAR Κ. Τσιακανίκας, και τον ευχαριστώ:

Αγαπητέ κ. Δημοκίδη

Το Star δεν "σβήνει" σβάστικες, ούτε εξαφανίζει "ταχυδακτυλουργικά" τις αλήθειες...
Το Star δέχεται τις τελευταίες ημέρες μια απολύτως άδικη επίθεση, κυρίως από ανώνυμους χρήστες των social media,για μια οφθαλμοφανώς άτυχη στιγμή.

Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι συνέβη...


Σε ζωντανή σύνδεση με την αστυνομική συντάκτρια του καναλιού, έγινε αναφορά στο πρόσωπο του δράστη και σε στοιχεία της προσωπικότητάς του, που επικαλέστηκαν τα συγγενικά πρόσωπα και ο δικηγόρος του. Για την τηλεοπτική κάλυψη του ρεπορτάζ, "έπαιξε" δίπλα στην συντάκτρια και φωτογραφία του δράστη. Όπως γνωρίζετε, το ΕΣΡ απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των προσώπων των δραστών, πριν την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, γι΄αυτό και έγινε τεχνική επεξεργασία του προσώπου, με το λεγόμενο "mosaic".


Για κακή μας τύχη, το βίντεο που φορτώθηκε να προβληθεί κατά τη διάρκεια του ζωντανού ρεπορτάζ, περιείχε και την διαδικασία διαμόρφωσης του mosaic στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καλυφθεί για δευτερόλεπτα και το μπράτσο του δράστη όπου υπήρχε η σβάστικα. Αυτά τα... δευτερόλεπτα «αξιοποιήθηκαν» από κάποιους για να επιτεθούν με ψεύδη, χυδαιότητες ακόμα και απειλές!


Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ανατρέχοντας στο αρχείο των δελτίων ειδήσεων στο star.gr, τόσο στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών όσο και στα ρεπορτάζ των επόμενων ημερών για το ίδιο θέμα, προβλήθηκαν όλα τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης, χωρίς την παραμικρή πρόθεση συγκάλυψης η αλλοίωσης οποιουδήποτε στοιχείου....
Κι αυτό διότι το Star,έχει ήδη αποδείξει ότι είναι σταθερά προσανατολισμένο στην ψύχραιμη και αντικειμενική ενημέρωση. Κι έτσι θα συνεχίσει...

Με τιμή
Κωνσταντίνος Τσιακανικας
Διευθυντης Ειδησεων STAR

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
"Για κακή μας τύχη, το βίντεο που φορτώθηκε να προβληθεί κατά τη διάρκεια του ζωντανού ρεπορτάζ, περιείχε και την διαδικασία διαμόρφωσης του mosaic στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καλυφθεί για δευτερόλεπτα και το μπράτσο του δράστη όπου υπήρχε η σβάστικα."Η σβάστικα καλύφθηκε κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, και αφού το πρόσωπο ήταν ήδη καλυμμένο. Ανεπαρκής αιτιολόγηση...Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ήδη το "μωσαϊκό" στο πρόσωπο, και μετά live προστίθεται ένα επιπλέον "μωσαϊκό" για να καλύψει την σβάστικα.
Κατ' αρχάς, άλλο παιδεία, άλλο εκπαίδευση... Το πρώτο προφανώς δεν το είχε, αλλά και όσον αφορά το δεύτερο, τα αριστεία, τα 18.000 μόρια και την προσμονή του να περάσει σε μια υψηλόβαθμη σχολή εκτός Καλαμάτας, μάθετε ότι τελικά πέρασε σε μια σχολή των 10.000 περίπου μορίων στην Καλαμάτα. Κύριε Κούγια, το βιογραφικό-απολογία του πελάτη σας σταδιακά καταρρέει...Καλά, για το ταττού ουδέν σχόλιον, στο Σταρ ανέκαθεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας...
Πραγματικά πιο άθλια δικαιολογία δεν θα μπορούσαν να σκαρφιστούν. Το mosaic στο πρόσωπο παραμένει σταθερό. Αν απλώθηκε κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του γιατί δεν πήγε ας πούμε στη μασχάλη του και πήγε ακόμα πιο κοντά στο μπράτσο; Λέει επίσης για τα λίγα δευτερόλεπτα που συνέβη το ατυχές περιστατικό. Πόσα θα αρκούσαν για να γίνει θέμα; Μήπως παρέμενε παγωμένη η εικόνα του παιδιού κανένα μισάωρό; Ό,τι νάναι.
Δεν ξέρω με πια λογική λειτουργείτε εσείς πάντως εγώ το μονο που ξέρω είναι πως αυτό το παιδί, (διότι 18 χρoνών δεν το λες και ώριμο άντρα) αφαίρεσε ζωή αλλου ανθρώπου. το tattouaz το οποιο σχολιάζετε συνεχεια τι νόημα έχει; δηλαδή αν είχε για tattouaz ένα κομποσχοίνι θα σήμαινε ότι έκανε φόνο στο όνομα του θεού; μείνετε στην ουσία και αφήστε τα υπόλοιπα.
Εντελώς φθηνή η απάντηση, ότι κρύφτηκε με τον ίδιο τρόπο που κρύφτηκε το πρόσωπο είναι προφανές, το θέμα είναι ότι το μπράτσο δεν είναι πρόσωπο και ούτε ήταν κοντά στο πρόσωπο για να το πιάσει και αυτό.
Δε βλεπω τηλεοραση, αλλα για να σωθω απο τυχον επιλογες φιλων μου οταν ερχονται σπιτι, το συγκεκριμενο καναλι δεν υπαρχει στη μνημη του τηλεκοντρολ εδω και πολλα χρονια.
Διασπορά ψευδών ειδήσεων δε λέγεται αυτό; (από τη στιγμή που αλλοιώνουν προφανέστατα και ξεδιάντροπα την εικόνα-πληροφορία...). Καλά εκεί στο ΣΤΑΡ εκτός από αδίστακτοι είναι και ΤΟΣΟ ηλίθιοι ώστε να κάνουν live διαστρέβλωση;
Κυκλοφορούν και σε άλλες φωτογραφίες του νεαρού με την σβάστικα; Γιατί κυκλοφορεί και η φήμη που λέει ότι το Σταρ έβγαλε την σβάστικα επειδή την είχε βάλει το ίδιο. Χωρίς να την πολυπιστεύω βέβαια αλλά υπάρχει.Όσο για το γεγονός ότι ο δολοφόνος ήταν άριστος μαθητής, φαίνεται για άλλη μια φορά το πόσο καλό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα, όταν ακόμα και οι καλύτεροι μαθητές δεν έχουν παιδεία. Όχι ότι περιμέναμε αυτό το γεγονός για να το μάθουμε φυσικά.