Κεδίκογλου: «Ντροπή να θεωρεί ο Τσίπρας την Ελλάδα αφρικανική χώρα»

Κεδίκογλου: «Ντροπή να θεωρεί ο Τσίπρας την Ελλάδα αφρικανική χώρα» Facebook Twitter
4

«Ντροπή» χαρακτήρισε τις δηλώσεις περί επενδύσεων του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Το να θεωρεί ο κ. Τσίπρας την Ελλάδα αφρικανική χώρα και να προτρέπει τους ξένους να μην επενδύσουν είναι ντροπή. Ευτυχώς που οι Έλληνες παρακολουθούν και καταλαβαίνουν», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε για δεύτερη φορά την ίδια συνέντευξη αφού η αυστριακή εφημερίδα απλώς αναδημοσιεύει τη συνέντευξη που είχε δώσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη γερμανική Die Zeit. «Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός αναγνώστης και να μην είναι τόσο ανυπόμονος να απαντήσει. Άλλωστε, υπάρχει σημερινή συνέντευξη στο CNN του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία αν θέλει μπορεί να σχολιάσει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να απαντήσει λέγοντας πως «είναι γεγονός ότι οι συνεντεύξεις του κ. Τσίπρα είναι copy paste.Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε ασχολίαστο τον copy paste αρχηγό».

Τι είχε πει ο Τσίπρας στη Die Zeit:

 

 «Ας πάρουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Αρχικά ο ουτοπικός στόχος ήταν να μπουν στα κρατικά ταμεία 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις. Τώρα υπολογίζουν 10 δις μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Δηλαδή 2,5 δις το χρόνο, μόλις το 1,2% του ετήσιου ΑEΠ της χώρας. Έχει νόημα να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία μας; Έτσι, η Ελλάδα δεν θα έχει καμία δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, ή νερού, ή βιομηχανία πετρελαίου. Η Γερμανία έχει κρατική επενδυτική τράπεζα, εμείς δεν έχουμε.»

Στην επίμαχη ερώτηση πώς μπορείτε να αποτρέψετε τις ιδιωτικοποιήσεις ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Η αγορά θα το κάνει. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ξοδέψει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, τελειώνει. Μια τέτοια καταστροφική πολιτική σε μια αστική δημοκρατία, όπως η ελληνική είναι εντελώς απαράδεκτη. Αυτή η πολιτική θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια αφρικανική χώρα. Αλλά όχι στην Ευρώπη με το νομικό πολιτισμό της γιατί καταργείται το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο."

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια