ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.8.2014 | 22:09

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Έχω σχέση με κάποιον σχεδόν ένα χρόνο.Τους πρώτους 8-9 μήνες ήταν όλα ΥΠΕΡΟΧΑ,πίστευα οτι έχω βρει τον άντρα της ζωής μου.Και ξαφνικά είχαμε τον πρώτο σοβαρό τσακωμό.Ήμασταν σε ταξίδι,οι δυο μας,και πάνω στον τσακωμό,έφυγε θυμωμένος και έκλεισε το κινητό.Γύρισε στο ξενοδοχείο μετά απο 7-8 ώρες(στη διάρκεια των οποίων ανέβηκε ολόκληρο βουνό με τα πόδια και ξανακατέβηκε)και μου ζήτησε συγγνωμη για τη συμπεριφορά του.Συζητήσαμε,εντοπίσαμε το πρόβλημα στην ψυχοσύνθεσή του και έδειξε αποφασισμένος να το διορθώσει.Μετά απο αυτό,όλα καλά για λίγο καιρό.Πριν απο ενα μήνα ακριβώς όμως,πάλι τα ίδια.Κάτι σχολίασα,κάτι απάντησε,κάτι απάντησα,και χωρίς να έχει συμβεί κάτι σοβαρό,γύρισε και μου είπε "άντε γαμήσου" κι έφυγε.Δυο μέρες μετά είχε κανονίσει να φύγει για δουλειές σε άλλη πόλη,και το έκανε,παρ'όλο που δεν είχαμε μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο.΄Με πήρε μέρες μετά,κλαίγοντας,να μου πει οτι με αγαπάει και να ζητήσει ΞΑΝΑ συγγνώμη.Του απάντησα οτι κι εγώ τον αγαπάω,αλλά δεν ξέρω αν θέλω να συνεχιστεί αυτη η σχέση και τότε ξαναθύμωσε και μου είπε να πάω "στους φίλους μου που με κάνουν χαρούμενη" γιατί αυτός δε μπορεί,οτι θα αλλάξει τον (κωλο)χαρακτηρα του οταν κρίνει οτι είναι η σωστή ώρα (wtf?),οτι θέλει να μείνει μόνος του και ΟΤΑΝ είμαστε έτοιμοι και οι δύο,να συζητήσουμε.Και μου το έκλεισε.Απο τότε δεν έχουμε μιλήσει.Δεν τα έχω πει σε κανέναν όλα αυτά,ούτε σε φίλους.Αλλά είχα ανάγκη να τα βγάλω απο μέσα μου.Τον αγαπάω,είμαι ερωτευμένη,έχουμε ζήσει υπέροχες στιγμές μαζί,αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω έτσι.Αυτός είναι ικανός να εμφανιστεί το Σεπτέμβρη στη νιρβάνα του κ να μου πει οτι "βρηκε τον εαυτό του" και θέλει να ξαναπροσπαθήσουμε.Το πιστεύω οτι με αγαπάει,αλλά θεωρώ οτι τον βόλευε που ζούσε στην κοσμάρα του,χωρίς να χρειάζεται να διορθώσει΄τίποτα στον εαυτό του,και τωρα τα βρήκε σκούρα.Γνώμες?Μένω ή φεύγω?Ευχαριστώ.
9
 
 
 
 
σχόλια
Αν εμφανιστει και τον δεχτεις, πως θα σου φανει την επομενη φορα αντι να φωναξει μονο να πεταξει και κατι που θα περασει ξυστα απ' το κεφαλι σου?Αν το δεχεσαι, κρατα τον. Εγω ετσι χωρισα.
Φύγε τωρα που προλαβαίνεις! Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν για κάποιον άλλον, αλλάζουν επειδή το θέλουν πρώτα απ όλα για τον εαυτό τους και τον συγκεκριμένο δεν τον βλεπω και πολύ πρόθυμο να το κανει. Επισης έχει πολλά νεύρα (απ οτι καταλαβαίνω απο αυτά που λες), πράγμα κακό, γιατί με το μπουρδέλο που συμβαίνει γύρω μας καθημερινά, ολοι χρειαζόμαστε ηρεμία στο σπίτι μας.
οι άνθρωποι ΔΕΝ αλλάζουν. Οποιαδήποτε αλλαγή στον χαρακτήρα-προσωπικότητα συμβαίνουν μόνο όταν κάποιος το θέλει πάρα πολύ και μόνο μετά από ψυχοθεραπεία. 1 χρόνος δεν είναι πολύς καιρός. Μην βαυκαλίζεσαι ότι τον ξέρεις καλύτερα από τον ίδιο, εδώ τον εαυτό μας δεν ξέρουμε καλά καλά. Από την αναφορά του στους φίλους σου, θα συμπεράνω κι εγώ ότι κάποιο θεματάκι υπάρχει. Για ψάξτο λίγο...
Διαβάζουμε μόνο την δική σου εκδοχή και αυτήν αποσπασματικά.Απορώ με την ευκολία με την οποία πολλοί σχολιαστές έχουν βγάλει πόρισμα για την όλη κατάσταση και χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο προβληματικό.Εγώ δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις.Αυτό που μου χτύπησε κάπως περίεργα σε όσα γράφεις είναι η εξής φράση: Το πιστεύω οτι με αγαπάει,αλλά θεωρώ οτι τον βόλευε που ζούσε στην κοσμάρα του,χωρίς να χρειάζεται να διορθώσει΄τίποτα στον εαυτό του,και τωρα τα βρήκε σκούρα. Δλδ. εσύ τον πιέζεις να αλλάξει ως άνθρωπος;Λάθος κατά την γνώμη μου,αν το κάνεις.Μήπως είσαι αυτός ο self-righteous τύπος ανθρώπου που πιστεύει ότι είναι τέλειος και κουνάει το δάκτυλο στους άλλους τονίζοντας τα ελαττώματα τους;Δεν σε κατηγορώ γιατί δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που γράφω.Απορία εκφράζω.
Δηλαδή εσύ τώρα δεν έχεις μιλήσει σε κανέναν (γιατί;) και περιμένεις από τον κάθε άσχετο (με το θέμα) αναγνώστη να σου πει την αποψάρα του και ενδεχομένως να καθορίσει και τη ζωή σου;Είσαι σοβαρή;Λες πως δεν τον ήξερες για 10 μήνες και περιμένεις από τους αναγνώστες εδώ συμβουλές μέσα από 15 γραμμές κείμενο;Σου είπε 'άντε γαμήσου' μετά από 10 μήνες σχέσης και εσύ τα έβαψες μαύρα;Στο κάτω κάτω άνθρωπος μπορεί να έχει και άλλα 4-5 προβλήματα που εσύ δε γνωρίζεις και να αντέδρασε έτσι λόγω πίεσης.Σου ζήτησε δύο φορές συγνώμη και σου είπε πως θα προσπαθήσει να αλλάξει. Για σένα αυτό λίγο πολύ μπορεί να είναι σημάδι διαταραχής προσωπικότητας. Για άλλους μπορεί να είναι ειλικρινής μεταμέλειας και πραγματικής αγάπης.Προς τους λοιπούς ανώνυμους:Εδώ βλέπουμε τη μια πλευρά των γεγονότων, που εκ των πραγμάτων είναι υποκειμενική. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τους αφορισμούς και τα συμπεράσματα.Χαιρετώ
φύγε και βρες εκείνον που δε θα σε οδηγήσει ποτέ σε εξομολογήσεις τέτοιου τύπου, εκείνον που ποτέ δε θα σε φέρει σε απόγνωση, με τον οποίο η κάθε μέρα θα είναι νερό που κυλάει και όχι κάρο που δεν τσουλάει. Γιατί προσπάθειες και υπομονή έκανες, δεν έφυγες εσύ με την πρώτη δυσκολία.
εγω δε μπορω να σου πω χωρισε η μη χωριζεις....το μονο σιγουρο είναι πως ο ανθρωπος αυτος είναι προβληματικος...το θεμα είναι αν εσυ εισαι διατεθημενη να το ανεχτεις αυτό διοτι είναι αρκετα δυσκολο να αλλαξει καποιος (όχι ακατόρθωτο.Επισης δε μας γραφεις την ηλικια του...γιατι οκ αν είναι 20 να δεχτω πως είναι αρκετα ευκολο να ελεγξει τη μλκια του...αν είναι αρκετα μεγαλύτερος όμως?
Το άτομο έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν θα του τα λύσεις εσύ φυσικά.Σκέψου το πόσο καλά τον γνωρίζεις. Τι ξέρεις για την ζωή του πριν από σένα; Από πού προκύπτει ότι σε αγαπάει; Στην εξομολόγησή σου βλέπω βίαιη συμπεριφορά που κλιμακώνεται.

Απεργία την Πρωτομαγιά